Zotta: "Va fi greu, dar cu siguranţă ne vom salva de la retrogradare" Machado şi Madeira au lipsit de la reunirea lotului Braşovului

11 ian 2015 863 afişări Liga 1
Zotta: "Va fi greu, dar cu siguranţă ne vom salva de la retrogradare"  Machado şi Madeira au lipsit de la reunirea lotului Braşovului

Directorul general al echipei FC Braşov, Constantin Zotta, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că are foarte mare încredere în noul tehnician Vjekoslav Lokica şi este încrezător în salvarea de la retrogradare.

"Ne aflăm în faţa unui nou început, un an greu şi foarte important pentru FC Braşov. Din acest motiv, am decis să luam acest start cu o nouă conducere tehnică în care avem foarte mare încredere. Vjekoslav Lokica este un tehnician în care noi ne punem toate speranţele. Nu este o muncă uşoară, este o muncă grea pentru că peste tot sunt probleme, dar nu avem ce face, ba dimpotrivă, trebuie să facem totul pentru a trece cu bine peste această perioadă. Iar eu am mare încredere, sunt convins, de fapt, că aşa se va întâmpla, iar la finalul sezonului FC Braşov va fi tot în liga I", a declarat Zotta.

Zotta a dat asigurări că până la plecarea în stagiul din Antalya, la FC Braşov se vor rezolva şi restanţele financiare, acesta fiind de altfel principalul motiv pentru care gruparea a fost de acord să îl transfere pe Enceanu la Steaua. "În mod sigur până la plecarea în cantonamentul din Antalya, din 25 ianuarie, se vor rezolva şi restanţele faţă de băieţi. De altfel, acesta a fost şi principalul motiv pentru care clubul a acceptat oferta în ceea ce priveşte transferul lui Enceanu. În alte condiţii, cu siguranţă nu dădeam drumul unui jucător tânăr şi talentat cum e el".

Conducătorul braşoveanilor a mai spus că la FC Braşov vor ajunge în următoarele zile mai mulţi jucători de la Dinamo Zagreb. "Principalul nostru obiectiv este să ne salvăm de la retrogradare şi apoi să reuşim să construim o echipă competitivă anul viitor. Lucrăm în acest moment la transferuri, vor veni cu siguranţă jucători din afara ţării, însă din păcate, au apărut ceva probleme. Ne-am înţeles cu Dinamo Zagreb în privinţa lor, dar au apărut probleme cu ei, pentru că ştiu şi ei foarte bine situaţia din fotbalul românesc şi nu sunt dispuşi să semnăm ceva. Dar eu mare încredere că până la urmă şi aceste probleme se vor rezolva şi vor ajunge la FC Braşov. Vor înţelege că nu este chiar aşa cum se vorbeşte şi să totul se va îndrepta".

Prezent la conferinţa de presă, noul antrenor, croatul Vjekoslav Lokica a declarat că ştia situaţia financiară din fotbalul românesc în general şi pe cea de la FC Braşov în special, dar şi-a asumat responsabilitatea şi are încredere că va salva echipa de la retrogradare. "Sunt onorat că sunt la FC Braşov şi le mulţumesc celor din conducere pentru încrederea pe care o au în mine. Ştiu la ce muncă m-am înhămat, cunosc situaţia clubului dar pot spune că peste tot sunt probleme financiare, şi în Croaţia şi în alte ţări. Am mare încredere că această echipă va fi bine şi că putem rămâne în Liga I. Am urmărit fotbalul românesc, am văzut meciul Petrolului cu Dinamo Zagreb, am vorbit şi cu Aganovic şi Leko. Ştiu ce ne aşteaptă, dar sunt foarte optimist" a spus Lokica, tehnician care îl va avea secund pe Laszlo Balint, fostul jucător al "stegarilor".

Duminică a avut loc şi primul antrenament al echipei FC Braşov, la care au participat 25 de jucători. De la reunire au lipsit Machado şi Madeira, ambii în litigiu cu FC Braşov. De asemenea, nici Serginho nu va mai face parte din lotul braşovenilor din acest retur el fiind declarat jucător liber.

În perioada 25 ianuarie - 8 februarie, FC Braşov are programat un stagiu în Antalya, acolo unde echipa va juca şase partide amicale cu adversari care vor fi stabiliţi în zilele următoare.

Mediafax

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.