Ei pot, ei sunt magicieni! România U21 învinge cu 2-0 Bosnia, trece pe primul loc în grupă şi e aproape de EURO 2019

11 sep 2018 11601 afişări Nationala
Ei pot, ei sunt magicieni! România U21 învinge cu 2-0 Bosnia, trece pe primul loc în grupă şi e aproape de EURO 2019 foto: FRF

Nici nu contează în clipa asta care sunt motivele pentru care avem o naţională U21 atât de puternică. Regula introdusă de FRF, inspiraţia unui selecţioner, Marte care a lăsat umbră pe lună. Important e faptul că ”naţionala mică” produce zumzet. Reacţii, emoţii. Echipa lui Mirel Rădoi a ajuns într-un moment serios, unul în care victoria cu liderul Bosnia poate aduce o calificare la Euro 2019. La Ovidiu, pe stadionul lui Hagi, acolo de unde au tot răsărit veşti bune în ultimii ani.

Putem avea întâlnire cu istoria, dar suntem ruşinoşi. Ne-am îmbrăcat bine, ne-am făcut freza, dar ne tremură coapsa dreaptă în faţa uşii performanţei. Bosnia pare mai solidă. Şi la propriu, cu trei jucători care l-ar scoate de pe trasă şi pe Săpunaru, dar şi tactic. Plimbă mingea, caută spaţii, noi ne căutăm pe noi. Şi dintr-un nimic iese golul. Ajungem pe dreapta, mingea e la Ianis Hagi, decarul centrează şi Adrian Petre, înlocuitorul lui Ivan, o trimite în poartă. Suntem pe primul loc. Sigur, la egalitate cu ei. Prindem aripi, speculăm fiecare greşeală a oaspeţilor. Petre conduce un cotraatac în trei, cu Ianis pe dreapta şi Florinel Coman pe stânga. Unde să paseze? În stânga. Jucătorul FCSB preia, însă şutează prea pretenţios şi mingea se duce peste. Bosnia vine din joc pentru câteva minute, dar o băgăm noi. Radu iese, Boboc nu se informează, cei doi se ciocnesc şi avem noroc cu o finalizare proastă. Aşa cum avem noroc, în general, pe stânga. Ştefan şi Paşcanu au probleme serioase cu Gojak, decarul. Renunţăm la pretenţii de construcţie, asta deşi avem un Cicâldău generos cu fotalul, şi ne apărăm. Terminăm repriza dominaţi, da în avantaj.

Acasă la Hagi ne rezolvă un Hagi

Rădoi îşi face treaba la pauză. Ai noştri ies de parcă se pregătesc să înfigă săbii în ceafa unui taur. Cicâldău, poate cel mai viu român, şutează bine de la 20 de metri. Rachetă de semnalizare, semnalizează forţa noastră, sperăm. În tribunele pline, dar silenţioase, de la Ovidiu încep calculele. ”Cum stăm în grupă?”, ”Ne mai poate bate cineva?”, ”Dacă rămâne aşa, suntem ca şi calificaţi”. Entuziasmul e mare. Dar jocul nu e pe măsură. Ianis se complică, Coman e de fiecare dată cu un pas în spate, dar ţinem jocul viu prin Cicâldău şi prin siguranţa lui Rus din defensivă.

Vede şi Rădoi asta şi mută cu Măţan în locul lui Coman. Imediat după, corner de pe stânga. Ianis ia mingea, o pune lângă fanion, iar traiectoria imprimată ne duce cu gândul la Hagi senior. Superb, gol din corner la el acasă, Ianis e în al nouălea cer. Şi el, dar şi fundaşii Bosniei, cei care o comit grav, însă decarul nostru se pierde singur cu portarul şi trage pe lângă. Aşa se şi termină jocul, cu Bosnia debusolată şi cu ai lui Rădoi în căutarea unei noi lovituri decisive. România mică e, de fapt, România mare! Batem Bosnia şi trecem pe primul loc în grupă, îi egalăm la puncte. Avantajul selecţionatei lui Rădoi este că Bosnia mai are un meci, deplasare în Portugalia, în timp ce noi mai avem două, ambele acasă, cu Ţara Galilor şi cu Lichtenstein.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.