ProSport a scris despre "golirea" conturilor FRF, forul lui Răzvan Burleanu a reacţionat!

1 apr 2019 5200 afişări Nationala
ProSport a scris despre "golirea" conturilor FRF, forul lui Răzvan Burleanu a reacţionat!

ProSport v-a prezentat luni dimineaţă un material amplu despre lichidităţile din conturile Federaţiei Române de Fotbal. Materialul publicat evidenţiază cum rezervele financiare ale FRF au scăzut dramatic. Acum trei luni, pe 31 decembrie 2018, în conturile bancare şi în casieria federaţiei se mai găseau 8.339.243 lei (echivalentul a aproximativ 1.774.000 de euro), de aproape 4 ori mai puţini bani decât la începutul mandatului lui Răzvan Burleanu ca preşedinte. Declinul este catastrofal atât comparativ cu anul precedent – pe 31 decembrie 2017 casa şi conturile din bănci numărau rezerve de 18.087.591 lei (aproximativ 3.925.000 de euro la cursul de atunci leu/euro) –, dar şi faţă de momentul zero, data de 5 martie 2014, atunci când Răzvan Burleanu intra prima oară pe uşa Casei Fotbalului în calitate de preşedinte al FRF. Materialul îl puteţi citi AICI 

Pe adresa redacţiei a sosit în această seară poziţia forului condus de Răzvan Burleanu. Iată, mai jos, explicaţiile oficialiilor FRF. 

"Menţionăm că disponibilul de lichidităţi la o anumită dată depinde de încasările şi plăţile perioadei precedente. Federaţia Română de Fotbal a urmărit mereu sincronizarea încasării fondurilor cu utilizarea lor pe proiectele bugetate şi nu stocarea lichidităţilor. FRF, ca organizaţie non-profit, nu şi-a propus stocarea lichidităţilor, doar 10% reprezintă rezerva financiară.
 
Precizăm că anul 2018 a fost un an în care aproape toate contractele încheiate de FRF au avut scadenţa şi a urmat o perioadă de negocieri cu actuali şi viitori sponsori sau parteneri. Federaţia Română de Fotbal a devenit un partener de valoare pentru piaţa de business, motiv pentru care contractele nu se mai semnează în orice condiţii. În prezent, contractele de sponsorizare sunt la un nivel superior.
 
Este programat financiar ca lichidităţile să fie mai mari la începutul anului pentru că FRF doreşte coordonarea încasărilor cu startul meciurilor echipelor naţionale şi al competiţiilor interne. Astfel, suma de la sfârşitul anului 2018 nu este elocventă pentru a analiza activitatea financiară a Federaţiei Române de Fotbal.
 
În ultimii cinci ani, cifra de afaceri a FRF a crescut considerabil, cu o medie anuală de aproximativ 50%, banii fiind investiţi în competiţii şi proiecte care nu au existat înainte de 2014: Liga Elitelor U19, U17, U16 şi U15, Cupa României Elite la U17 şi U19, Turneul Speranţelor, cea mai mare acţiune de scouting la nivel naţional, Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior, Liga de junioare U15, Gimnaziada, ONSŞ, Campionatul Naţional Universitar, Unificat în 7, Campionatul Naţional de Juniori U19 la futsal, formarea de noi echipe naţionale, precum U15 sau U19 la futsal. În plus, s-au făcut investiţii în personal, aparatură şi instrumente de monitorizare şi analiză a performanţei şi parametrilor jucătorilor, dar şi în infrastructură prin construirea de terenuri cu suprafaţă de joc artificială, un plan prin care se doreşte a avea un astfel de teren în fiecare judeţ", se arată în comunicatul trimis pe adresa redacţiei de departamentului media al Federaţiei Române de Fotbal. 
Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.