Alertă națională cu Israel! „Pe postul blestemat, Edi Iordănescu alege din 4 variante: FCSB, CFR Cluj și doi stranieri”. Diagnostic teribil pentru un tricolor înaintea finalei pentru EURO | EXCLUSIV

Alertă națională cu Israel! „Pe postul blestemat, Edi Iordănescu alege din 4 variante: FCSB, CFR Cluj și doi stranieri
  • Publicat:

Pe 18 noiembrie, echipa națională de fotbal a României va disputa în Ungaria meciul cu încărcătură uriașă, împotriva Israelului, din preliminariile EURO 2024. Înainte de asta, israelienii vor juca la Priștina cu Kosovo și, tot în Ungaria, cu Elveția. Toate calculele calificării la EURO 2024 pentru tricolorii lui Edi Iordănescu sunt disponibile AICI. Avem o șansă uriașă, depindem exclusiv de noi, dar situația la lotul național e una de alertă în aceste ore! Pentru că selecționerul are probleme uriașe pe cel puțin unul dintre posturi, acolo unde toate soluțiile de bază utilizate în ultimele luni sunt într-o situație critică, iar miza meciului cu Israel nu prea lasă loc și timp de experimente! ProSport îți prezintă în exclusivitate toate detaliile și ce soluții inedite ia în calcul Edi Iordănescu!

Verdictul care l-a băgat în alertă pe Edi Iordănescu: ruptură la Sorescu!

În ultimul meci al naționalei, succesul cu 4-0 în fața Andorrei pe Arena Națională, la final de octombrie, titular pe postul de fundaș dreapta a fost Deian Sorescu. Fotbalistul polonezilor de la Rakow a făcut o partidă bună, însă finalul l-a prins șchiopătând și îndreptându-se spre vestiar cu mâna la gamba piciorului stâng, unde avea și o pungă cu gheață. Jocul extrem de dur pus în practică de Andorra a lăsat în mod cert urme, iar verdictul în cazul lui Sorescu este unul teribil: ruptură musculară!

Deian nici măcar nu a fost în lotul lui Rakow, firește, pentru meciurile din campionat și Europa League programate de la duelul cu Andorra, iar șansele lui de a contribui la meciurile naționalei cu Israel și Elveția din noiembrie sunt infime.

Este vestea care, practic, i-a „pus capac” selecționerului în discuția pentru postul de fundaș dreapta la națională. Pentru că și celelalte variante pe care s-a bazat până acum în flancul drept al defensivei sunt în situații critice!

Manea, leziune la genunchi, n-a mai jucat din 9 septembrie: „Șanse foarte-foarte mici”

Dincolo de meciul cu Andorra de pe Arena Națională, Sorescu a mai fost titular în actualele preliminarii în deplasarea din Elveția și la meciul de pe teren propriu cu Israel, dar atunci în postura de mijlocaș. În rest, postul de fundaș dreapta a fost împărțit la titularizare de Cristian Manea și Andrei Rațiu.

Fotbalistul lui CFR Cluj a prins primul 11 cu Belarus acasă, Kosovo în deplasare și Israel, la București. La ultima acțiune însă, după remiza cu israelienii, s-a accidentat. Diagnosticul: leziune la genunchiul drept. Din 9 septembrie, 1-1 cu Israel, și până acum, Manea nu a mai prins nici lotul, în această situație, la CFR Cluj! „Sunt șanse foarte-foarte mici să poată reveni până la acțiunea naționalei, încă resimte dureri și, oricum, nu are niciun minut de joc de aproape două luni”, explică sursele noastre de la lot.

Rațiu: ZERO minute la club în acest sezon!

Andrei Rațiu a fost titular ca fundaș dreapta pentru echipa națională în debutul campaniei, deplasarea din Andorra, la victoria cu Kosovo de pe teren propriu și la remiza cu Belarus de la Budapesta. Cu Kosovo și Belarus a fost convocat și utilizat de Edi Iordănescu, evoluând chiar bine, deși nu jucase nici măcar un minut pentru Rayo Vallecano, clubul din La Liga unde a ajuns în această vară, după ce a părăsit Huesca din Segunda Division. Aceleași surse detaliază:

Tocmai lipsa de soluții cu oarecare experiență internațională la nivel de reprezentative și adaptate deja la grupul construi de Edi au făcut să forțăm această variantă. Din fericire, Rațiu a avut evoluții bune chiar și venind din acest context. Dar nu poți face asta la nesfârșit, nu poți compensa doar cu antrenamente, oricât de intense ar fi și cât de tare te-ai implica, dinamica meciurilor și ritmul de competiție! Rațiu începe să aibă deja o problemă mare, e rezervă neutilizată și acum, zero minute la club!”

Pe fondul acesta, poate Rațiu să facă față unui meci care se anunță finala noastră pentru EURO 2024, cel cu Israelul? Dar și în alt meci care poate căpăta miză uriașă, funcție de evoluția grupei, cel cu Elveția, de la București?

Edi Iordănescu va alege cel puțin un nume din cele patru

Centralizând toate informațiile legate de oamenii săi de bază pentru postul de fundaș dreapta, Edi Iordănescu s-a văzut nevoit să contureze un plan de avarie. Pe lista fotbaliștilor monitorizați și care evoluează pe acest post se află câteva opțiuni, iar selecționerul s-a oprit la 4 nume:

Din cei patru fotbaliști, doi stranieri și doi din Superliga, aproape sigur Edi va trebui să aleagă cel puțin un fundaș dreapta. Stranierii sunt cei pe care a trebuit deja să îi pună pe lista preliminară, e vorba de Alex Pașcanu de la Sporting Gijon și Cornel Râpă de la Cracovia. Deși stoper la bază, Alex a jucat în acest sezon, de când a ajuns la Gijon, fundaș dreapta și o face foarte bine, ba chiar a și marcat! Iar Râpă e un jucător matur,  folosit meci de meci într-un campionat puternic”

  • 5 meciuri pentru România are Cornel Râpă, toate bifate în intervalul 2010-2011 pe când evolua la Oțelul Galați

Doi apărători din Superliga în completarea careului de opțiuni: 10 ani diferență între ei și îngrijorare!

Sursele ProSport dezvăluie și cele două nume din campionatul intern, apărătorii care se lupta în analiza lui Edi Iordănescu pentru convocare, cu Pașcanu și Râpă. Decizia va veni, firește, în urma evoluțiilor fiecăruia din aceste zile, până la anunțarea lotului final pentru partidele cu Israel și Elveția.

Este vorba de Alexandru Pantea (20 ani) de la FCSB și Vasile Mogoș (30 ani) de la CFR Cluj. Internațional U21, jucătorul roș-albaștrilor a apucat să debuteze și la naționala de seniori, în toamna anului trecut, când a prins 22 de minute în amicalul Moldova – România 0-5. Marea dilemă: e pregătit Pantea pentru miza unor partide la acest nivel? Cu biletul de EURO pe masă?

Mogoș, format și consacrat în fotbalul din Italia, a ajuns la CFR Cluj în această vară. Are 4 meciuri pentru națională, dar în intervalul 2019-2021, cu amintiri amare. Debut la 0-2 cu Suedia pe Arena Națională, meci fundamental pentru EURO 2020, un 2-3 în Armenia, înfrângerea-șoc din mandatul lui Rădoi, plus un 1-1 în Irlanda de Nord și un amical cu Belarus, 5-3. A ieșit apoi din listele finale ale selecționerilor.

Clubul din Gruia este primul românesc din CV-ul lui Vasile Mogoș, care s-a impus însă rapid ca om de bază pentru Mandorlini. Întrebarea: mai poate Mogoș să șteargă impactul nu tocmai fericit pe care l-au avut cele 4 prezențe ale lui sub tricolor, și asta tocmai în partide de care depind atât de multe pentru întreg fotbalul românesc?

Ofițerul de presă al Echipei Naționale de Fotbal a Românei (2014-2022) și creatorul de content dedicat tricolorilor. A creat și dezvoltat Departamentul Comunicare al FRF, fiind vreme de aproape 8 ani Manager Comunicare, Proiecte Speciale sau Șeful Biroului de Presă FRF. În paralel a activat ... citește mai mult
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de finală?!
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră în cupele europene
A făcut 5-4 în minutul 90+5 și a scris istorie! Echipa care, după 121 de ani, va juca în premieră…
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant al iubitei sale!
Ce a apărut la mormântul lui Mădălin, tânărul care și-a pierdut viața în timp ce îl urmărea pe presupusul amant…
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Presa din Cipru a reacționat după ce Elias Charalambous a cucerit titlul de campioană cu FCSB
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
Lovitură devastatoare pentru Simona Halep
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă, nevasta te-ar întâmpina cu…
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un…
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea…
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă deranjează”
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu regretă decizia luată. „Nu mă…
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri pe 8 Mai
S-a decis plata a 718 LEI de persoană în România. Banii intră automat pe carduri pe 8 Mai
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
Sexsomnia: O tulburare de somn jenantă despre care nimeni nu vrea să vorbească
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
PSG a obţinut titlul în Ligue 1
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Ești obligat să lași certificatul de înmatriculare la service atunci când duci mașina la reparat?
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat că este văzut așa | VIDEO
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de oameni, dar nu i-a păsat…