Marian Iancu se retrage DEFINITIV de la Poli: "Am ajuns la un acord cu autorităţile locale! Nu pot să mă murdăresc în fotbalul românesc"

7 mar 2012 4517 afişări Liga 2
Marian Iancu se retrage DEFINITIV de la Poli: "Am ajuns la un acord cu autorităţile locale! Nu pot să mă murdăresc în fotbalul românesc"

După aproape un deceniu de investiţii la Timişoara, Marian Iancu spune că a ajuns la un acord cu Consiliul Local Timiş pentgru cedarea tuturor acţiunilor, urmând ca grupul BkP să se retragă definitiv de la formaţia bănăţeană. Omul de afaceri precizează că va face acest lucru pentru că simte că nu mai poate continua în fotbalul românesc fără a face parte din anumite cercuri vicioase.

"Am împărţit responsabilităţile în ceea ce priveşte ceea ce avem de făcut pentru a lua licenţa. Din punct de vedere sportiv nu avem nicio problemă, dar rămâne să vedem. Noi, grupul BkP, vrem să ieşim din acţionariat, Consiliul Local doreşte să preia controlul total asupra echipei. Va exista o tranzacţie şi noi nu ne vom opune. Este prima oară când văd că interesele politice sunt unite pentru a susţine mişcarea fotbalistică locală. Este un început, în condiţiile în care noi am precizat că dorim să retragem investiţiile din fotbal. Ar fi păcat ca fotbalul din Timişoara să dispară. Nu este o condiţie să recuperăm nişte bani din cei investiţi, important este să continue fenomenul. Pierderile sunt asumate, e mai bine să renunţăm la investiţii în continuare. Nu vom mai investi deloc în fotbal, vom închide ce avem de închis, iar cei care vin vor trebui să acopere restul cheltuielilor.

Am avut rezultate de-a lungul timpului, însă nu am putut mai mult din cauza faptului că nu am acceptat să mă murdăresc. O finală de cupă, două titluri, au fost pierdute cum au fost, mi-era imposibil să accept asta într-un fotbal condus de Mircea Sandu. Cu Dumitru Dragomir nu am nimic, el ne-a ajutat de fiecare dată. L-aş alege oricând din nou preşedinte la Ligă. Nu el ne-a cerut să anulăm amicalul cu UTA, nici nu am vorbit. Am făcut-o pentru că meciul era unul de risc ridicat, iar dacă s-ar fi produs incidente eu aş fi fost principalul vinovat. Nu pot să îmi asum această răspundere"
, a spus Marian Iancu la Sport.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.