"Secundul" lui Daum, dezvăluiri în presa din Belgia într-un "moment zero" al relaţiei cu FRF. Fanii şi presa, criticaţi dur

6 sep 2017 6090 afişări Comentează şi tu Nationala
"Secundul" lui Daum, dezvăluiri în presa din Belgia într-un "moment zero" al relaţiei cu FRF. Fanii şi presa, criticaţi dur

Rudi Verkempinck, antrenorul secund al echipei naţionale a României, a acordat un interviu publicaţiei belgiene Sporza, în care a vorbit despre probleme stranierilor României, despre campania ratată de calificare la CM 2018 şi presiunea mediatică din ţară.

"Stranierii nu joacă suficient", este concluzia trasă de Verkempinck. Echipa naţională a României a fost învinsă de reprezentativa Muntenegrului, la Podogrica (0-1), şi a ratat orice şansă de a se mai califica la Campionatul Mondial din 2018, găzduit de Rusia. Într-un interviu acordat publicaţiei belgiene Sporza, Rudi Verkempinck a vorbit pe larg despre problemele fotbaliştilor români, despre reconstrucţia de la echipa naţională şi presiunea mediatică din România. Belgianul spune că "presa din România vrea un antrenor român".

"Avem o echipă tânără, dar suntem în plină reconstrucţie. România are nevoie de timp ca să contruiască. Ţinta va fi de acum calificarea la Euro 2020. Dezamăgirea ratării calificării a fost foarte mare, în special printre suporteri, dar este o formă de lipsă de realism. Nu vor să conştientizeze că suntem mai slabi decât Danemarca şi Polonia în acest moment. Realitatea doare. Evident că toată lumea vrea ca România să meargă la Campionatul Mondial. E greu de spus, dar nu suntem îndeajuns de competitivi împotriva acestor echipe.

Am adus mulţi jucători noi la echipa naţională. E o senzaţie plăcută să contribui la viitorul unei echipe, dar te poţi lovi cu capul de zid dacă nu te califici la Campionatul Mondial. Dezamăgirea este foarte mare. Cred că vor avea alt antrenor pentru calificările la Euro 2020, contractul nostru se va sfârşi în decembrie. Am avut o discuţie cu preşedintele, dar nu a fost luată nicio decizie încă. Vor să continuăm, dar există o presiune foarte mare din partea media, care îşi doreşte un antrenor român. Nu ştiu dacă vom mai rămâne şi la meciurile cu Kazahstan şi Danemarca sau va fi o demisie, dar cu jucătorii nu există nicio problemă. Presiunea presei este deosebită, în special pentru Christoph. Nu se mai vorbeşte despre fotbal, e vorba doar despre 'când te opreşti?'.

Stanciu este un jucător foarte important pentru România. E playmaker-ul nostru, o face foarte bine, dar e încă tânăr şi nu poate fi un lider. Trebuie să facă paşi, iar asta va veni în timp. Una dintre problemele noastre este că stranierii nu joacă suficient în momentul de faţă, deci le lipseşte ritmul. Stanciu nu joacă, Chiricheş, la Napoli, nu joacă. Sunt jucători foarte importanţi pentru noi. Concurenţa cu Hanni, Trebel şi Dendoncker este prea mare, dar Stanciu este un adevărat număr 10. Trebuie să rămână încrezător",
a spus Rudi Verkempinck în Sporza.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.