ProSport a intrat în posesia unui test negativ de la Gaz Metan! Nu există parafa si semnatura medicului, orele de prelevare și testare sunt inversate, iar datele personale ale jucătorului sunt greșite! | EXCLUSIV

ProSport a intrat în posesia unui test negativ de la Gaz Metan! Nu există parafa si semnatura medicului, orele de prelevare și testare sunt inversate, iar datele personale ale jucătorului sunt greșite! | EXCLUSIV
  • Publicat:
  • Actualizat:

Gaz Metan a revenit în România, din cantonament, cu 14 jucători infectați cu COVID. Oficialii clubului susțin că ProSport minte, iar toți jucătorii au teste negative, făcute în Turcia, acolo unde s-a ținut stagiul de pregătire. Vă prezentăm unul dintre testele cu care se apără medieșenii. Nu există parafa și semnătura unui medic care să certifice testul, datele personale ale jucătorului în cauză sunt greșite, iar toată delegația de 30 de oameni a fost testată în doar o oră și 45 de minute. Toate aceste detalii de necontestat ridică semne serioase de întrebare legat de veridicitatea testelor pe care Gaz Metan le prezintă publicului.

Toată Liga 1 stă pe un butoi de pulbere după ce patru echipe s-au întors sâmbătă din Antalya, acolo unde au fost în stagii de pregătire. Este vorba despre Gaz Metan, Rapid, UTA și Chindia. Cele patru cluburi au zburat spre București cu aceeași cursă charter. Nu putem decât să sperăm că jucătorii au respectat normele din pandemie și au purtat măști, astfel încât să fie protejați de virus.

ProSport a dezvăluit însă o mare problemă. Echipa antrenată de Ilie Poenaru are 14 jucători depistați pozitiv cu COVID. Cu toate acestea, Mediașul s-a urcat în avion cu alte trei cluburi, fără ca cineva să se gândească la sănătatea celorlalți.

”E foarte bine să recunoști că ai COVID!”

Vexați de dezvăluirile făcute de ProSport, cei de la Gaz Metan au publicat un comunicat de presă prin care susțin că publicația noastră minte. Mai mult decât atât, antrenorul Mediașului, Ilie Poenaru, a declarat la DigiSport, în emisiunea lui Vali Moraru: ”Nimeni din staff-ul nostru nu este pozitiv! Este o minciună totală, nu știu cine vrea să destabilizeze clubul. Ne jucăm cu viețile unor familii, jucătorii sunt în drum spre casă, vă dați seama în ce panică au intrat. Eu n-aș face niciodată în viața asta așa ceva! E foarte bine să recunoști dacă ai COVID, eu nu pot să mă joc cu viața nimănui acum”, este declarația celui supranumit ”Poe”.

4 indicii că testele Gazului sunt îndoielnice

ProSport vă prezintă mai jos unul dintre testele jucătorului de la Gaz Metan. Este vorba despre atacantul Tsvetelin Chunchukov (27 de ani). Împrumutat de Gaz în această iarnă de la Sepsi, acesta nu a apucat încă să debuteze într-un meci oficial pentru medieșeni, dar a făcut pregătirea sub comanda lui Poenaru și a fost testat de COVID, la fel ca ceilalți.

Hârtia cu care clubul se apară nu are însă nicio acoperire medicală. ProSport a studiat actul, iar acesta are mai multe hibe extrem de serioase.

1 Nu există parafa și semnătura medicului!

În mod normal, un medic acreditat trebuie să verifice fiecare test în parte, pentru a fi sigur de rezultatul acestuia. Pentru că își asumă veridicitatea testelor care devin acte medicale, medicul trebuie să își pună pe hârtie parafa și semnătura. În cazul testelor făcute de Gaz Metan, dovezile care să ateste faptul că o simplă hârtie printată are valoare de act, lipsesc. Este adevărat, că uzanța, în Turcia, care e o țară care pune mare accent pe turism și care se ferește să își supere vizitatorii, permite și eliberarea unor astfel de teste, dar de regulă ele nasc mai mereu controverse în țările unde sunt prezentate.

2 Orele prelevării și a analizei făcute asupra prelevărilor sunt inversate

Pe documentele celor de la Gaz Metan se specifică că proba a fost prelevată la ora 20:16 (n.r. în engleză, sample collection). Ora la care a fost primită proba de către laborator este 19:37 (n.r. în engleză, Date/time received by Laboratory). Singura posibilitate viabilă ar fi ca cei de la Mediaș să fi descoperit mașina timpului și să se fi întors în trecut cu 39 de minute. 

3 30 de oameni testați și verificați în doar o oră și 45 de minute?!?

Ilie Poenaru a mai declarat la PRO X că echipa Gaz Metan a primit rezultatele testelor în jurul orei 22:00 pe data de 14 ianuarie. Și pe test este prezentată ora 21:52. Deși orele de pe teste sunt inversate și fără logică, facem un calcul simplu începând de la ora cea mai târzie, 20:16. Putem observa că în doar o oră și 45 de minute, delegația Mediașului, formată din 30 de oameni, a fost supusă prelevării din gât și din nas a probelor, acestea au fost trimise în laborator, verificate și, în timp record, au fost trimise pe e-mail celor de la Mediaș.

4 Datele personale ale jucătorului Tsvetelin Chunchukov sunt greșite!

Un alt mare semn de întrebare este legat de acuratețea testelor! Bulgarul Tsvetelin Chunchukov este născut pe data de 26.12.1994. Pe ”fițuica” fără parafă și semnătura a unui medic apare însă data de naștere 28.12.1994. Precizăm că reporterii ProSport au verificat data de naștere a atacantului pe site-urile de specialitate: transfermarkt.com, soccerassociation.com și soccerway.com.

Așa arată un test corect efectuat și miza pentru care rezultatele pozitive ar fi fost un dezastru

Pentru comparație, vă prezentăm un test realizat de un român, care a fost în Turcia de Revelion. Se pot vedea cu ușurință orele prelevării și a preluării de către laborator! Ele sunt, așa cum e firesc pe această planetă, în ordine cronologică și diferența este peste 2 ore, ca interval, pentru un singur test.

Evident, clinica unde cei de la Gaz Metan au efectuat testele are parte de super-eroi, care reușesc să rezolve, ca și cum ar bate din palme, 30 de rezultate înainte chiar să efectueze prelevările (Einstein ar fi invidios cu toată teoria relativității pe care a descris-o!).

Este foarte important de reamintit miza pe care ar fi avut-o obținerea unor teste negative de către cei de la Gaz Metan în Turcia: conform legii în vigoare, în cazul în care un cetățean este testat pozitiv acesta este carantinat timp de 14 zile pe teritoriul Turciei! După a 10-a zi ar avea voie să efectueze un test PCR și dacă acesta ar fi negativ ar putea să reintre în România! Cu alte cuvinte, toți componenții echipei de fotbal din Mediaș, care ar fi fost descoperiți ca fiind pozitivi la coronavirus, ar fi fost obligați să rămână cel puțin 10 zile în Turcia! Un adevărat dezastru pentru un club care și așa se dezintegrează.

În urma suspiciunilor plauzibile care planează asupra veridicității testelor efectuate de cei de la Gaz Metan Mediaș, ProSport solicită insituțiilor abilitate și, în special, LPF, o poziție oficială referitoare la acest caz care poate atrage repercursiuni extrem de grave asupra competiției. Înainte de orice este vorba despre sănătatea unor oameni și este firesc ca toți cei implicați să arate responsabilitate. Efectuarea unor teste într-un centru acreditat din România, cu care LPF colaborează, ar aduce liniște atât celor de la Mediaș, cât și adversarelor clubului ardelean.

Andrei Trifan / Autor
Fotbalul este viața lui. Actualul Redactor-șef al ProSport s-a îndrăgostit de Sportul Rege pe vremea Generației de Aur și a jucat, el însuși, la nivel de juniori, pentru formațiile de Liga 1 Rocar și FC Național mai bine de 11 ani. A absolvit Colegiul Național Tudor Vianu, dar pasiunea ... citește mai mult
Absolvent al Facultății de Comunicare și Relații Publice, din cadrul Universității București, Victor a avut primul job la 19 ani, într-o companie multinațională de outsourcing, subsidiară General Electric. Aici a activat până la 23 de ani. Un an mai târziu a intrat în presa de sport, ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Prințul cuceritor s-a despărțit de șatena sexy din Cluj și… din nou lângă marea iubire
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Surprinzător! A văzut cine s-a calificat în semifinalele UCL și a spus clar ce echipă va câștiga trofeul
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră să fie salvați
Filmul exploziei care a devastat, azi noapte, un bloc din Craiova: Țipete de groază și oameni sub dărâmături care imploră…
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
A fost SPART codul celui mai TEMUT criminal în serie din istoria Americii
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Starea de sănătate a Prințesei Kate Middleton s-a înrăutățit?! Gestul disperat al Prințului William
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
Șansă istorică pentru SIMONA HALEP. Anunț venit astăzi, 18 APRILIE: Se fac demersuri
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO de la priveghi
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
Istvan Kovacs, răplata unei prestații stelare: poate bifa o premieră fabuloasă pentru România
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
De Rossi va continua ca antrenor al Romei
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură zi
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de la Taverna Racilor într-o singură…