Un club istoric de la noi ar putea fi readus la viaţă. Vor să preia numele şi culorile şi ar putea juca în Liga 1 chiar de la anul

3 ian 2016 26223 afişări Liga 2
Un club istoric de la noi ar putea fi readus la viaţă. Vor să preia numele şi culorile şi ar putea juca în Liga 1 chiar de la anul

Lider la finalul primei părţi a sezonului în Seria a II-a a Ligii 2, FCM Baia Mare, o echipă înfiinţată în 2012, ar putea să îşi schimbe denumirea şi culorile în scurt timp. Fotbal Club Municipal ar urma să fie înlocuit cu Minerul, o denumire mult mai semnificativă pentru oraşul maramureşean, o spune chiar primarul Cătălin Cherecheş: ”Cred că este un lucru care ţine de o reparaţie morală şi ţine de modul în care înţelegem să îi respectăm pe suporteri, pe iubitorii de fotbal, pe cei care iubesc Baia Mare şi ştiu istoria acestui oraş”. Roş-albastrul actual va fi schimbat cu galben-albastrul tradiţional, a mai declarat edilul în ultima şedinţă ordinară pe 2015 a Consiliului Local.

Ideea de schimbare a denumirii şi a culorilor clubului actual de fotbal ce reprezintă oraşul în Liga 2 le-a venit conducătorilor oraşului Baia Mare după ce Consiliul de Administraţie al Federaţiei Române de Handbal a decis că echipa de băieţi, Minaur Baia Mare, poate fi preluată pe Clubul Sportiv Minaur, club de drept public înfiinţat de către Administraţia Publică Locală. După acelaşi exemplu, autorităţile locale doresc şi preluarea echipei de fotbal, FCM Baia Mare, iar pentru ca cotul să fie în regulă s-a luat legătura şi cu Federaţia Română de Fotbal.

”Am discutat cu Federaţia Română de Fotbal şi, conform regulamentului, există posibilitatea acum ca un club de drept public să poată să evolueze atât în divizia B cât şi în Liga Naţională. Acest lucru nu a fost posibil până acum şi cred că ar fi varianta corectă de finanţare a echipei de fotbal. Îmi doresc să evoluăm până la sfârşitul campionatului sub această titulatură, de Fotbal Club Municipal Baia Mare, pentru că regula asta ne impune şi nu putem în timpul campionatului să schimbăm denumirea, dar, în momentul în care vom intra, sper eu, în Liga Naţională şi vom echilibra lucrurile şi din punct de vedere organizatoric şi din punct de vedere sportiv, echipa să se numească Minerul Baia Mare, iar culorile echipei să fie galben-albastru. Sunt culorile tradiţionale ale clubului, echipa în mod tradiţional s-a numit Minerul Baia Mare. Măcar prin această echipă să ducem mai departe istoria mineritului, dacă nu prin industria minieră. Cred că este un lucru care ţine de o reparaţie morală şi ţine de modul în care înţelegem să îi respectăm pe suporteri, pe iubitorii de fotbal, pe cei care iubesc Baia Mare şi ştiu istoria acestui oraş”, a spus, citat de actualmm.ro, Cătălin Cherecheş.

CITEŞTE TOT MATERIALUL PE LIGA2.RO!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.