România U21 – Bosnia U21 2-0. Euro, venim! Adrian Petre și Ianis Hagi asigură, în proporție de 99%, biletele pentru turneul din Italia și San Marino

România U21 - Bosnia U21 2-0. Euro, venim! Adrian Petre și Ianis Hagi asigură, în proporție de 99%, biletele pentru turneul din Italia și San Marino
  • Publicat:
  • Actualizat:

România U21 – Bosnia U21 2-0. Victoria de la Ovidiu îi duce pe tricolorii antrenați de Mirel Rădoi la un pas de EURO 2019, turneu găzduit de Italia și San Marino. Grație golurilor lui Adrian Petre și Ianis Hagi, suntem liderii grupei 9, cu 18 puncte, și avem nevoie de o victorie cu Liechtenstein, echipă fără punct în grupă, și de un egal acasă, cu Țara Galilor, pentru a ne lua biletele pentru primul turneu final după 20 de ani.

România U21 – Bosnia U21 2-0 (Adrian Petre 16, Ianis Hagi 70)

  • România: Andrei Radu – Boboc (Ciobanu 74), Pașcanu, Ad. Rus, Fl. Ștefan – Oaidă, Cicâldău –  Man, I. Hagi, Fl. Coman (Mățan 68)- Ad. Petre
    Rezerve: Căbuz – Ricardo Florin, Moldoveanu, Moruțan, Mățan, Ciobanu, Dulca
  • Bosnia: Trkulja – Memijas, Mihojevic, Radeljic, Kadusic – Cavar, Loncar – Kuzmanovic (Catakovic 59), Gojak, Menalo – Demirovic
    Rezerve: Kovacevic – Serbecic, Catakovic, Peco, Mujakic, Mulahusejnovic, Hadzihmetovic

Minutul 90+5: Fluier final la Ovidiu! Tricolorii mici obțin o victorie importantă în economia calificării la Campionatul European din 2019. România ocupă primul loc în Grupa 8, cu 18 puncte, la egalitate cu Bosnia și cu un meci mai puțin, astfel că doar meciurile de pe teren propriu cu Țara Galilor și Liechtenstein mai stau în calea echipei lui Rădoi pentru calificare. Portugalia conduce cu 1-0 în Țara Galilor și va ajunge la 16 puncte dacă învinge, dar avem avantajul meciurilor directe (egal acasă, victorie în Portugalia), iar un victoria logică cu Liechtenstein va trebui dublată doar de un egal, tot acasă, cu Țara Galilor pentru a ajunge la EURO 2019, primul turneu final după 20 de ani.

  • 1. România 18p
  • 2. Bosnia 18p
  • 3. Portugalia 16p
  • 4. Țara Galilor 10p
  • 5. Elveția 10p
  • 6. Liechtenstein 0p

Se mai joacă: Liechtenstein – Portugalia (11 octombrie); România – Țara Galilor (12 octombrie); România – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia, Țara Galilor – Elveția (16 octombrie)


Minutul 90+2: Stadionul din Ovidiu este pe jumătate gol, cu trei minute înainte de finalul partidei. Majoritatea suporterilor români au preferat să plece mai devreme pentru a evita aglomerația.


Minutul 79: Ratare imensă pentru Ianis Hagi! Decarul României U21 putea reuși dubla, dar nu a putut înscrie din poziție ideală, trimițând pe lângă poartă din interiorul careului, după ce s-a „trezit” cu mingea la picior în urma unei acțiunii personale a lui Dennis Man.


Minutul 70: GOOOOOOOOOOOOOOL România! Ce gol reușește Ianis Hagi! Acesta trage din corner, cu efect, direct către poarta bosniacilor și reușește să puncteze pentru 2-0 sub privirile tatălui său, aflat în tribună.


Minutul 62: Fază superbă semnată de Dennis Man! Atacantul FCSB-ului ia o acțiune pe cont propriu, trece de un adversar și trage pe jos din apropierea careului. Balonul îl întinde serios pe Trkulja, care trimite în corner cu ultimele puteri.


Minutul 59: La această partidă asistă 4182 de suporteri.


Minutul 55: Ocazie pentru Bosnia! Radeljic reia cu capul o centrare venită din corner, dar balonul trece pe lângă poarta lui Radu.


Minutul 46: S-a reluat jocul!


Minutul 45+3: Finalul primei părți! Tricolorii mici intră cu avantaj la cabine, după golul marcat de Adrian Petre. La acest scor, echipa pregătită de Mirel Rădoi trece pe primul loc, la egalitate cu Bosnia, dar cu un meci mai puțin.


Minutul 43: Ocaziile spectaculoase lipsesc de ambele părți, iar pauza se apropie cu pași repezi. Este liniște pe stadionul din Ovidiu, Mirel Rădoi fiind cel mai vocal. Intervențiile crainicului împing suporterii români să-și încurajeze echipa.


Minutul 23: Replica bosniacilor! Gojak execută o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, dar Radu reține fără probleme. Tabela rămâne intactă.


Minutul 16: GOOOOOL România! Ianis Hagi centrează de pe partea dreaptă către Adrian Petre, iar atacantul lui Esbjerg reia în plasa porții lui Trkulja! Este al doilea gol primit de bosniaci în ultimele șase partide din cadrul preliminariilor Campionatului European din 2019.


Minutul 14: Ocazie pentru bosniaci! Cavar l-a văzut ieșit din poartă pe Radu și a încercat să-l surprindă cu o scăriță din propria jumătate. Din fericire, acesta nu a nimerit spațiul porții.


Minutul 9: Fără ocazii periculoase până în acest moment! Bosniacii au avut posesia, dar nu au reușit să-i pună probleme lui Ionuț Radu!


Minutul 1: Fluier de start pe arena din Ovidiu! Mirel Rădoi forțează victoria cu Adrian Petre în atac, acesta înlocuindu-l pe Andrei Ivan, eliminat în partida precedentă, cu Portugalia.


18:50 Cu zece minute înainte de fluierul de start al partidei, stadionul este doar pe jumătate plin, o mare parte din suporterii români fiind încă la porțile arenei din Ovidiu. O galerie formată din aproximativ 20 de suporteri intreține atmosfera.


18:20 Se anunță sold-out pentru meciul de la Ovidiu! Aproximativ 4.200 de bilete s-au vândut pentru această partidă. Potrivit reporterului ProSport Cristian Scutariu, aflat la stadion, fanii pregătesc o coregrafie, mai multe stegulețe fiind amplasate pe scaune.


18:00 Avem echipa de start aleasă de Mirel Rădoi pentru meciul crucial cu Bosnia. Colegul lui Alex Pașcanu e Adrian Rus, iar de la mijloc în sus arătăm foarte, foarte bine.


17:50 România U21 întâlnește pe teren propriu echipa cu cel mai bun atac din Grupa 8 a preliminariilor pentru Campionatul European din 2019. Bosnia a marcat nu mai puțin de 22 de goluri în opt meciuri și are a doua cea mai bună apărare, cu cinci goluri, tricolorii fiind echipa cu cea mai bună defensivă din grupă.


16:45 Se anunță o atmosferă infernală pe stadionul Viitorului, din Ovidiu. Potrivit Federației Române de Fotbal, doar 500 de bilete ar mai fi disponibile pentru această partidă.


UPDATE | Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a declarat la ProSport LIVE: „Rădoi va fi un antrenor trăsnet. Îmi doresc din toată inima să se califice la Euro, iar în proporție de 90 la sută naționala e creația lui Hagi. Tineretul are noroc că are doi antrenori demențiali! Plus că jucătorii de aici sunt titulari la echipele de club și asta contează enorm”.

România U21 a obținut o victorie importantă în ultimul meci jucat în preliminariile pentru calificarea la Campionatul European din 2019. În Portugalia, pe stadionul celor de la Pacos Fereira, „tricolorii mici” au învins cu 2-1 reprezentativa U21 a lustanilor. Cicâldău și Andrei Ivan au marcat pentru România și au adus victoria după un meci dramatic, terminat de echipa lui Rădoi în nouă jucători.

„Eroul” a fost, însă, Ionuț Radu, goalkeeper-ul celor de la Genoa. Pe lângă meciul mare făcut de tânărul portar, acesta a apărat un penalty în minutul 90+9 și a păstrat tabela intactă, păstrând toate cele trei puncte în dreptul tricolorilor. Rădoi & Co. ocupă locul doi în acest moment în Grupa 8, cu 15 puncte, la trei puncte de primul loc, ocupat de următoarea adversară a României U21, Bosnia, aceștia având un meci în plus. Duelul de la Ovidiu se anunță a fi unul „de foc”, dat fiind faptul că bosniacii au cinci victorii în ultimele cinci partide, și doar un gol primit.

„Este foarte important ca echipa națională de tineret, în frunte cu Mirel Rădoi, dar nu trebuie lăsat nici Isăilă pe afară, și el a ajutat echipa, să fie susținuți, să le ținem pumnii. Este o națională de excepție.

Iar referitor la Mirel Rădoi, am spus că este cel mai indicat pentru a prelua această funcție pentru că el a fost și înainte în staff-ul echipei de tineret, a monitorizat marea majoritate a jucătorilor de acolo. s-a făcut o alegere foarte bună și sunt convins că ne vom bucura la finalul acestei campanii de calificare”, a spus Emil Săndoi, fostul selecționer al României U21, în exclusivitate la Prosport LIVE.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din Iași
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli pârjoliti, două…
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire de la mijlocul săptămânii viitoare
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte; ANM anunţă o uşoară încălzire…
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a ţinut-o ascunsă
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Familia lui Costel Corduneanu refuză să deschidă sicriul cu trupul neînsuflețit. Motivul pentru care apropiații au luat această decizie
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi LUATĂ cât de curând
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
FCSB – Rapid evidențiază o situație dezolantă pentru echipa lui Dan Șucu: giuleștenii au luat o decizie bizară
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
❗ Modificare: Trusa de prim ajutor și stingătorul NU mai sunt obligatorii pentru aceste vehicule❗
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen