Au făcut 'curăţenie' printre "maidanezii" din zona Naţional Arena! Ce program pregăteşte FRF pentru inaugurare

5 sep 2011 3609 afişări Nationala
Au făcut 'curăţenie' printre "maidanezii" din zona Naţional Arena! Ce program pregăteşte FRF pentru inaugurare Primăria a făcut curăţenie printre "maidanezii" din zona Naţional Arena! Ce program pregăteşte FRF pentru inaugurarea stadionului

Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a strâns, luni, câinii maidanezi din parcul aflat în jurul Arenei Naţionale, stadion pe care se va disputa, marţi seară, meciul România - Franţa, din preliminariile Euro-2012.

Câinii au fost împuşcaţi cu tranchilizante şi urcaţi într-o dubă a ASPA.

De asemenea, în zona stadionului, luni dimineaţă se lucra la ultimele finisări, angajaţii de la firma care se ocupă de curăţenie măturau şi udau aleile, iar gazonul din jurul arenei era aranjat.

Meci între ziariştii români şi cei francezi, în ziua partidei cu Franţa din preliminariile Euro-2012

Naţionala de fotbal a jurnaliştilor români va juca, marţi, de la ora 11.00, cu selecţionata similară a Franţei, partida urmând să aibă loc pe stadionul Dinamo, cu câteva ore înainte de meciul programat tot la Bucureşti, între primele reprezentative ale celor două ţări, în preliminariile Euro-2012.

În amicalul dintre cele două echipe de jurnalişti, pentru România vor evolua şi Robert Niţă, Miodrag Belodedici şi Jean Vlădoiu.

Echipa naţională a României, antrenată de Victor Piţurcă, va întâlni marţi, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, reprezentativa Franţei, în cadrul grupei D a preliminariilor Euro-2012.

FRF va asigura coregrafia meciului România - Franţa

FRF a anunţat că pe fiecare scaun de pe Arena Naţională spectatorii vor putea găsi steguleţe tricolore şi cartoane colorate pentru coregrafia de la meciul România - Franţa, ei având interzis accesul pe stadion cu alte bannere sau mesaje, informează site-ul oficial al Federaţiei Române de Fotbal.

Federaţia Română de Fotbal a publicat un set de reguli de acces şi conduită pentru spectatorii care vor urmări partida România - Franţa, de marţi, prima de pe Arena Naţională.

Vezi mai jos comunicatul FRF:

"Pentru o cât mai bună desfăşurare a întregului eveniment, Federaţia Română de Fotbal, în calitate de organizator, a stabilit - în conformitate cu normele UEFA şi cu prevederile Legii nr. 4/2008 - următoarele reguli privind accesul şi conduita suporterilor în arena sportivă.

1. Deschiderea porţilor: ora 18.00;

2. Accesul în incinta parcului sportiv se va face: a. pietonal, doar pe baza biletului de acces, respectiv a acreditării de presă, şi numai prin Bd. Basarabia, Str. Mr. Coravu şi Bd. Pierre de Coubertin, conform schemei expuse pe verso biletului; b. auto, pe aceleaşi căi şi numai pentru posesorii de bilete de acces însoţite de taloane de acces auto, acestea din urmă afişate vizibil pe parbrizul maşinii, astfel: categoria VIP şi persoanele cu dizabilităţi, prin Str. Mr. Coravu; mass-media, prin Bd. Basarabia;

3. Spectatorii sunt obligaţi să respecte ordinea, siguranţa şi regulile stabilite de organizator şi să ocupe locul înscris pe biletul de acces; în caz contrar, persoanele în cauză vor fi evacuate din stadion, fără a avea dreptul de a reveni ulterior până la finalul jocului;

4. Spectatorilor care refuză să se supună controlului corporal şi al bagajelor nu li se va permite accesul în incinta stadionului;

5. În toată incinta stadionului se vor distribui, contra-cost, băuturi răcoritoare şi mâncare, la cele 58 de chioşcuri, amplasate pe terasamentul exterior, în toate cele patru sectoare (tribune şi peluze), la ambele niveluri;

6. Fumatul este interzis în stadion, cu excepţia locurilor special amenajate (marcate cu inscripţia «Loc pentru fumat») pe terasamentul exterior al arenei;

7. Accesul spectatorilor cu aparate foto este permis, cu excepţia celor profesionale. Camerele de luat vederi de orice fel nu au acces în stadion, exceptând, fireşte, posturile de televiziune deţinătoare de drepturi;

8. Este permisă introducerea numai a acelor steaguri tricolore confecţionate din pânză sau alte materiale asemănătoare, fără suportul din material plastic, metal, lemn etc.;

9. Spectatorilor le este interzis: accesul în arenă în stare vădită de ebrietate sau sub influenţa substanţelor halucinogene; să introducă şi să afişeze în stadion bannere de orice dimensiune, cu mesaje de orice fel; coregrafia este asigurată de FRF, pe fiecare scaun fiind amplasate steguleţe tricolore şi cartoane colorate; accesul în stadion cu băuturi alcoolice, cu sticle sau recipiente din orice material, cu umbrele, brichete, seminţe, făclii, torţe, artificii, petarde, materiale explozive, incendiare sau fumigene, dispozitive pentru şocuri electrice, substanţe toxice, halucinogene, iritant lacrimogene ori paralizante, corpuri contondente, cuţite, pumnale, şişuri sau alte asemenea obiecte fabricate ori confecţionate anume pentru împungere, tăiere sau lovire; să introducă în arena sportivă inscripţii, embleme, pancarte, afişe sau alte suporturi ce conţin simboluri, sloganuri sau texte cu conţinut obscen sau care incită la denigrarea ţării, la xenofobie, ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă; să arunce asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor, a jucătorilor, a personalului de ordine, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive care murdăresc; să pătrundă pe suprafaţa de joc; să profereze sau să scandeze injurii, cuvinte sau expresii jignitoare ori vulgare la adresa forţelor de ordine. În cazul încălcării acestor norme, spectatorii în cauză vor fi evacuaţi şi sancţionaţi contravenţional conform legii.

10. În ziua meciului, posesorii de bilete de intrare vor putea circula gratuit, în baza respectivului bilet, spre şi de la stadion, cu mijloacele de transport în comun ale RATB (tramvaie, autobuze şi troleibuze), nu şi cu metroul, care însă îşi va prelungi programul de circulaţie până cu o oră după încheierea jocului".

Echipa naţională a României va întâlni marţi, de la ora 21.30, pe Arena Naţională, reprezentativa Franţei, în cadrul grupei D a preliminariilor Euro-2012.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.