Ungaria ne urmăreşte talentele! Ţinta lor, starul naţionalei U19, dorit de Juventus! Ce alţi jucători importanţi au fost în atenţia maghiarilor

30 iun 2011 4912 afişări Liga 1
Ungaria ne urmăreşte talentele! Ţinta lor, starul naţionalei U19, dorit de Juventus! Ce alţi jucători importanţi au fost în atenţia maghiarilor Ungurii vor să ne ia talentele! Ţinta lor, starul naţionalei U19, dorit de Juventus! Ce alţi jucători importanţi au scăpat de "ameninţarea" maghiară

După ce în urmă cu câţiva ani un român, Vasile Miriuţă, îmbrăcatricoul naţionalei Ungariei, acum vecinii noştri de la Vest vor săcontinue seria naturalizărilor. De data aceasta, oficialii de laBudapesta s-au orientat către jucătorii cu origini maghiare, iarprincipala lor ţintă este unul dintre cei mai talentaţi componenţiai naţionalei U19 a României, Adrian Markus, scrie site-ulorigo.hu.

Atacantul în vârstă de 18 ani al lui FC Bihor a avut un sezon2010-2011 extrem de impresionat în care a marcat 12 goluri, astfelîncât a atras asupra sa şi atenţia mai multor cluburi importantedin Europa. Deşi nu cunoaşte decât câteva cuvinte în limbamaghiară, Adrian Markus poate obţine uşor cetăţenia datorităoriginilor ungare. Modelul este aplicat de mai multă vreme şi defederaţiile turcă şi poloneză, ai căror foşti cetăţeni suntîmprăştiaţi prin întreaga Europă.

Deşi la FC Bihor mai evoluează şi alţi doi jucători cu originimaghiare, Birtalan Botond şi Christopher Pogacsics, oficialii de laBudapesta par mai degrabă interesaţi de naturalizarea a încă unuifost component al naţionalelor de tineret ale României, ClaudiuKeşeru, şi el cu origini în ţara vecină. Dorinţa ungurilor este cuatât mai mare cu cât nici atacantul în vârstă de 25 de ani nu aapucat să evolueze pentru naţionala mare "tricoloră".

În atenţia selecţionerului Ungariei, Alexander Egervári, s-au maiaflat alţi trei jucători importanţi din Liga I cu origini maghiare,Paul Papp, Florin Gardoş şi Laszlo Sepsi, însă toţi trei au apucatsă debuteze în naţionala României, astfel că înregimentarea lor adevenit imposibilă.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.