EXCLUSIV | Vot de "încredere, încredere, încredere" pentru Contra! Gheata de Aur a Europei a pus lupa pe "Guriţă" şi ai săi

5 apr 2018 5337 afişări Comentează şi tu Nationala
EXCLUSIV | Vot de "încredere, încredere, încredere" pentru Contra! Gheata de Aur a Europei a pus lupa pe "Guriţă" şi ai săi

Cosmin Contra e perceput drept varianta perfectă de selecţioner în acest moment, mai ales că şi rezultatele pe care le-a avut au fost unele bune, dar mai ales jocul tricolorilor s-a schimbat în bine. Dorin Mateuţ (52 de ani), fostul fotbalist de legendă din curtea lui Dinamo, a acordat un interviu pentru ProSport în care a vorbit despre "girul de încredere" pe care trebuie să i-l acordăm lui "Guriţă" şi despre câţiva dintre fotbaliştii importanţi pe care îi are sub comandă.

Mateuţ aşteaptă totuşi meciurile oficiale pentru a-şi da seama de nivelul la care se află selecţionată lui Cosmin Contra şi spune că a remarcat un tricolor, dar care mai are de lucrat până să ajungă la potenţialul său maxim. "E cea mai bună soluţie până acum. Momentan, e în grafic. Îi dăm tot girul de încredere, dar uite că meciurile amicale nu sunt precum cele oficiale. La amicale nu băgam nici eu piciorul, de teamă să nu-mi pierd postul la echipa de club. Bagi piciorul doar trei sferturi.

Pe Stanciu, care trebuie să se straduiască să-şi crească substanţial nivelul de exprimare în teren. Unii jucători îşi pun amprenta prin simpla lor prezenţă în teren, sunt discreţi, nu se văd mult. Alţii bat la ochi, ies în faţă. Şi când greşesc, şi când strălucesc"
, a spus Dorin Mateuţ în interviul acordat ProSport.

Fosta Gheată de Aur a Europei a vorbit şi despre problemele de impunere pe care le au fotbalitşii români la echipele de club: "Rotariu are potenţial, l-am văzut şi la meciul cu Suedia, dar cei tineri au nevoie de încredere, încredere, încredere. Prima condiţie e să joace meci de meci la echipele lor de club. Dacă n-o fac, vor juca mereu cu o doză de frică la naţională şi nu vor avea o prestaţie solidă.

Uite, mi-au plăcut Chiricheş, Gardoş, ambii au fost vânduţi pe bani buni, au avut cote mari, dar Chiricheş joacă la Napoli doar prin Cupa Italiei, Gardoş abia a debutat la Craiova. E o situaţie dificilă pentru că e greu să cristalizezi uşor o formulă de început, să spunem, împotriva unei echipe mari, într-un meci oficial"
, a mai spus Mateuţ.

Dorin Mateuţ a câştigat Gheata de Aur la sfârşitul sezonului 1988-1989, când a marcat 43 de goluri pentru Dinamo.

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.