EXCLUSIV Il Luce îşi sprijină fiul până la capăt: "Răzvan trebuie să rămână!"

1 apr 2011 4333 afişări Nationala
EXCLUSIV Il Luce îşi sprijină fiul până la capăt: "Răzvan trebuie să rămână!" Il Luce: "Răzvan trebuie să rămână!"

Mircea Lucescu îşi propusese să nu mai vorbească despre echipanaţională şi despre fiul său ca selecţioner. Atacurile din ultimelezile la adresa lui Răzvan Lucescu şi perspectiva înlăturăriiacestuia de la prima reprezentativă l-au determinat însă peantrenorul lui Şahtior să ia atitudine. Mircea Lucescu spune că ampierdut în Bosnia din cauza crispării jucătorilor, care au resimţitpresiunile şi criticile venite din ţară

Răzvan e mai atacat ca oricând…
Nu! Stai! Răzvan a fost atacat mereu. Înainte de această "dublă" cuBosnia şi Luxemburg s-a produs un adevărat linşaj mediatic laadresa lui şi a echipei naţionale. Nimeni nu poate construi înaceste condiţii!

Jocul României din partida cu Bosnia nu ţine însă de altecauze?
Principala cauză o reprezintă tocmai această presiune absurdă pusăpe ei, pe fotbalişti. Ce putea face Răzvan dacă, sub aceastăpresiune, echipa a jucat cu frică? S-a văzut clar că aceşti băieţiau fost timoraţi! România a pierdut în Bosnia din cauza faptului cătoţi aceşti conducători de club şi alţii au tot atacatselecţionerul şi jucătorii!

"Aveţirăbdare cu Răzvan!"
Credeţi că e momentul ca Răzvan să renunţe, pentru a-şi salvaimaginea?
Să fim înţeleşi. Eu nu-l apăr pe Răzvan, ci cauza antrenoruluiromân, care nu începe bine o treabă, că se şi vede atacat,contestat, înjurat... În niciun caz Răzvan nu trebuie să renunţe.Trebuie să meargă până la capăt. Să-şi joace toate şansele!

Dar consideraţi că mai avem şanse decalificare?
Obiectivul trebuie să rămână clar calificarea, dar lumea săînţeleagă că naţionala trece acum şi printr-o reconstrucţie. Enevoie de timp şi răbdare. Au venit mulţi tineri. Gardoş, Râpă,Torje, Pantilimon, Tătăruşanu… Trebuie ca toate criticile săînceteze, iar Răzvan să fie lăsat să lucreze!

"Informatorii suntacum formatori!"
Şi credeţi că această presiune va înceta? Vorbim, totuşi,despre echipa naţională! Este şi va fi mereu în centrulatenţiei.
Vorbesc despre naţională informatori care acum s-au transformat înformatori de opinie (n.r. - probabil că Mircea Lucescu s-a referitla Gică Popescu, acesta criticând naţionala după înfrângerea dinBosnia). Apoi, conducătorii care vorbesc doar pentru că îşiurmăresc interesele personale trebuie să se uite în curtea lor. Săvadă că echipele de club nu merg mai mult de două tururi prelimnareîn cupele europene!

Cum comentaţi declaraţiile lui Mutu de după meciul cuLuxemburg?
Din nou denaturări ale presei! Am văzut în direct declaraţiile luiMutu. Nu l-a criticat niciodată pe Răzvan. Presa a interpretat apoicum a vrut şi a prezentat trunchiat ce a spus Mutu.

Apropo de Luxemburg, cu ce impresie aţi rămas după acestmeci?

Tot acum s-au jucat Anglia - Ghana 1-1, Germania - Australia 1-2,Estonia - Serbia 1-1! Uite ce surprize se întâmplă! Nu mai existăechipe mici şi lumea nu înţelege încă asta. Toţi au învăţat săjoace, să se organizeze, să se apere...

După 35 de ani de antrenorat, cred că pot să sesizezcele mai subtile schimbări de atitudine ale jucătorilor. De pildă,cu Luxemburg, Torje nu a pasat în faţa porţii la acea ocazie a sapentru că a ţinut mult să dea gol. Fusese criticat şi paracriticatpentru ce a spus în conferinţa de presă
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

Am pierdut cu Bosnia şi Franţa şi am făcut egal cuAlbania! Asta e! Putem câştiga meciurile următoare
Mircea Lucescu

În Bosnia, tot răul a început după ce a fost acordatfault aiurea înainte de primul gol al gazdelor! Au fost ghinioaneşi multe greşeli de arbitraj în campania asta!
Mircea Lucescu, antrenor Şahtior

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.