Presiune, presiune! Suporterii dinamovişti l-au vizitat pe preşedintele Bălănescu acasă şi la atelierul auto al familiei. S-a lăsat cu scandal. Fanii anunţă că nu mai vin la meciuri

9 iun 2019 5170 afişări Fotbal Intern
Presiune, presiune! Suporterii dinamovişti l-au vizitat pe preşedintele Bălănescu acasă şi la atelierul auto al familiei. S-a lăsat cu scandal. Fanii anunţă că nu mai vin la meciuri Toate tunurile pe Bălănescu! Preşedintele FC Dinamo nu se aştepta ca fostul antrenor să aibă o susţinere atât de mare din partea fanilor. FOTO: Mediafax

Socotit de suporteri trădător şi omul lui Ioan Becali în clubul Dinamo, preşedintele Bogdan Bălănescu este ţinut sub presiune de galerie. Fanii au mers acasă la conducătorul executiv al clubului (unele surse afirmând că a existat chiar o altercaţie între Bălănescu şi suporteri), dar şi la atelierul auto deţinut de acesta.

Bălănescu ar fi, în acest moment, destul de speriat şi foarte surprins de turnura evenimentelor, după ce, acum doar câteva zile, părea să fi ieşit destul de uşor câştigător în lupta cu Mircea Rednic pentru controlul asupra clubului. Oficialul s-ar fi aşteptat ca, după ce a rămas singur la comandă, lucrurile să meargă în direcţia dorită. Reacţia suporterilor dinamovişti, în mediul online, dar mai ales cea a galeriei, l-a înfricoşat.
Luni, 3 iunie, când Rednic s-a dus la sediul clubului Dinamo pentru a discuta, aşa cum convenise, strategia pentru sezonul următor, Bogdan Bălănescu i-a pus în faţă o hârtie semnată de patronul Ionuţ Negoiţă, care-l anunţa că l-a dat afară. Era punctul final al unei serii de evenimente neobişnuite petrecute la Dinamo în această primăvară. Rednic a povestit, la ProSport Live, că a fost subminat permanent din interiorul clubului, exemplificând cu un episod petrecut cu trei etapei înainte de finalul play-out-ului. Rednic (antrenor), Bălănescu (preşedinte), Iorga (scouter) şi Dănciulescu (director sportiv) au discutat lista cu jucătorii care urmau să plece la finalul sezonului. În foarte scurt timp, chiar înaintea partidei cu Iaşi, lista respectivă a ajuns în presă. Rednic a menţionat că pe Dănciulescu nu-l bănuieşte.
Luni, la doar câteva ore după ce l-a evacuat intempestiv pe Rednic, Dinamo l-a anunţat pe Neagoe drept noul antrenor al echipei, adus la hotelul Rin cu maşina unui apropiat al clanului Becali.


Service-ul auto al familiei Bălănescu a fost vizitat de suporterii dinamovişti

Suporterii, deja foarte iritaţi de modul în care a fost lucrat Rednic, au luat foc şi a început un război între dinamovişti şi conducerea clubului. A doua zi, prezentarea lui Neagoe, programată la Săftica, s-a anulat după ce în baza sportivă au descins zeci de fani supăraţi. Bălănescu, cu doar câteva ore mai înainte triumfător, s-a speriat şi a decis, spre surpriza tuturor, ca din baza sportivă să fie daţi afară ziariştii chemaţi pentru prezentarea lui Neagoe! Ulterior, la câteva ore distanţă, acelaşi preşedinte executiv a apărut în faţa presei speriat şi dezorientat, neştiind ce răspunsuri să dea.

În acest război, dinamoviştii sunt de partea lui Rednic. Cer revenirea antrenorului şi demisia urgentă a lui Bălănescu, socotit vinovat de galerie atât pentru fotbaliştii aduşi în mandatul lui Florin Bratu, cât şi pentru că ar fi mai degrabă apropiat de interesele lui Ioan Becali, decât de ale clubului. Într-un sondaj organizat de ProSport pe contul de Facebook, şi în care au votat peste 9.000 de oameni, Rednic a primit susţinerea a peste 94% dintre dinamovişti, Bălănescu având de partea sa sub 6%.

Ultimul episod al acestui conflict între conducătorii de la Dinamo şi suporteri a vizat chiar meciurile din sezonul viitor. Galeria a anunţat că nu va mai fi prezentă la partidele jucate de echipă. În consecinţă, şefii clubului nu vor mai organiza niciun joc pe Arena Naţională, aşa cum se preconiza iniţial, conform surselor TelekomSport.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.