O nouă încercare pentru renaşterea Universităţii: "Suntem în tratative avansate cu Adrian Mititelu". Unde ar urma să joace

9 ian 2015 5437 afişări Fotbal Intern
O nouă încercare pentru renaşterea Universităţii: "Suntem în tratative avansate cu Adrian Mititelu". Unde ar urma să joace

Se pregăteşte încă o tentativă de renaştere a Universităţii Craiova, după ce anul trecut Adrian Mititelu a reînscris echipa în Liga a II-a, dar a intrat în faliment. De această dată, iniţiativa aparţine Asociaţiei "Ştiinţa Suntem Noi".

Un grup de suporteri ai Universităţii, reuniţi în Asociaţia"Ştiinţa Suntem Noi", încearcă să readucă la viaţă Ştiinţa. Fanii negociază cu Adrian Mititelu, deţinătorul brandului şi al palmaresului, iar noul club ar urma să fie controlat de o societate pe acţiuni. Adrian Mititelu ar urma să aibă 33%, membrii Asociaţiei acelaşi procent, în timp ce acţiunile rămase vor merge către eventuali investitori. Conform ediţie.ro, negocierile dintre membrii Asociaţiei şi Adrian Mititelu sunt avansate:

"Clubul se va organiza în Universitatea Craiova SA, societate nou-înfiinţată, care conform actului constitutiv asigură continuitatea FC Universitatea Craiova, având în capitalul social brandul acesta. În cadrul acestei societăţi, asociaţia noastră va deţine 33 la sută din acţiuni, 33 la sută vor reveni domnului Adrian Mititelu, iar restul de 33 la sută eventualilor investitori care ni se vor alătura", a declarat Marius Sorinel, vicepreşedintele Asociaţiei "Ştiinţa Suntem noi", citat de editie.ro.

Ionuţ Teodorescu, avocatul Asociaţiei "Ştiinţa Suntem Noi", a explicat paşii care putea fi urmaţi în readucerea Universităţii în peisajul fotbalului românesc: "În momentul actual, palmaresul şi emblema FC Universitatea Craiova sunt deţinute de o societate pe acţiuni, al cărei capital social are o valoare de sută la sută, este momentan împărţit între trei asociaţii. Membrii Asociaţiei „Ştiinţa Suntem Noi” încearcă să preia 33 la sută, în urma discuţiilor avute cu domnul Mititelu, din societatea pe acţiuni care deţine palmaresul şi sigla, urmând ca în funcţie de ceea ce se va întâmpla pe viitor,  să încercăm o creştere graduală, progresivă a acestui număr de acţiuni, care să vină în patrimoniul asociaţiei Ştiinţa Suntem Noi, bineînţeles în funcţie de numărul membrilor care vor participa la această asociaţie. Noi am purtat discuţii intense cu domnul Mititelu, acesta şi-a arătat disponibilitatea de a rezolva această situaţie, şi credem că pe viitor se va întâmpla acest fapt".

Suporterii au reuşit să atragă alături de acest proiect figuri marcante ale istoriei clubului. Printre ei, Ilie Balaci şi Aurică Ţicleanu. Primul ar urma să ocupe funcţia de preşedinte al Universităţii: "Scopul este de a readuce în competiţii această echipă. Tocmai de aceea avem nevoie de implicarea şi ajutorul tuturor suporterilor. Ne-am gândit la un sistem occidental, prin care fiecare suporter va avea propria sa contribuţie. În  prezent, important pentru noi este că domnul Mititelu  deţine  palmaresul şi  însemnele echipei, de altfel suntem onoraţi să vă  spunem că îi avem alături de noi pe domnii Ilie Balaci şi Aurel Ţicleanu, ambii şi-au  arătat  sprijinul necondiţionat.  Alături de noi mai sunt Eugen Trică, Florin Şoavă, Gheorhe Ceauşilă, Mircea Bornescu, Dragoş Bon, Nicolo Napoli, Robert Săceanu, Mădălin Ciucă şi Florin Costea", a declarat pentru ediţie.ro Mirea Neţoiu, secretarul general al Asociaţiei.

În cazul în care demersul lor va avea succes, se vor face eforturi pentru înscrierea echipei în liga secundă. În cazul în care FRF nu-şi va da acordul, sunt gata să înceapă de jos: "Proiectul este deja făcut, până la sfârşitul lunii martie vom încerca să vedem în ce ligă vom evolua. După regulament ar fi liga a doua, dar avem şi varianta cu liga a IV-a. Va conta de federaţie, de investitorii pe care îi vom avea alături", a mai spus Marius Sorinel.

Până în prezent, din Asociaţie fac parte 800 de suporteri, iar fiecare dintre ei ar urma să cotizeze la bugetul echipei cu 200 de lei pe an. Cât despre baza de pregătire şi terenul pe care ar urma să-şi dispute meciurile, editie.ro susţine că o variantă ar fi Balş, după ce Primăria din localitate şi-a declarat sprijinul pentru proiect.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.