Un antrenor din Liga 1 s-a aliat cu Gigi Becali! Ce a declarat despre planul propus de Gică Hagi

3 mai 2019 6847 afişări Liga 1
Un antrenor din Liga 1 s-a aliat cu Gigi Becali! Ce a declarat despre planul propus de Gică Hagi Papură nu e de acord cu propunerea lui Gică Popescu şi Gheorghe Hagi. Foto: Alexandru Dobre / Mediafax foto

Nu toţi oamenii din fotbalul românesc aderă la ideea lui Gică Hagi şi Gică Popescu, aceea ca România să facă o solicitare către UEFA pentru a avea echipe calificate direct în grupele competiţiilor europene. Dacă Hagi spune că este discriminare din partea UEFA, antrenorul Craiovei, Cornel Papură, consideră că, dimpotrivă, ar fi defavorizate alte echipe dacă s-ar acorda acest drept Ligii 1 Betano.

Citeşte şi: Gigi Becali îi demontează planul lui Gică Hagi! Ironiile finanţatorului FCSB: "Să mă ierte Gică, dar aici nu sunt de acord cu el. Păi, eu mă distrez în România"

„Dacă favorizezi pe cineva, atunci defavorizezi pe altcineva, aşa că... nu cred, nu mi se pare normal. Aşa ne vedem, defavorizaţi? Ce, suntem ciungi, să nu putem concura cu ceilalţi?”, a declarat Papură în conferinţa de presă înaintea meciului Craiovei cu FCSB.

În schimb, antrenorul Craiovei nu este de acord ca echipele din Liga 1 să fie obligate să folosească în competiţia internă doi jucători under 21, în timp ce în campionatele din afară nu există o astfel de impunere. „Pentru o echipă care-şi doreşte o calificare în grupele europene este complicat. Este o regulă care nu ajută, nu avem aceleaşi reguli ca şi adversarele din Europa League sau Champions League, a spus Papură.

”Ne trimit în Liga a 5-a pe hârtie. Trebuie să facem o hârtie cu toţii, semnată de toată lumea şi să mergem la forurile europene, în care să spunem că este discriminare. Nu există coeficient, coeficientul trebuie să fie pentru cei care vor patru, cinci sau şase echipe. Campioanele din Europa, primele 32 de ţări, trebuie să fie în grupe direct. Am fost eliminaţi din hârtie, nu pe parte fotbalistică. Diferenţa între noi şi ei se face pe numărul de echipe care intră în grupele Champions League. Ele au ajuns la 500 de milioane de euro buget şi noi avem 10 milioane”, a declarat Hagi la DigiSport.

Dacă ar fi devenit preşedinte al FRF, Gică Popescu avea chiar în plan să propună la UEFA ca România să aibă o echipă în grupele UCL. „Voiam să mergem la UEFA cu o jalbă pentru a avea o echipă în grupele Champions League - am discutat despre această iniţiativă în 2014, înainte de campanie. Voiam să aduc mulţi prieteni de ai mei de la federaţiile din Europa, foşti jucători care deveniseră conducători, să discutăm la UEFA această problemă. Nu putem accepta să fim trataţi la infinit ca o ţară de mâna a treia. Toţi banii se duc la ei şi de aceea nu vom putea niciodată să ne măsurăm cu ei”, a spus Gică Popescu la acelaşi post TV.

Papură a fost coleg cu Hagi şi Gică Popescu la Campionatul Mondial din SUA 1994.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.