Presiune pe Contra! Numele mare care îl împinge pe Ianis Hagi spre naţionala mare: "A crescut enorm, trebuie să fie în lot!"

11 sep 2018 7175 afişări Nationala
Presiune pe Contra! Numele mare care îl împinge pe Ianis Hagi spre naţionala mare: "A crescut enorm, trebuie să fie în lot!"

Într-un discurs în care a vorbit la superlativ despre munca depusă de Gică Hagi la Ovidiu, Anghel Iordănescu (68 de ani) a transmis că locul lui Ianis Hagi (19 ani) este, de fapt, la echipa mare. Fostul selecţioner a şi explicat de ce crede că saltul i-ar face doar bine eroului din meciul cu Bosnia (2-0).

Încântat de performanţa tricolorilor lui Mirel Rădoi, Generalul l-a ridicat în slăvi pe fostul elev Gică Hagi, pe care-l consideră adevăratul "responsabil" pentru apropierea de primul turneu final de tineret din ultimele două decenii: "Cred că jucătorii trebuie felicitaţi, ei sunt viitorii mari fotbalişti ai echipei naţionale. Îi felicit şi pe Mirel Rădoi şi pe Daniel Isăilă. Este o performanţă deosebită pentru fotbalul nostru, pentru că ea demonstrează că fotbalul nostru încă produce. Să fim corecţi, o parte dintre jucătorii tineri care au apărut în ultima perioadă, atât la tineret cât şi la echipa, mare au apărut datorită lui Gică Hagi. Cred însă că nu trebuie să ne grăbim, pentru că obligaţia lui Gică şi a noastră este ca aceşti jucători să nu stagneze, ci să-şi continuie ascensiunea. Hagi a realizat un lucru fabulos cu această Academie, de la câştigarea campionatului, până la promovarea acestor tineri la echipe de tradiţie sau la echipa naţională", a spus Iordănescu, la Telekom Sport.

"Ianis a crescut enorm, trebuie să fie în lotul lărgit al echipei mari"

Din poziţia fostului selecţioner care a ghidat sute de cariere de-a lungul timpului, Iordănescu îl împinge pe Ianis spre naţionala lui Cosmin Contra: "Ianis a crescut enorm, cu tot cu lacunele lui, pentru că uneori ţine prea mult de minge, dar a crescut fantastic. Parcă ne e oarecum peste mână să recunoaştem că a progresat şi cred că ar trebui să fie în lotul lărgit al echipei mari. Măcar adus acolo între cei 22-25 de jucători din lotul mare. Are nevoie să simtă că este băgat în seamă. Am făcut şi eu asta, şi Lucescu, şi Piţurcă. Asta îi stimulează pe jucători", a mai punctat Iordănescu Sr.

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.