EXCLUSIV! Mărturia filmată a unui interlop care îl leagă pe Reghecampf de mafia pariurilor:** „A fost băgat la un meci cu Hertha” Dezvăluiri incredibile. VIDEO & FOTO

  • Publicat:
  • Actualizat:

*Karesz, așa cum este cunoscut sârbul, este cel care a dezvăluit în The Sun cum mafia croată a aranjat meciul dintre Manchester United și Zalaegerszeg (5-0) din Liga Campionilor.

*Pentru că blatul nu a ieșit, Reghecampf, împreună cu colegii săi, au trebuit să dea înapoi dublul sumei primite pentru aranjarea meciului, susține Karesz.

În biroul unei clădiri luxoase din centrul Budapestei, A.G. scoate din geanta sa neagră câteva foi. Bărbatul e jurnalist de investigație și de mai bine de nouă ani sapă după informații legate de meciurile aranjate pentru pariuri. În Ungaria, mai mulți fotbaliști și oficiali de club sunt arestați sau anchetați în prezent pentru implicarea în mafia pariurilor. O bună parte dintre aceștia sunt oameni despre care A.G. a scris în mai bine de 50 de articole.

Pentru ziaristul trecut de 40 de ani, confirmările au început să vină în 2004, atunci când l-a întâlnit pentru prima oară pe Karesz, un interlop maghiar cu pașaport sârbesc.

Blaturile din The Sun
În urmă cu o săptămână, jurnaliștii de la The Sun publicau mărturia unui interlop sârb care povestea cum mafia a aranjat partida de Champions League dintre Manchester United și Zalaegerszeg (5-0). Omul care făcea dezvăluirile în ziarul britanic apare într-o poză: un bărbat cu barbă, cu ochelari și cu o șapcă trasă peste ochi. Este același Karesz: „Totul a fost pus la punct într-o cafenea din Zalaegerszeg. Am stat la mese diferite până când s-au aranjat lucrurile. Apoi s-a pariat masiv pe faptul că echipa maghiară va pierde la mai mult de 3 goluri diferență”. În această afacere, Karesz a fost intermediar și translator. Între 2000 și 2004 bărbatul ajuns acum la 60 de ani a fost omul de legătură pentru aranjarea mai multor partide. Un pion de bază al interlopilor din Serbia și Croația care descoperiseră un mod ușor de a face bani.

Cum îți câștigă încrederea un interlop?
„În acea perioadă lumea nu era atât de interesată de acest subiect. Oamenii nu voiau să creadă că există meciuri trucate la pariuri”, spune A.G. în timp ce aranjază atent foile din mână. Acolo stau ascunse, de aproape nouă ani, cele mai importante dovezi pe care a reușit să le obțină despre această lume atât de închisă. Jurnalistul dezvăluie apoi pașii prin care a trecut până când a avut încredere în spusele lui Karesz. Începutul nu a fost tocmai promițător: „«Spui numai prostii» i-am zis când ne-am întâlnit prima oară. Îmi vorbea despre blaturi, mafioți, de lucruri pe care ți-e greu să le crezi”. Ziaristul i-a cerut interlopului un lucru concret: „Vreau să-mi spui rezultatul, în avans, a două meciuri”. Iar Karesz i-a îndeplinit dorința. O semifinală de Cupa Ungariei, Honved – Zalaegerszeg 2-1 (meci de 2 pauză, 1 final, în care a jucat și Sebok), și un meci de campionat s-au terminat așa cum a spus sârbul.

Agenda pe care apare numele Reghecampf
Toate informațiile pe care Karesz le-a strâns în anii în care a activat pentru mafia croată sau sârbă au fost strânse într-o agendă. A.G. a apucat să transcrie câteva pagini la prima lor întâlnire. Fiecare filă avea atașată și o poveste. Una dintre ele este despre Laurențiu Reghecampf și reprezintă o nouă mărturie, după cea a lui Cornel Dinu, despre trecutul care acum s-a întors să îl urmărească pe antrenorul de 37 de ani.

Karesz spune că meciul Hertha – Cottbus din 2001 fusese aranjat de mafia din Croația. Trebuia să se termine egal, 2-2, dar Cottbus a câștigat cu 3-2. Fiecare jucător contactat a acceptat să aranjeze meciul pentru o sumă în mărci, contravaloarea acum a 10.000 de euro.

A.G scoate una dintre foi din teanc. În colțul din stânga sunt scrise cinci nume: „Vili (n.r – Sebok), Regenkamp, Laci (n.r – Miriuță), Latoundji, Piplica”. Ei, susține Karesz, au fost cumpărați de mafia croată pentru acest meci.

„Intermediarul a fost un ungur, «Muzicianul»”, așa cum apare în înregistrarea în posesia căreia au intrat reporterii ProSport. Filmarea a fost realizată, cu o camera ascunsă, de un alt jurnalist maghiar, T.N., care a ajuns, după luni de investigație, acasă la Karesz. Este, de altfel, prima mărturie video a unui om implicat în mafia pariurilor. Personajul care apare în imagini este același din poza publicată de The Sun și pomenește numele lui Laurențiu Reghecampf cu mult înainte ca Dinu să povestească episodul în care, cu ajutorul conexiunilor din Serbia, l-a salvat pe actualul antrenor de la Steaua de răzbunarea mafiei.

Aceasta este stenograma discuției în limba maghiară dintre ziarist și Karesz, discuție pe care o puteți găsi pe www.prosport.ro:

Karesz: «Muzicianul» mi-a spus că are un prieten bun în Germania, pe care colegul meu l-a contactat. Îi știa pe ceilalți și nu am avut nevoie de un traducător.

Ziarist: Pe ceilalți?
Karesz: Portarul era croat, vorbea croată, sârbă și germană. Maghiară nu știu dacă vorbea, habar nu am. Cu Sebok putea să se înțeleagă în germană. Deci… Piplica, Reghecampf, Miriuță și Sebok. Dar după meci, unul dintre ei nu a dat banii înapoi. Sebok!

Ziarist: Cottbus a câștigat, deși trebuia să se termine 2-2.
Karesz: Da, să se termine egal sau, în cel mai rău caz, să piardă Cottbus. N-au reușit să rezolve în apărare.

Ziarist: Adică să primească suficiente goluri?
Karesz: Exact! Apoi au apărut problemele…

Ziarist: Ce probleme?
Karesz: Nu știu dacă a fost vorba de violență fizică, dar știu că el a fost urmărit foarte multă vreme. Iar banii pe care el a refuzat să îi plătească a trebuit să-i dau înapoi croaților din propriul buzunar.
Pentru că meciul nu a ieșit așa cum au vrut aranjorii, fiecare jucător a trebuit să dea înapoi de două ori mai mult decât a primit.

„Mafia nu pierde niciodată”, e explicația simplă oferită de A.G. reporterilor ProSport.

Dinu spune de Mile Jerkovic
Asemănările cu mărturia lui Cornel Dinu sunt izbitoare. Numai că în povestirea fostului selecționer apare un personaj important, Mile Jerkovic. Unul pe care Karesz îl cunoaște foarte bine, lucru recunoscut pe o altă înregistrare aflată în posesia ProSport.

În 1999, sârbul care a fost unul dintre apropiații lui Zjeliko Raznatovic „Arkan” în timpul războaielor iugoslave a devenit patron de club în Ungaria, la Szeged. „Înainte a avut afaceri cu utilaje agricole, a făcut contrabandă cu țigări și, pe timpul crizei de carburant din Serbia, aducea cisterne pline cu combustibil din România”, spune Karesz care, deși nu recunoaște, lasă impresia că a lucrat la începutul anilor 2000 pentru Mile Jerkovic.

Odată implicat în fotbal, sârbul Jerkovic a devenit capul unei rețele de aranjori cu tentaculele întinse pe mai tot continentul. Iar pentru el și oamenii lui totul era ușor: „Te duceai la Berlin, de exemplu, și puteai să pariezi 6 mii de mărci sau 10 mii de mărci și nu te întreba nimeni nimic”. Afacerea s-a oprit însă prematur, după doar 4 ani. Variantele sunt împărțite. „Au găsit altceva. Jerkovic a ieșit, croații au ieșit…”. Jurnalistul T.N. are alt scenariu: „Locul lor a fost luat de mafia din Asia. Ă‚știa au venit cu mai mulți bani și jucau online. Au schimbat totul și le-au luat fața sârbilor”.

Pe urmele lui Karesz
ProSport a mers într-un orășel din Serbia, aflat aproape de granița cu Ungaria pentru a-l căuta pe Karesz. În afara unui nume, probabil fals, sub care este cunoscut personajul în Budapesta, ziariștii aveau și o adresă, unde însă nu a răspuns nimeni. Un tânăr abia ajuns la 20 de ani s-a oferit să-i ajute pe reporteri, fiind printre puținii vorbitori de engleză din oraș. Știa numele personajului, dar a susținut că nu e același cu cel apărut în poza din The Sun. „Nu stă aici. Vă pot duce la el acasă”. După o plimbare pe la mai multe adrese din oraș, tânărul și-a schimbat brusc discursul: „Auziți, România e în Uniunea Europeană? Sunteți de la Poliție? Omul pe care mi l-ați arătat în poză este un infractor. Nu are voie să iasă din Serbia pentru că ar fi arestat imediat”. A cerut să mai vadă o dată poza din The Sun: „Da, el e!”. Plimbarea prin oraș a continuat, însă localnicii întrebați despre Karesz au ridicat toți din umeri. „Unora le este teamă să vorbească despre el, nu vor să se bage pentru că ar avea probleme”, a explicat călăuza. Reporterii nu au putut da de o altă urmă a lui Karesz. Culmea, adresa inițială era chiar lângă clădirea Poliției.

*Ziarul ProSport nu va publica adresa exactă a sârbului Karesz și nici numele sub care este cunoscut în Ungaria, însă va oferi aceste detalii autorităților interesate de caz.
**Numele ziariștilor maghiari implicați în această anchetă apar cu inițiale, A.G. și T.N., la rugămintea lor.

În prezent, Jerkovic este martor protejat de Poliție. El face parte dintr-un proces al cărui obiectiv este prinderea lui Darko Saric, cel mai mare traficat de droguri din Europa. Autoritățile i-au confiscat anul trecut, în Uruguay, un transport de 2 tone de cocaină

În cazul unui proces, vin și depun mărturie cu tot ce știu despre mafia pariurilor
A.G., jurnalist maghiar de investigație

* Înregistrarea video a fost realizată cu un an înainte de interviul acordat de Karesz tabloidului britanic „The Sun”

Pe aceeași temă
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
Digi RCS-RDS România a făcut acum anunțul! Toți clienții trebuie să știe asta
Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu tac-tu îţi tai capu’!” AUDIO
Un poliţist care a oprit o petrecere ilegală, ameninţat cu moartea de patronul localului: „De faţă cu mumă-ta şi cu…
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
O pandemie ascunsă? Boala care ucide mult mai mulţi oameni decât se credea
A devenit liber de contract și ar putea reveni la FCSB! O rivală din Liga 1 a încercat să-l „fure”, dar a refuzat-o
A devenit liber de contract și ar putea reveni la FCSB! O rivală din Liga 1 a încercat să-l „fure”,…
Anamaria Prodan, GOALĂ pe Internet. S-a aflat cine a distribuit imaginile intime
Anamaria Prodan, GOALĂ pe Internet. S-a aflat cine a distribuit imaginile intime
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Probleme pentru Cătălin Botezatu! Polițiștii au descins în forță!
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Anna Lesko, mai sexy ca oricând la 42 de ani. Cum a pozat artista
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
Produse inteligente Zigbee, din nou în oferta Lidl. Prețurile sunt atractive
Produse inteligente Zigbee, din nou în oferta Lidl. Prețurile sunt atractive
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
De ce Adi Minune are doar 1.50 metri înălțime, de fapt: 'Bunicul lui are ❗️
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Veste uriașă pentru toată România. Marcel Ciolacu a promis. A anunțat astăzi, 6 decembrie
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Urmează a zecea extragere la Loteria de Vaccinare. Vezi dacă te afli printre câştigătorii extragerilor trecute
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Dieta împotriva inflamației. Alimentele care luptă cu îmbătrânirea, durerea și bolile cronice
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului:
Diana Şoşoacă a apărut cu botniţă la tribuna Parlamentului: "I-am cerut lui Moş Niculae un cadou"
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Elon Musk, umilit. Cântec despre șeful Tesla: Cel mai mare gamer, dar un amant...
Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni
Ministrul Educaţiei: 86 de cazuri pozitive în rândul elevilor, în urma testelor antigen pe bază de salivă efectuate luni
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
BANCUL ZILEI – Ion, Maria și supozitoarele buclucașe
Ion Ţiriac, în prim-planul presei mondiale: A vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe
Ion Ţiriac, în prim-planul presei mondiale: A vândut turneul de la Madrid unei companii uriaşe
O insulă de vis unde să evadezi de iarnă. E o adevărată bijuterie, cunoscută şi apreciată încă din antichitate
O insulă de vis unde să evadezi de iarnă. E o adevărată bijuterie, cunoscută şi apreciată încă din antichitate
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
TOP 3: Cele mai bune filme de comedie din istorie
Ce înțepătură îi trimite Anamaria Prodan amantei lui Laurențiu Reghecampf. Mesajul postat de sexy impresara: ''Banii impresionează femeile leneșe”
Ce înțepătură îi trimite Anamaria Prodan amantei lui Laurențiu Reghecampf. Mesajul postat de sexy impresara: ''Banii impresionează femeile leneșe”
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Una dintre cele mai dorite femei din România este hărțuită de un obsedat!
Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue? Șoferii mașinilor DIESEL trebuie să știe asta
Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue? Șoferii mașinilor DIESEL trebuie să știe asta
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Alexia Eram s-a pozat în lenjerie intimă! Fiica Andreei Esca, apariție controversată
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie
FOTO. Karmen, fiica lui Adi Minune, și-a etalat „silicoanele” în costum de baie