"Să credem mai mult în Florinel!" Caramavrov vine cu o altă abordare despre "Mbappe" Coman

Miercuri, 00:03 9347 afişări Nationala
"Să credem mai mult în Florinel!" Caramavrov vine cu o altă abordare despre "Mbappe" Coman

Trebuie să credem mai mult în Florinel Coman, pentru că a arătat în dese rânduri la Viitorul, de câteva ori la FCSB şi prin golurile de la naţionala de tineret că are valoare.

Îi mai trebuie însă ceva la această vârstă la care un fotbalist trebuie „să se coacă”, aşa cum se spune. Îi trebuie un antrenor care să-l pună zilnic pe drumul lui, să-l certe când greşeşete, dar şi să-l laude când face lucruri bune la antrenamente şi la meciuri.

Un fotbalist cu sclipiri ca Florinel are nevoie la această vârstă de un sprijin, pe care la FCSB nu l-a avut în ultimul timp. Are nevoie zilnic de un părinte, de un tată, care să fie şi sever când e cazul, şi prieten. E greu să faci asta ca antrenor, îţi trebuie experienţă la nivel înalt, trebuie să ştii să te impui, să-ţi câştigi respectul prin rezultatele trecute, prin metodele de antrenament, prin discurs.

Florinel are curaj, are tupeu, pe lângă talent. Chiar dacă unul din golurile cu Anglia, de la turneul final al Campionatului European, şi acest gol cu Danemarca au beneficiat de o contribuţie importantă a portarilor adverşi, Coman are meritul că ia mingea şi trage la poartă, din careu, de la 20 de metri sau de la 30 de metri. Fără să şutezi, nu ai cum să dai gol, e logic.

Trebuie să avem mai mare grijă de astfel de fotbalişti, pentru că nu sunt mulţi de asemenea factură în România. Nu trebuie nici să le luăm minţile prin comparaţii aberante, dar nici să nu-i „îngropăm” când greşesc. E firesc la vârsta lor să greşească, o fac şi seniorii, cu atât mai mult un băiat care se crede stăpânul lumii la 20-21 de ani... E firesc ca uneori să ne enerveze. La vârsta asta şi tu, şi eu am greşit.

Florinel a dat un gol frumos, datorită curajului şi talentului său, iar apoi a ratat un penalty care ne putea aduce un punct, însă, oricum, fără şutul lui din minutul 81, n-am fi ajuns să mai sperăm la ceva.

Coman a fost, poate, cel mai bun jucător român în meciul cu Danemarca, un meci în care am jucat modest vreo 70 de minute, dar am regăsit, măcar pe final, atitudinea tinerilor noştri din preliminariile trecute şi de la Campionatul European. Iar pentru această atitudine trebuie să le iertăm jocul mai slab.

România de asta are nevoie acum, de o abordare curajoasă a meciurilor, de tupeul lui Florinel, de o altă mentalitate, pentru că, altfel, suntem departe de fotbalul mare.

Să credem în tineri, să credem în Florinel!

.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.