Transferul lui Andrei Rațiu ar fi „bomba” iernii, poate ajunge în top 10 cei mai scumpi fotbaliști români all-time! Fiorentina îl vrea urgent, Rayo cere 8 milioane euro, Villarreal are prima opțiune. EXCLUSIV

Transferul lui Andrei Rațiu ar fi
  • Publicat:
  • Actualizat:

După calificarea României la EURO 2024, perioada de transferuri din această iarnă se anunță una cu premise spectaculoase pentru mai mulți tricolori din grupul cu care Edi Iordănescu a uimit câștigând fără înfrângere o grupă în fața Elveției! Mai mulți jucători români se află pe lista cluburilor europene de top, iar unul dintre ei, Andrei Rațiu, face subiectul unei afaceri care ar putea prinde contur în aceste zile.

ProSport îți prezintă în exclusivitate toate culisele discuțiilor purtate între Serie A și La Liga pentru fundașul dreapta al naționalei României! Sunt șanse să vedem o modificare importantă în top 10 cei mai scumpi jucători români transferați în toate timpurile.

Andrei Rațiu, un an de pus de ramă! Transferul lui Andrei Rațiu ar fi bomba iernii, poate ajunge în top 10 cei mai scumpi fotbaliști români all-time! Fiorentina îl vrea urgent, Rayo cere 8 milioane euro, Villarreal are prima opțiune! EXCLUSIV

Pentru Andrei Rațiu (25 ani), anul 2023 a însemnat o evoluție uluitoare, pe fondul unei creșteri consistente care se evidenția chiar și anterior, dar „în umbră”. În august, fundașul dreapta român crescut și format în fotbalul spaniol a făcut pasul din La Liga 2 spre La Liga, părăsind Huesca, pentru care evolua din 2021, și semnând cu Rayo Vallecano.

Clubul din Madrid a plătit doar 500.000 euro pentru 50% din drepturile jucătorului, cealaltă jumătate dar și prima opțiune la o achiziție viitoare rămânând la Villarreal, clubul care l-a lansat pe Rațiu și la care a fost legitimat între 2010 și 2021. Pentru Rayo, românul a avut următoarele repere până azi:

  • 2 meciuri câștigătoare în Cupa Spaniei, cu gol în primul și cel mai bun jucător în al doilea
  • 180 de minute în La Liga, cu o partidă de vis în care a fost titular și integralist la 0-0 pe Bernabeu cu Real Madrid

Rațiu a intrat direct pe locul 2 în topul celor mai rapizi jucători din La Liga cu 35,6 km/h, depășit doar de Vinicius jr, pe care l-a anihilat memorabil pe Bernabeu, dar peste staruri consacrate sau în devenire precum Inaki Williams (Bilbao), Lukebakio (Sevilla) ori Assane Diao (Betis).

În paralel, Andrei Rațiu a devenit unul din oamenii de bază ai naționalei lui Edi Iordănescu, apreciat de fanii români. În preliminariile EURO 2024 a avut 5 meciuri ca titular și integralist, reușind o pasă de gol, iar România a încasat gol o singură dată cu el pe teren! Contribuții decisive la 2-0 cu Kosovo, 2-1 cu Israel la Felcsut și 1-0 cu Elveția la București! Per total, 14 selecții și un gol până acum pentru Andrei Rațiu.

Cum s-a oprit Fiorentina la Andrei Rațiu

Dacă la Rayo Vallecano încă se luptă pentru titularizare în flancul drept al defensivei cu albanezul Ivan Balliu, perspectivele devin unele tare interesante pentru Andrei Rațiu! Pentru, că dezvăluie sursele ProSport cu conexiuni directe în fotbalul italian, există un interes concret din partea… Fiorentinei!

Clubul viola și-a pierdut titularul din dreapta defensivei în luna septembrie. Brazilianul Dodo, al doilea cel mai valoros om din lotul italienilor, cotat la 20 milioane euro, a suferit o ruptură de ligamente încrucișate. Cel puțin 6 luni out, plus perioada de recuperare! Iar șocul i-a prins nepregătiți pe italieni:

Fiorentina îi are ca fundași dreapta acum doar pe Kayode, un internațional de tineret cu origini nigeriene care are însă numai 19 ani și e la primul sezon la seniori, și pe Pierozzi, 22 ani, care încă n-a debutat în Serie A! Iar situația e dramatică pentru că echipa se luptă în Serie A pentru locurile de Liga Campionilor dar e calificată și în primăvara europeană Conference League, se anunță luptă grea pe două planuri. Au scanat rapid opțiunile și Andrei Rațiu s-ar potrivi perfect pe ce își dorește antrenorul Vincenzo Italiano”

Monitorizat pe stadion, discuții de la 8 milioane de euro

Fiorentina trebuie neapărat să mute rapid și să găsească o soluție în această iarnă, iar românul Andrei Rațiu ar fi fost monitorizat pe stadion de italieni la ambele meciuri ale României, cu Israel, la Felcsut, și cu Elveția, pe Arena Națională! Și, în aceste zile, s-au făcut primele demersuri către Rayo Vallecano!

Rayo cere 8 milioane de euro, poate părea o sumă uriașă dacă te uiți pe transfermarkt, dar evoluția lui Rațiu din vară și până acum a confirmat cu date că poate face față la nivel înalt, așa că și spaniolii își fac propriile calcule. Vallecano e un club mic, nu-și permite să țină jucători, orice sumă de acest fel e o afacere de top pentru ei. Nu sunt convinși să-l piardă pe Rațiu, pentru că rămân și ei descoperiți, în plus se gândesc că poate după EURO 2024 din vară pot merge chiar spre 10 milioane euro”

Dar ar fi dispusă Fiorentina să plătească această sumă, 8 milioane de euro, pentru transferul de urgență al unui fundaș lateral? Aceleași surse ne confirmă disponibilitatea italienilor:

Poate nu chiar 8 milioane, dar negocierile în jurul acestei sume n-ar fi absurde pentru Fiorentina. Și viola știe că pot avea un jucător cu cotă spre dublu după EURO! În plus, rezolvă rapid o problemă grea, prețul nu e uriaș. Au plătit pe Dodo aproape 15 milioane, iar sezonul acesta, pe fundașul stânga Parisi, de la Empoli, au dat 10 milioane”

Cheia pentru Andrei Rațiu e la… Villarreal! De ce varianta principală pentru Fiorentina

Rayo Vallecano cere din start 8 milioane de euro pentru Andrei Rațiu și dintr-un calcul financiar evident. Cum Villarreal deține încă 50% din drepturile românului, pentru clubul madrilen ar rămâne doar 4 milioane euro, în eventualitatea unui transfer la această bornă. Însă… mai există un factor, esențial, pe care l-am menționat din start! Villarreal are și prima opțiune în a-l achiziționa, răscumpăra, pe Rațiu de la Rayo!

Fiorentina urmărește atent tot tabloul, pentru că Villarreal este în picaj în La Liga și e posibil să activeze toate pârghiile pentru o reconstrucție la mare viteză a echipei în această iarnă, pe cât se poate. Cheia pentru Andrei Rațiu e la Villarreal, din toate punctele de vedere. Dar, pe sistemul Fiorentinei, Rațiu e prioritar acum. Italiano vrea un fundaș dreapta care să devină foarte adesea mijlocaș, să urce cu mingea la picior, chiar dacă nu se apără foarte jos. Fix ce face Rațiu și ce făcea brazilianul Dodo!”

Soluțiile din categoria a doua pe care le au italienii dacă mutarea lui Rațiu nu se concretizează ar fi francezul Valentin Gendrey de la Lecce sau columbianul Daniel Munoz de la Genk, pe al doilea cunoscându-l din duelurile directe ale grupei de Conference League, dar care ar avea un preț de achiziție de peste 12 milioane euro!

Top 10 cei mai scumpi fotbaliști români după suma de transfer

Dacă mutarea lui Andrei Rațiu de la Rayo Vallecano la Fiorentina se va concretiza pentru minimum 8 milioane euro, tricolorul ar intra direct în top 10 cei mai scumpi jucători români după suma de transfer, din toate timpurile! Iată cum se prezintă ierarhia la acest moment:

  • 19 milioane euro – Adrian Mutu (Parma – Chelsea)
  • 18 – Cristian Chivu (Ajax – Roma)
  • 13 – Dennis Man (FCSB – Parma)
  • 12,5 – Răzvan Marin (Standard Liege – Ajax)
  • 10,6 – Ionuț Radu (Genoa – Inter Milano)
  • 10 – Daniel Boloca (Frosinone – Sassuolo)
  • 9,8 – Nicolae Stanciu (FCSB – Anderlecht)
  • 9,5 – Vlad Chiricheș (FCSB – Tottenham)
  • 9,1 – Valentin Mihăilă (Universitatea Craiova – Parma)
  • 8 – Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova – New York City)

Descoperă AICI dezvăluirile incredibile despre cum a reușit România să se califice la EURO 2024!

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
”Dan Petrescu?”. Gigi Becali a provocat hohote de râs în direct, după ce FCSB a luat titlul
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
Singurele echipe din Superligă care au felicitat-o pe FCSB după ce a devenit campioana României
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la 57 de ani
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un beneficiu uriaş
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Care este singurul moment de desfătare al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de luni
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a filmat când gonește cu 180 km/h
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de 21 de ani care s-a…
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de regretata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu…
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii ❗
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în luna mai 2024
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor fi nevoite să renunțe în…