Trefoloni. E de bine!

18 mar 2009 8 afişări Nationala
Trefoloni. E de bine!

FIFA a ales din nou norocos pentru noi. Pentru că Vassaras nu a mai reuşit să ajungă la Constanţa, împiedicat fiind de o ruptură musculară, ne-am pricopsit cu Matteo Trefoloni (foto), un italian al cărui istoric ne îndeamnă la optimism.

E momentul să ne amintim cum s-a marcat în returul Stelei cu Galatasaray. În acea confruntare, brigada condusă de Trefoloni a validat golul lui Nicoliţă din ofsaid, unicul al partidei, fapt care a scandalizat presa turcă. „Calificare furată!”, „Ne-ai ars!” sau, mai grav, „Trefoloni a fost omul lor”. Acestea au fost titlurile apărute a doua zi în media de la Bosfor.

Pe plan european, arbitrul italian e foarte bine văzut. Face parte din prima grupă valorică a UEFA, Elite, şi este al doilea „central” italian ca valoare, după Roberto Rosetti, cel mai bun din Europa. Intrat în 2004 pe lista FIFA, Trefoloni a avut o ascensiune „rachetă”, cum a fost numită de mulţi specialişti, semn că e foarte apreciat. La confruntarea de la Constanţa, Trefoloni va fi ajutat la cele două tuşe de Alessandro Stagnoli şi Renato Faverani. Rezervă de arbitru va fi Andrea de Marco.

Implicat în Calciopoli

Chiar dacă, în cele din urmă, a scăpat basma curată, Matteo Trefoloni nu a scăpat nici el de ancheta desfăşurată în Italia, în urmă cu trei ani, atunci când a izbucnit celebrul caz „Calciopoli”. Arbitrul a fost atunci incriminat din cauza unei adeverinţe medicale cu care s-a „recuzat” de la un AS Roma – Juventus. Cum carabinierii italieni au dovedit faptul că aceasta este falsă, Trefoloni a intrat şi el iniţial în hora acuzaţiilor, dar în cele din urmă a fost exonerat de vreo implicare în scandal.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.