Gafele HALUCINANTE comise de Sandu:** a vândut naționala unei companii fictive, a jignit UEFA, a schimbat imnul! Acum refuză explicațiile

Gafele HALUCINANTE comise de Sandu:** a vândut naționala unei companii fictive, a jignit UEFA, a schimbat imnul! Acum refuză explicațiile
  • Publicat:
  • Actualizat:

ProSport și-a asumat de mulți ani postura de critic al FRF în general, respectiv al președintelui Mircea Sandu. În ciuda acestui fapt, și de această dată am încercat să reflectăm, așa cum e firesc, ultimele gafe ale Federației cuprinzând și poziția lui Mircea Sandu. Așa cum face însă de mai multă vreme, Nașu se ascunde. Nu răspunde. De frică? De jenă? Gafele comise doar în ultima vreme ar impune și frică, și jenă, dar și o demisie.

1. A vândut naționala unei companii fictive

Cel mai recent scandal este și cel mai jenant. Mircea Sandu a acceptat condiții care mai de care mai ridicole în schimbul unei sponsorizări din partea unei companii. Dincolo de faptul că oferta era fictivă, fiind vorba de o farsă a Asociației Alburnus Maior, gafele în lanț ale FRF, cu Sandu în frunte, ar fi provocat demisia în orice țară civilizată. Nici nu contează, pentru sport, compania. Șeful FRF acceptase ca jucătorii naționalei să bea apă „în care noi spunem că e” cianură și să intre pe teren cu căști de miner. În dialogul cu niște oameni pe care nu îi legitimase nimeni, care intraseră până în inima sediului FRF după doar un fax trimis eronat de directorul de marketing Bogdan Nițescu. Din tot cazul mai iese în evidență și „talentul” de negociator al șefului FRF: a propus un milion de euro pe an fără să aștepte să vadă cât i se oferă, deși negociatorii erau dispuși să meargă în farsă până la 8 milioane pe trei ani. În discuția cu așa-zișii oameni de afaceri, Sandu scăpase și un „să-i ia dracu” pe „așa zișii suporteri” care sunt „plătiți, mai fac parte dintr-un grup”.

2. I-a făcut pe cei de la FIFA și UEFA „căcăcioși”

Nici în relațiile internaționale Mircea Sandu n-a scăpat de gafe. În plină anchetă DNA în cazul dezafilieri Craiovei, Sandu a spus la TV: „FIFA și UEFA sunt mai căcăcioase acum decât oricine, pentru că au problema cu Sionul!” Vorbele au ajuns la forurile externe, în traducerea „they shit in their pants”

3. Tata la tribună, fiul la peluză

Epopeea biletelor la meciul România – Argentina (apoi Franța) este și ea legendară. Cu scuza că a fost primul meci vândut exclusiv electronic și tot primul pe Arena Națională, nu pot fi igorate deficiențele ridicole. FRF a anunțat inițial că nu garantează locuri alăturate nici pentru membri ai familiei. Gafa a fost rezolvată tot mioritic: „Trimiteți un mail și vom face tot posibilul să primiți locuri alăturate”.

4. Donează banii obținuți pe bilete nevândute

Cu două zile în urmă s-a petrecut un episod de-a dreptul SF. FRF a anunțat pe site că donează Fundației Mihai Neșu banii obținuți din „vânzarea ultimele 3.000 de bilete la meciul România – Uruguay”. Cum adică ultimele? Dacă nu se vând toate? Imediat am sunat la ofițerul de presă, Paul Zaharia, care a specificat: „Ultimele 3.000 din câte se vând”. A doua zi însă în Gazeta Sporturilor tot Paul Zaharia: „Da, doar dacă se vând toate cele 50.000 de bilete”. Zaharia susține că Gazeta Sporturilor minte, că n-a declarat așa ceva, ci din contră, același lucru ce-l spusese ulterior ProSport. Pare mai credibil însă, după antecedente, să fi schimbat pe parcurs poziția realizând gafa. Mai ales că, până aseară, FRF nu rectificase formularea eronată pe site-ul altfel plin de dezmințiri.

5. Cele patru cuplaje erau trei

În toamna trecută, Comitetul Executiv condus de Mircea Sandu anunța cu pompă reintroducerea cuplajelor. Fără cea mai mică noțiune de aritmetică, pe site-ul FRF au fost anunțate câte patru cuplaje în tur, respectiv retur, deși fiind patru echipe în București erau posibile doar trei. Hotărârea s-a schimbat magic pe site după un telefon de la ProSport, dar tot au rămas anunțate trei etape, deși cuplajele nu se potriveau la datele respective conform tragerii la sorți a calendarului. Până la urmă, de hotărârea marelui CEx s-a ales praful – nu s-a ținut nici un cuplaj.

6. A acceptat imnul național schimbat

Telenovela imnului cântat de Marcel Pavel la meciul România – Franța, din care a fost eliminat versul care făcea referire la Traian, a fost de asemena fabuloasă. Pavel a scăpat inițial că a cântat versiunea cu aprobarea FRF. Mircea Sandu a negat că i-a cerut sau că a acceptat versiunea modificată, dar a recunoscut că „singurul lucru pe care mi l-a spus a fost că la refren o să cânte primele două versuri, în mod repetat, ca să animeze stadionul”. În primul rând, imnul nu are refren. Restul e cancan…

7. Cel mai prost gazon pe un stadion nou

Arena Naționala nu este nici construcția, nici proprietatea FRF, ci a Primăriei Capitalei. Dar pentru că Mircea Sandu și-o arogă între reușite, merită să bifeze și eșecurile. Gazonul n-a fost mai mult decât un câmp de cartofi. Iar acoperișul care nu poate fi închis întregește imaginea unui stadion construit românește la prețuri europene, cu larga contribuție a unei federații mioritice.

Cele zece întrebări la care refuză să răspundă

ProSport i-a trimis ieri un set de întrebări președintelui FRF. După o oră am primit răspuns de la ofițerul de presă, Paul Zaharia: „Președintele nu vrea să răspundă”. Zaharia a răspuns, în nume personal, la două dintre întrebări. Iată subiectele pe care refuză să le comenteze Mircea Sandu.

1. Cum a fost posibilă gafa de la negocierile cu așa-zișii reprezentanți ai Roșia Montană Gold Corporation?
2. Care au fost măsurile împotriva celor care au făcut posibilă o asemenea gafă?
3. Este FRF dispusă să accepte ORICE condiție din partea sponsorilor, cum ar fi să bea cianură sau să intre cu căști de miner pe teren? Banii justifică orice?
4. Cât de mare e criza financiară a FRF de s-a ajuns până la asemenea negocieri?
5. Cine l-a adus pe Bogdan Nițescu în funcția de director de marketing al FRF și conform căror competențe? Cum va fi sancționat pentru gafele comise?
6. Care este poziția publică oficială a FRF vizavi de declarațiile diferite în Gazeta și ProSport ale ofițerului de presă Paul Zaharia vizavi de banii donați pentru 3.000 de bilete la meciul România – Uruguay? De ce nu există o replică până la această oră? Paul Zaharia: „Gazeta Sporturilor a inventat declarația mea. E adevărat că m-au sunat, dar eu le-am spus exact ce am spus și la ProSport, nu tratez diferit niciun organ media”
7. De ce nu prezintă public Mircea Sandu cazul tentativei de blat la Romania – Uruguay, dar lasă să scape informații pe căi neoficiale? Paul Zaharia: „FRF nu a lăsat nimic să scape pe căi neoficiale, a urmat procedura firească, informând toate organele competente. FRF nu a dat nume, poziția a fost prezentată de mine tuturor celor ce au cerut-o”
8. De ce se ascunde președintele FRF, singura apariție publică recentă fiind la un post fantomă, Giga TV?
9. Cine și cum a răspuns pentru faptul că la meciul România – Franța au fost emise bilete cu preț inscripționat ZERO lei, dar pe care s-au încasat bani? De ce n-a îndreptat nimeni eroarea, în ciuda reclamației?
10. Cine răspunde că Fan Clubul Naționalei a pus în vânzare bilete cu reducere la amicalul cu Uruguay, așa cum s-a obligat, doar după ce a fost reclamat de membri. Cine îi despăgubește pe cei care își cumpăraseră deja bilet fără reducere?

Lucian LIPOVAN / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Rana groaznică a lui Romario Benzar. Imaginea vă poate afecta emoțional
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis Bunesa
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a…
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
Simona Halep e fost exclusă! Decizia luată chiar acum în tenis
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen