Aventurile lui Cîrţu la Slatina! Debut plin de întâmplări nefericite: Irimescu a făcut infarct, echipa a făcut egal cu FC Bihor, iar un deget de la o mână i-a fost zdrobit

25 apr 2012 1978 afişări Liga 2
Aventurile lui Cîrţu la Slatina! Debut plin de întâmplări nefericite: Irimescu a făcut infarct, echipa a făcut egal cu FC Bihor, iar un deget de la o mână i-a fost zdrobit Aventurile lui Cîrţu la Slatina

Sorin Cîrţu (56 de ani) nu şi-a început deloc bine mandatul la Slatina. ALRO a făcut doar 1-1 acasă cu FC Bihor, dar înainte şi după meci s-au petrecut evenimente deloc plăcute.

Cîrţu vrea ca mandatul său să fie unul "undercover", abordând o "silenzio stampa" caracteristică pentru "Sorinaccio" în anii '90. Noul consilier tehnic de la Slatina a adoptat stilul lui Piţurcă din 2004, când actualul selecţioner fusese instalat preţ de câteva zile la Craiova, atât cât a durat şi prima perioadă de patron a lui Adrian Mititelu la Universitatea, înţelegerea cu Dinel Staicu picând peste noapte. Atunci, Piţi şi-a trimis "locotenenţii" Ştefan Iovan şi Gabi Boldici la înaintare pentru a pregăti terenul, aceştia efectuând şi câteva antrenamente cu alb-albaştri. Cârţu a procedat aproape la fel, acceptând o funcţie mai degrabă disimulată de consilier tehnic, în faţă fiind scoşi Mircea Irimescu - antrenor principal şi George Biţă, secund. Cîrţu a depăşit binişor 20 de ani de antrenorat şi, la fel ca în cazul lui Mircea Lucescu, începe să aibă concurenţă chiar din partea foştilor elevi. Astfel, înaintea sa la Alro Slatina au antrenat Cornel Papură, Daniel Mogoşanu şi George Biţă, oameni de bază la Universitatea sau Electroputere, la începuturile carierei de tehnician a celui care şi-a dobândit între timp porecla "Sorinaccio". Din păcate pentru el, Cîrţu nu a avut deloc o zi liniştită la debutul la ALRO. Cu aproximativ două ore înainte de meci, lui Mircea Irimescu i s-a făcut rău, el fiind dus de urgenţă cu salvarea la Craiova.

20.000 de euro pentru două luni!

După ce s-a asigurat că prietenul său este pe mâini bune, "Sorinaccio" s-a ocupat de ALRO. Cîrţu nu a stat pe bancă, spre liniştea arbitrului de rezervă, craioveanul Cătălin Găman, fratele internaţionalului de la Astra, Valerică Găman, care ar fi avut straşnice bătăi de cap cu vulcanicul tehnician. Totuşi, Cîrţu a fost cel care pus la punct strategia echipei, coborând la vestiar înainte de meci, la pauză şi la final, iar pe parcursul jocului a comunicat prin telefon cu banca tehnică din cabina-i rezervată la oficială. "Ne-a dat sfaturi tactice. Domnul Cîrţu a fost cel care ne-a comunicat strategia, păcat că nu am putut să o punem în practică", a recunoscut căpitanul lui Alro, Ionuţ Stancu, fostul rapidist fiind lansat în fotbal la Craiova chiar de Cîrţu. Pentru cele două luni pe care le va petrece la Slatina, Cîrţu va încasa nu mai puţin de 20.000 de euro.

"Accidentat" de Păsărin

Problemele lui Cârţu nu au încetat nici după meci, un deget fiindu-i practic zdrobit de antrenorul cu portarii, Dan Păsărin, care a încercat să închidă cu uşa de la portbagaj. De supărare, Cîrţu nu a simţit nici durerea, însă a fost nevoit ulterior să apeleze la medicul echipei pentru a i se bandaja rana. Apoi a mers la spital pentru a vedea starea colegului său Mircea Irimescu, internat de urgenţă. Viaţă de antrenor...

"Facem echipă şi la Craiova şi la Slatina!"

Ca orice localitate din Oltenia, Slatina este şi ea molipsită de sindromul "Ştiinţa", iar microbiştii asociază deja venirea lui Cârţu în oraşul de pe Olt cu pregătirea mutării lui Alro în Bănie, dacă se poate direct în Liga I printr-o promovare miraculoasă, ori măcar în Liga a II-a, caz în care Slatina ar reprimi pe FC Olt, echipă detaşată în acest sezon la Piatra Olt. "Mai faceţi echipă la Craiova?" a fost abordat după meci Cîrţu de microbiştii slătineni. "Facem şi acolo, facem şi aici, care e problema?" a fost replica celui care a fost anunţat de Gigi Neţoiu drept unul dintre principalii artizani ai echipei care se va contura din vară la Craiova.

A revenit după 22 de ani la Slatina!

Ultima amintire a antrenorului Cârţu de la Slatina datează de peste 20 de ani. În sezonul 1990-1991, Universitatea pe care a antrenat-o şi care avea să câştige eventul la finalul sezonului disputa un meci de campionat chiar pe "1 Mai" împotriva Stelei, deoarece fostul "Central" era suspendat. A fost 1-1, goluri Ciurea (din penalty), respectiv Ilie Stan.


Domnul Cîrţu este consilier tehnic la ALRO. Se va ocupa de strategie, de echipele de juniori ale clubului şi de prima formaţie. Contractul e valabil până pe 15 iunie, iar obiectivul este locul III
Jean Niţulescu, preşedinte ALRO


articol scris de Cosmin STAICU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.