Viitorul stă în Viitorul. Vintilă e antrenor la U-17, Cătălin Anghel, omul care a antrenat patru ani echipa lui Hagi, e favorit să fie instalat ca selecționer la U-21. Monopolizează Hagi naționalele?

Viitorul stă în Viitorul. Vintilă e antrenor la U-17, Cătălin Anghel, omul care a antrenat patru ani echipa lui Hagi, e favorit să fie instalat ca selecționer la U-21. Monopolizează Hagi naționalele?
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Cătălin Anghel, fostul antrenor al celor de la Săgeata Năvodari și Viitorul, este creditat cu cele mai mari șanse de a fi numit selecționerul naționalei sub 21 de ani. Ar fi a doua numire pe „axa Hagi”, după ce Bogdan Argeș Vintilă a fost prezentat de Burleanu ca înlocuitor al lui Răducioiu la U17, echipă la care evoluează Ianis Hagi.
  • ProSport a contactat câțiva dintre reprezentanții cluburilor de juniori pentru a-și da cu părerea în privința celor doi selecționeri care au în comun faptul că au antrenat la Viitorul

În ciuda eforturilor noii conduceri a Federației Române de Fotbal, care în vară a organizat un concurs pentru antrenorii care doreau să stea pe banca tehnică a echipelor naționale de tineret, numirile selecționerilor nasc în continuare discuții. Ultimele informații provenite de la Casa Fotbalului anunță o posibilă numire a lui Cătălin Anghel în funcția de selecționer al reprezentativei Under 21, națională care a avut în 2014 nu mai puțin de 3 ani: Bogdan Stelea, Viorel Moldovan și Mihai Teja.

Teja a stat pe banca echipei la un singur meci, un amical câștigat în Serbia, apoi și-a reziliat contractul pentru a antrena Dinamo. „Nu sunt deloc încântat că a trebuit să plece, pentru că am început un proiect foarte important. Eu mă gândeam că de vreme ce avem o înțelegere și îți asumi un proiect, trebuie să rămâi până la capăt”, a comentat Răzvan Burleanu decizia lui Teja, adăugând că la începutul lunii ianuarie va face cunoscut numele noului selecționer de la naționala sub 21 de ani. În locul lui Teja, echipa de conducere de la FRF cântărește serios posibilitatea numirii lui Anghel.

Antrenorul de la Under 21 este numit de Anghel Iordănescu. Propunerea inițială a fost Gabi Balint, însă acesta a refuzat din cauza salariului propus. Pe listă a apărut numele lui Anghel.

Cătălin Anghel și salvarea miraculoasă de la retrogradare a Viitorului

Ce-l recomandă însă pe acesta? Fost antrenor la CS Ovidiu, Viitorul și Săgeata Năvodari,  Cătălin Anghel a avut o carieră lungă la echipa finanțată de Hagi. În 2009 a fost numit principal la Viitorul, reușind să promoveze în Liga 2 în 2010 și apoi în primul eșalon în 2012. Cu el pe bancă, Viitorul a obținut două dintre cele mai mari victorii ale sale în Liga 1 în sezonul 2012-2013, cu Steaua în deplasare (2-5) și cu Dinamo (2-3), salvându-se de la retrogradare. Ambele partide au ridicat semne de întrebare în privința corectitudinii lor: „Nu e treaba mea să răspund acuzelor din presă. Alții și-au văzut de noi și nu au mai reușit ei ce trebuiau să facă”, a comentat Anghel acuzele de blat.  În 2013, după un început slab de sezon în Liga 1, Anghel și-a dat demisia din funcția de antrenor al Viitorului și a antrenat Săgeata Năvădari, proaspăt promovată în primul eșalon.

Pentru mine e un lucru foarte bun. Cred că aș putea să dau din experiența pe care am acumulat-o, în munca cu jucătorii tineri care nu este ușoară. Dacă se va concretiza, ar fi pentru mine un lucru extraordinar. Mă bucur că se gândesc la mine. Spun din ce în ce mai mulți antrenori, precum Hagi, că tehnicienii trebuie să parcurgă toți pașii. Și eu am făcut asta. La Academia lui Hagi am lucrat cu jucători tineri, aveam o bază de date cu cei care aveau potențial, că voiam să îi luăm. Cred că asta mă recomandă pe mine la naționala sub 21 de ani. Și dorința mea de a face rezultate la echipa națională, dar și tinerețea mă ajută. Viitorul m-a ajutat foarte mult, am crescut odata cu echipa lui Hagi”, și-a analizat Anghel punctele forte, într-un dialog cu ProSport.


Bogdan Argeș Vintilă (foto stânga) și Mihai Teja (foto dreapta) au fost prezentați pe 21 noiembrie la sala de conferințe a federației. Burleanu s-a declarat mulțumit de alegerile făcute. În prezent, doar Vintilă se mai află sub contract cu FRF. Sursă foto: Mediafax

Dacă Anghel va fi numit la naționala Under 21, soarta a două din cele 6 selecționate care formează fotbaliști pentru echipa mare ar fi în mâinile a doi foști antrenori de la Viitorul. Antrenor la naționala Under 17, Bogdan Argeș Vintilă a fost portar mai bine de 20 de ani, legitimat la Steaua, FC Argeș, Rapid, FC Național, Bursaspor și Concordia Chiajna. A apărat și poarta naționalei de cinci ori, primind un singur gol. După retragere, a devenit antrenor, întâi secund la Galatasaray și FC Viitorul, pentru ca mai apoi să fie principal la echipa lui Hagi în 2013.

Despre Anghel și Vintilă, media a speculat că au fost folosiți de Gică Hagi ca interfață în perioada în care el nu era decis să preia oficial funcția de antrenor la Viitorul.


Să aveți sănătate câte meciuri am cumpărat noi! Presa prea vede corupție peste tot. Da, ea există, dar ne-ați nimerit greșit pe noi.
Paul Peniu, președinte Viitorul, despre promovarea ciudată a Viitorului în Liga 1 în 2012



În 2012, atunci când Hagi a promovat cu Viitorul în Liga 1, s-a vorbit mult despre un aranjament în ultima etapă cu Săgeata Năvodari. Sursă foto: Mediafax

Încercare de reconciliere cu Hagi?

Numirea lui Vintilă și posibilitatea de instalare a lui Anghel par a reprezenta o transformare radicală a lui Răzvan Burleanu în raport cu Hagu. Noul președinte FRF reușișe, într-un timp foarte scurt de la alegerea sa ca președinte al federației, să intre în conflict cu o parte a Generației de Aur, printre care și Gică Hagi: „Pe mine mă cunoaște lumea, în schimb pe dânsul, pe domnul Burleanu, nu-l prea cunoaștem. Așteptăm să vedem cât este de competitiv”, a fost una dintre înțepăturile „Regelui”, care a promis că nu va mai asista la niciun meci al naționalei pe întreaga perioadă a încarcerării lui Gică Popescu. Fostul internațional a fost condamnat în „Dosarul Transferurilor” cu doar o zi înainte de alegerile de la FRF, acolo unde era considerat a fi favorit.

În timp, după ce a fost criticat pentru că nu se află în relații tocmai bune cu Hagi, Burleanu a părut că încearcă să se apropie de acesta. A renunțat la Doru Isac, selecționerul de la U19 care a vorbit în termeni duri despre Academia lui Hagi, l-a numit pe Bogdan Argeș Vintilă în locul lui Răducioiu la o națională unde evoluează fiul „Regelui”, iar acum se pregătește să-l instaleze pe Cătălin Anghel, un alt antrenor care a stat pe banca tehnică a Viitorului și a fost constant lăudat de Hagi.

Academiile de juniori, deloc deranjate de alegerile federalilor

ProSport a contactat câteva dintre cluburile de juniori din România pentru a afla părerea oficialilor referitoare la numirea lui Bogdan Argeș Vintilă și probabil a lui Cătălin Anghel la naționalele de tineret, cea de U17, respectiv U21: „Din câte știu, Anghel corespunde cerințelor. E imparțial și are o metodologie nouă. Nu cred că alte școli sau academii sunt dezavantajate că Vintilă și Anghel ar fi selecționeri”, a declarat Gabriel Răduță, directorul lui CCJ Dinamo. Aceeași atitudine a avut-o și Stance Lucian, director adjunct al LPS Bihor: „Dacă cei din federație consideră că ei sunt potriviți, noi nu avem cum să comentăm în vreun fel. E opțiunea lor și atât. Cu domnul Vintilă am colaborat foarte bine până acum, avem jucători la naționala sub 17 ani. Pe domnul Anghel l-am văzut doar la televizor, mi se pare o persoană competentă. Le urez succes. Sper să ne califice la turnee finale și să promoveze jucători tineri. Atât”, a comentat acesta subiect, evitând să îl dezvolte.

Cristi Petcu, antrenor la grupa din 1994 a celor de la LPS Banat și vicecampion cu aceasta sezonul trecut, după o finală pierdută în fața Academiei lui Hagi, a păstrat echidistanța, înțepându-i pe federali mai degrabă pentru promisiunile de care încă nu au reușit să se țină: „Nu îi cunosc pe cei doi. Atâta timp cât vor fi echidistanți, nu mi se pare nicio problemă că amândoi au în comun Viitorul. Sper doar să fie ei bine. Anghel și Vintilă sunt profesioniști, antrenori de Liga 1. Mă rog, antrenori de Liga 1… Avem noi alte probleme mai mari decât selecționerii. Mă refer aici la condițiile de la copii și juniori. Federația a dat mingi pe aici, a semnat niște parteneriate și atât”, a declarat Petcu.


Se vorbește tot mai mult de numirea lui Cătălin Anghel (foto dreapta) pe banca naționalei sub 21 de ani, după ce în 2014 Stelea, Moldovan și Teja au renunțat la postul de antrenor al tricolorilor mici. De cealaltă parte, Bogdan Argeș Vintilă (foto stânga) îl va antrena pe Ianis Hagi la U17. Sursă foto: Mediafax

Sorina Oprițescu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la fel”
FOTO „Arată dezgustător”. S-a umplut de mușchi după retragere, dar un fost coleg l-a pus la punct: „N-aș face la…
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62 de ani
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota 10 a „Reginei” la 62…
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce şi măriri de 90%
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Alexandra Stan s-a filmat fără sutien şi le-a pus o întrebare fanilor! Ce a vrut să afle excentrica artistă
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din Republica Dominicană
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri…
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
Nadal îl surclasează pe adolescentul Blanch în primul tur la Madrid Open
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele