În apărarea lui Hagi. Foștii selecționeri ai naționalelor de juniori neagă acuzațiile lui Doru Isac din ProSport: „Niciodată nu a sunat Hagi să-și impună jucătorii la loturi”. Reacții pro și contra ale cititorilor

Autor: Sorina Oprițescu Publicat: 30 Sep. 2014, 11:54 Actualizat: 30 Sep. 2014, 12:12 Nationala

ProSport a contactat câțiva dintre foștii selecționeri ai naționalelor mici pentru a afla dacă acuzele aduse de Doru Isac, selecționerul naționalei U19, sunt reale. Tehnicianul de 52 de ani, care a câștigat concursul CV-urilor de la federație, a declarat că Hagi se implică în selecțiile de la juniori și a vorbit despre „delirul de superioritate pe care societatea îl acceptă” atunci când vine vorba de „Rege”.

Într-un interviu acordat pentru ProSport, Doru Isac – selecționerul naționalei sub 19 ani a României – l-a atacat pe Gheorghe Hagi, susținând că „Regele” obișnuia în trecut să sune antrenorii de la loturile de juniori pentru a le impune în echipă anumiți jucători de la Academia pe care o finanțează de cinci ani.

„Eu nu sunt selecționerul care să îi răspundă la telefon lui Hagi și care să primească ordine . O fi fost așa obișnuit, dar nu ține cu mine. În general, îmi văd de treburile mele și am atât de multe de aflat, încât mi-e greu să iau lecții de la Hagi”
Doru Isac, selecționer U-19, duminică 29 septembrie pentru ProSport
 

De ce îl acuză Isac pe Hagi

  •  sună selecționerii de la echipele naționale pentru a le impune jucători de la Academie
  •  Academia este afacerea lui Hagi, profitul este al lui Hagi, nu al echipelor naționale
  •  societatea românească acceptă „delirul de superioritate” al lui Hagi
  •  nu s-a făcut încă recunoscut ca antrenor

 „Să știți că eu l-am iubit pe jucătorul Hagi, l-am respectat, am fost fanul lui. Dar ca tehnician nu îl cunosc, nu l-am descoperit încă. Are un proiect privat, e afacerea lui și normal că o protejează. Dar afacerea lui nu reprezintă interesul naționalei. E a lui și atât. Greșim că acceptăm acest delir de superioritate pe care îl are Hagi. El știe tot. Poate să fie critic literar, să vorbească despre „Iliada”, poate să fie doctor, să vorbească despre patologia cancerului de col uterin. Că el știe. Asta este drama cea mare, că îl acceptă societatea românească”
Doru Isac, selecționer U-19, duminică 29 septembrie pentru ProSport

ProSport a contactat selecționeri de la naționalele de juniori din ultimii cinci ani, de când a fost înființată Academia Hagi, pentru a afla dacă fostul internațional s-a implicat în vreun fel în selecții. Ștefan Iovan, Adrian Bumbescu, Nicolae Ungureanu, Ovidiu Stângă, Emil Săndoi și Florin Cheran au negat cu vehemență acuzele pe care Doru Isac le-a făcut: „Niciodată nu s-a întâmplat una ca asta”, au spus aceștia la unison.


Doru Isac, actualul selecționer al naționalei U19, l-a înlocuit pe Ștefan Iovan, dat afară la finalul lunii mai după ce a ratat calificarea la Campionatul European

Ștefan Iovan: „Cât am fost eu acolo, nu s-a întâmplat asta”

Fostul coordonator al loturilor naționale de juniori și tineret, dar și cel pe care Doru Isac l-a înlocuit la naționala sub 19 ani, Ștefan Iovan, a fost categoric atunci când a vorbit despre implicarea lui Hagi la naționalele de juniori: „Cât am fost eu acolo, nu s-a întâmplat asta. La nicio grupă de juniori. Am o părere foarte bună despre Hagi, a obținut rezultate cu copiii care sunt la naționale. Cei de acolo au o cantină, au o școală, sunt mai disciplinați decât orice alți jucători care vin la loturi. Nu e adevărat ce a spus Doru Isac. Dacă el nu cheama jucători la under 19, e treaba lui. Nu e adevărat sub nicio formă. Nu!”, a declarat acesta.


Cum ați zis că-l cheamă? Doru Isac? Cine dracu” e și ăsta? Ce știe să facă, să lucreze la calculator?
Dumitru Dragomir, fost președinte LPF, la DolceSport


Emil Săndoi: „Niciodată. Nu m-a sunat nici Hagi, nici nimeni”

Fostul selecționer al naționalei sub 21 de ani, actual antrenor al celor de la CS U Craiova, Emil Săndoi, a negat și el posibila implicare a lui Hagi la juniori: „Niciodată. Nu m-a sunat nici Hagi, nici nimeni, fie el conducător sau președinte de club. Nu am de unde să știu ce se întâmpla la alte loturi, știu doar de mine. Cel mult am sunat eu, să cer amănunte legate de un jucător, să aflu cum se pregătește. Asta e partea a doua. Eu nu sunt un om pe care poți să-l influențezi”, a spus Emil Săndoi.

Și Ovidiu Stângă, cel care între 2010-2012 a fost selecționer al naționalei sub 18 ani, a oferit același răspuns: „Nu am avut nicio treabă cu Hagi, nu am vorbit niciodată cu el. Jucătorii de la Academie sunt foarte importanți pentru naționale. Aveam 4-5 copii de acolo. Cu ei am învins Italia și am făcut egal cu Germania. Fără ei probabil că nu reușeam astfel de performanțe”, a declarat fostul jucător al Universității Craiova.

În 2012, în urma Turneului de Elită desfășurat la Novi Sad, 10 jucători ai reprezentativei U-19 condusă de Stângă au fost suspendați de FRF după ce directorul tehnic Mihail Marian a întocmit un raport conform căruia aceștia ar fi consumat alcool în exces și au revenit cu întârziere la hotelul la care erau cazați. Dintre cei 10, patru (Puțanu, Buzbuchi, Iancu și Gavra) proveneau de la Viitorul, echipă cu sediul pe atunci în Constanța.


Adrian Bumbescu a avut în lot șapte jucători de la Academia lui Hagi: „Toți pe valoare”, este de părere fostul selecționer al naționalei under 16

Adrian Bumbescu: „Niciodată. Mergeam eu și îi vedeam, nu îmi propunea nimeni jucători”

Fostul selecționer al naționalei sub 16 ani, demis în luna mai a anului trecut, după o înfrângere istorică, 1-10 contra Germaniei, Adrian Bumbescu, a comentat și el atacul lui Doru Isac: „Niciodată. Eu, când eram selecționer, megeam și vedeam jucătorii, nu îmi propunea nimeni vreun individ. Cum să facă Hagi așa ceva? Știu ca are scouteri buni la Academie, e normal ca naționalele de juniori să depindă de ce a crescut sau a cumpărat. Am avut șapte jucători de la el. Toți pe valoare”, a spus acesta.

Florin Cheran, rămas mai mult în memoria suporterilor naționalei drept personajul care, în 2010, conform unor transcripturi apărute în Gazeta Sporturilor, ar fi pus un angajat al federației să-l sune pe tatăl unui junior pentru a-i cere 7.000 de euro în schimbul unei convocări la naționala sub 17 ani, i-a luat și el apărarea lui Gheorghe Hagi: „Cine e Doru Isac? Niciodată nu m-a sunat Hagi. El putea să recomande un jucător, dar până la urmă e decizia staff-ului, a celor din federație, a antrenorului. Nu faci selecția după capul tău sau în urma unui telefon. Nu așa se face. În plus, Hagi ar risca să se facă de râs dacă ar evidenția un jucător la lot care nu are randament. Nu își permite, el respectă fotbalul”, a povestit Cheran


Gheorghe Hagi a avut o reacție ciudată la cele spuse de Doru Isac pentru ProSport, declarând că selecționerul de la under 19 are în lot jucători de la Academie. Ori realitatea este alta

„Probabil că Doru Isac este invidios pe Hagi”

Nicolae Ungureanu, selecționerul naționalei under 17, care în urmă cu doi ani se făcea remarcat în presa sportivă convocând nouă jucători de la Academia lui Hagi, i-a luat apărarea „Regelui”: „Nu știu eu treburile astea. Cât am fost eu antrenor, nu am primit niciun telefon de la nimeni. Sunt niște fabulații, scorneli menite să creeze vâlvă. Hagi a strâns ce e mai bun din țară. Probabil că Doru Isac este invidios pe el. Dar na, fiecare cum își așterne, așa doarme”, a declarat Ungureanu.

ProSport a trimis o solicitare departamentului de comunicare al Federației Române de Fotbal, iar reacția nu a întârziat să apară: „E o părere personală, nu avem ce să răspundem la așa ceva”, a declarat Gabriel Berceanu, șeful departamentului de comunicare al FRF.

Gică Hagi nu a putut fi contactat de ProSport pentru o reacție. Finanțatorul Viitorului a oferit o declarație cel puțin ciudată pentru sportnews.ro: „Nu am ce să-i răspund, nu are nicio logică ce spune. Are în lot jucători de la Academie”, a spus acesta. Totuși, faptele îl contrazic pe acesta. La ultima acțiune a lotului under 19, Doru Isac nu a convocat niciun jucător al „Regelui” (foto jos, captură de pe site frf.ro).

Cine este Doru Isac?

În vârstă de 52 de ani, Doru Isac a plecat din România imediat după Revoluție, lucrând în Franța, Asia și în zonele arabe. A activat în Japonia vreme de 10 ani, unde a obținut titlul de doctor în analiza cognitivă a fotbalului. Printre antrenorii cu care a lucrat se numără și Arsene Wenger. Are în palmares titluri de campion al Japoniei U18 (2001), al Arabiei Saudite U18 (2004) și al Quatarului la U20 și la seniori (2005, 2006, 2007 și 2008). A lucrat la academiile cluburilor Nancy (1990-1991), Makki și Rissho (1992-1997), Nagoya Grampus Eight (1997-2002). În 2003, a avut o experiență scurtă la Rapid, când l-a ajutat pe Mircea Rednic. Trei luni mai târziu părăsea din nou România și mergea în Qatar. În urmă cu câteva săptămâni, Doru Isac a fost criticat de Hagi care  l-a sfătuit pe Iselecționerul de la Under-19 să tacă, pentru că Academia sa are rezultate.

În luna iulie a anului 2014, devenea selecționerul naționalei sub 19 ani, în urma campaniei federației „4 the Future”.


Duminică, 29 septembrie, interviul publicat de ProSport a strâns aproape 200 de comentarii. Iată câteva dintre ele:

Argumente pro

Țara Hețegului Dakesis: „Are tupeu tipul,sper să reușească ceva, altfel după câtă lume va deranja,nici bilet de avion nu va primi”

Dani: „Foarte corectă părerea pe care o are despre Hagi. Felicitări pentru curaj! Este un tabu să vorbești despre marele, regele, atotștiutorul și atotcuprinzătorul Hagi”

Legionarul 73: „Doar cei care nu cunosc situația „Academiei” Hagi îl apără. Voi nu știți ce jaf face la grupele de copii în campionat. Are puțin „succes”, că nu se trezesc cluburile la realitate, dar în momentul în care cluburile vor acorda mai multă importanța juniorilor, academia lui o să fie in fâș”

ZerofotbalînRO: „Foarte bun articolul, omul ăsta vorbește deschis și spune lucrurilor pe nume, Hagi, în trei ani de primă liga, a rezistat doar din blaturi pe ultima sută de metri, nu a scos absolut niciun jucator. A pornit la drum cu un hibrid format din defuncta Academie Steaua și falimentara Școala Gica Popescu, tot ce a vandut au fost țepe imense. Bravo, Doru Isac! Probabil o sa fii demis repede pentru că românului dacă îi spui adevărul și nu il lași să moară prost, consideră că l-ai înjurat de mamă, dar ai arătat că ești un om ferm, cu coloană, într-o cloacă de lingăi”

Ss: „Doar când mai vine câte un om ca acesta ne dam și noi seama cât de departe suntem de civilizație, cât de primitivi suntem în educație! La noi educatia se rezumă la a pupa mâna doamnelor! Și totuși  gândește la fel ca orice om dintr-o țară civilizată, nimic deosebit dar diferit de modul nostru de gândire”

Argumente contra

Cobra Trandafir: „Acest individ a uitat că Hagi a fost capitan de echipă la Real si Barca și a fost numărul 1 ca și fotbalist dupa Maradona și poate Pele”

Iulian 78: „Nu este tabu să vorbești despre marele Hagi, o poate face oricine. la fel cum a făcut-o și acest neisprăvit „filosof” care are mentalite de looser și acceptă prea ușor înfrângerile trecute și viitoare. Pe lângă educația pe care trebuie să o primească juniorii, ar trebui să mai fie învățați și fotbal, dar din păcate nu au șanse cu acest băgator în seama. Șansa lor ar fi mult mai mare la Academia Hagi și, chiar dacă este afacerea lui și țara ar avea de câștigat pe plan fotbalistic. Indiferent ce rol are Hagi la academie, echipa mare sau în fotbalul romanesc, măcar se uită la meciurile de Liga 1, lucru pe care acest păcălici Isac nu știe că trebuie sa-l faca”

Dartanian: „Mie unul mi se pare un tip superficial (e doar prima impresie). Cum să fii selecționer și să nu urmărești niciun meci? atunci care sunt criteriile de selecție?”

Marcel: „Cred că este mai degrabă un delir de inferioritate al domnului Isac. Hagi este un om de bun simț. Despre oamenii care aduc doar lucruri negative e bine să păstrăm distanța”

Old_Forehand: „Tipul ăsta face pe intelectualul, dar se contrazice în multe puncte. Rezultatele lui contrazic în primul rând. Este doar un alt incompetent care face pe superiorul”

 
Autor: Sorina Oprițescu Publicat: 30 Sep. 2014, 11:54 Actualizat: 30 Sep. 2014, 12:12 Nationala
Pe aceeași temă
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Dinamo cere ajutorul fanilor pentru a dezăpezi terenul:
Dinamo cere ajutorul fanilor pentru a dezăpezi terenul: "URGENT! Terenul trebuie să fie bun până la ora meciului"
Atac subtil al lui Zlatan dupa SCANDALUL URIAS cu Lukaku! „Suntem cu totii jucatori, unii mai buni decat altii!” Ce a spus despre acuzatiile de rasism
Atac subtil al lui Zlatan dupa SCANDALUL URIAS cu Lukaku! „Suntem cu totii jucatori, unii mai buni decat altii!” Ce a ...
ȘOC! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Vânătăi apărute din senin? Pot semnala o boală subdiagnosticată. Cât de gravă e
Vânătăi apărute din senin? Pot semnala o boală subdiagnosticată. Cât de gravă e
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un bărbat, prins de polițiști făcând amor cu 3 prostituate, în același timp
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un bărbat, prins de polițiști făcând amor cu 3 prostituate, în același timp
Florin Călinescu nu a scăpat de COVID! Cum se simte celebrul actor
Florin Călinescu nu a scăpat de COVID! Cum se simte celebrul actor
Programările din etapa a doua de vaccinare vor fi amânate. Explicaţiile lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă
Programările din etapa a doua de vaccinare vor fi amânate. Explicaţiile lt. col. medic dr. Valeriu Gheorghiţă
Filmul COMPLET al împușcării interlopului în SUA! Imagini dramatice de la locul crimei
Filmul COMPLET al împușcării interlopului în SUA! Imagini dramatice de la locul crimei
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Adevărul SCANDALOS din spatele serialului-fenomen Bridgerton. IMAGINILE care dau de gol, scăpate pe Internet
Cel mai enervant șmecheraș cu BMW? Nu vei ghici ce și-a montat în portbagajul mașinii: „Am vrut să-i enervez pe...”
Cel mai enervant șmecheraș cu BMW? Nu vei ghici ce și-a montat în portbagajul mașinii: „Am vrut să-i enervez pe...”
Simțea că fiica sa MIROSEA urât, așa că i-a făcut o baie. Mirosul însă NU a dispărut, așa că dus-o la doctor. Este de necrezut ce au putut descoperi aceștia
Simțea că fiica sa MIROSEA urât, așa că i-a făcut o baie. Mirosul însă NU a dispărut, așa că dus-o la doctor. ...
Horoscop SPECIAL. Care sunt cele mai norocoase zodii
Horoscop SPECIAL. Care sunt cele mai norocoase zodii
O nouă pandemie! Anunţul teribil care vine în mijlocul pandemiei de COVID
O nouă pandemie! Anunţul teribil care vine în mijlocul pandemiei de COVID
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Câte kg s-a îngrășat vedeta
Gina Pistol, într-o rochie mulată, în luna a șaptea de sarcină. Câte kg s-a îngrășat vedeta
Mașinile lui Alexei Navalnîi i-au stârnit râsul lui Vladimir PUTIN - VIDEO
Mașinile lui Alexei Navalnîi i-au stârnit râsul lui Vladimir PUTIN - VIDEO
S-a pozat pe o trecere de pietoni. Când a ajuns acasă și a realizat cine e în același cadru, tânăra a încremenit: „Dumnezeule!”
S-a pozat pe o trecere de pietoni. Când a ajuns acasă și a realizat cine e în același cadru, tânăra a încremenit: ...
Prognoză specială Bucureşti: Strat de zăpadă de până la 12 centimetri
Prognoză specială Bucureşti: Strat de zăpadă de până la 12 centimetri
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Marea capitală europeană care ar putea rămâne pustie. 1 din 2 locuitori iau în calcul să se mute
Marea capitală europeană care ar putea rămâne pustie. 1 din 2 locuitori iau în calcul să se mute
A fost provocată de un bărbat la un „maraton” de sex. Au mers la hotel, iar după a ŞAPTEA rundă femeia a chemat, șocată, poliţia
A fost provocată de un bărbat la un „maraton” de sex. Au mers la hotel, iar după a ŞAPTEA rundă femeia a chemat, ...
Poze +18! Și-au lăsat inhibițiile acasă și s-au ”jucat” dezbrăcate
Poze +18! Și-au lăsat inhibițiile acasă și s-au ”jucat” dezbrăcate
Ce a făcut Lidia Buble după divorț cu mașina primită cadou de la Răzvan Simion?
Ce a făcut Lidia Buble după divorț cu mașina primită cadou de la Răzvan Simion?
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e prea vulgară: `Prea exagerată`
FOTO. Antonia a pozat într-un costum de baie, dar fanii au distrus-o pentru că e prea vulgară: `Prea exagerată`
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
FOTO. Anamaria Prodan, în costum de baie! Aparițiile ei spectaculoase sunt de nota zece
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!