U Craiova – FCSB 2-1. Koljic și Fedele aduc prima victorie a oltenilor în fața roș-albaștrilor, după 16 ani. Dică, neinspirat cu introducerea lui Moruțan, care a fost depășit total

Redactor:
Andrei Pal
U Craiova - FCSB 2-1. Koljic și Fedele aduc prima victorie a oltenilor în fața roș-albaștrilor, după 16 ani. Dică, neinspirat cu introducerea lui Moruțan, care a fost depășit total
  • Publicat:
  • Actualizat:

U Craiova – FCSB 2-1 (Koljic 50, Fedele 72 / Kelic a.g. 8)

  • U Craiova: Pigliacelli – Martic    , Donkor, Kelic – Bărbuț (Meza Colli 65) – Fedele   , Mateiu   , Bancu, Mihăilă (Burlacu 81), Koljic, Mitriță (Tiago 90+4)
  • Rezerve: Popescu – Markovic, Briceag   , Rocha
  • FCSB:Bălgrădean – Benzar    , Planic, Filip, Jr. Morais    – Ov. Popescu (Teixeira 60), Nedelcu   – Man, Tănase    (Moruțan 46), Coman (Rusescu 76)  – Gnohere
  • Rezerve: Vlad – Jakolis, Roman, Zlatinski

Minutul 90+5: Final de meci! Craiova obține prima victorie împotriva FCSB, după 16 ani. Ultima dată când oltenii s-au impus în fața roș-albaștrilor a fost în 2002, pe vechiul „Ion Oblemenco”, cu 3-1.


Minutul 90+4: La o ultimă ocazie pentru FCSB, Moruțan își bate joc de o lovitură liberă care putea însemna o șansă de a egala și trimite direct în brațele lui Pigliacelli. Mutarea lui Dică s-a dovedit a fi una neinspirată!


Minutul 87: RATEAZĂ‚ KOLJIC! Atacantul Craiovei execută slab, iar Bălgrădean reușește să pareze!


Minutul 86: Penalty și eliminare! Junior Morias face henț în care, după o reluare cu capul a lui Martic, iar Marcel Bîrsan îl elimină pe fundașul brazilian al FCSB și dictează penalty pentru Craiova!


Minutul 72: GOOOOOOOOOOOL CRAIOVA! Fedele înscrie cu un șut din afara careului de la 16 metri!


Minutul 71: Ce ratare a lui Benzar! Gnohere obține o lovitură liberă în marginea careului lui Pigliacelli, iar fundașul dreapta trage direct, dar balonul trece peste poarta goalkeeperului italian!


Minutul 62: Ocazie FCSB! Teixeira îi așează minge pe șut lui Moruțan, acesta trage, dar balonul s-a lovit de Coman și a ieșit în afara terenului.


Minutul 50: GOOOOOOOOOOOL Craiova! Bărbuț îl găsește excelent pe Koljic, în careu, care s-a furișat în spatele lui Filip și l-a învins pe Bălgrădean cu un șut din alunecare.


Minutul 46: A început repriza a doua în Oltenia! Dică mută încă de la pauză. Olimpiu Moruțan îi ia locul lui Florin Tănase.


Minutul 45+4: Pauză pe „Ion Oblemenco”!


Minutul 45+1: Mitriță centrează periculos, șutat, din stânga, pe jos, dar Bălgrădean plonjează și reține cu siguranță.


Minutul 37: Ce șansă pentru FCSB! Gnohere l-a driblat excelent pe Donkor în marginea careului de 16 metri, avansează spre poartă, dar e încurcat în momentul șutului și mingea a ieșit în corner. Florinel Coman a trimis de două ori pe spațiul porții lui Pigliacelli.


Minutul 36: Mitriță îl încearcă pe Bălgrădean cu un șut de la distanță, din interiorul careului!


Minutul 34: Ocazie FCSB! Florin Tănase finalizează cu un șut care trece puțin pe lângă poarta lui Pigliacelli, din interiorul careului, după o combinație încâlcită la care au mai participat Dennis Man și Harlem Gnohere.


Minutul 25: Ocazie Craiova! Mihăilă scapă din nou spre poarta FCSB, lansat, și e ajutat de Koljic și Bărbuț, dar tânărul oltean pierde momentul oportun pentru șut, iar apărarea roș-albaștrilor a respins în cele din urmă. Tânărul Mihăilă e, deocamdată, responsabil pentru cele mai mari ratări ale „Științei”.


Minutul 24: Șansă mare pentru Craiova! Martic pune perfect o centrare în careu, din dreapta, iar Mihăilă a pus picior și a încercat să reia, dar a trimis peste poarta lui Bălgrădean. Asta după ce, cu o fază în urmă, tot Mihăilă a tras la poartă din marginea careului de 16 metri, dar „Pufi” n-a avut emoții.


Minutul 8: GOOOOOOOOOOL FCSB! Renato Kelic își bagă mingea în proprie poartă după un șut puternic al lui Florinel Coman. Dennis Man l-a deschis excelent pe fostul jucător al Viitorului, în stânga. Vicecampioana deschide scorul exact în minutul în care oltenii l-au omagiat pe Ilie Balaci, cu flori și lumânări.


Minutul 2: Prima ocazie a meciului e ratată de FCSB! Benzar a recuperat o minge din picioarele lui Mitriță, a pătruns în partea dreaptă și i-a pasat lui Ovidiu Popescu, care a intrat în careu și a centrat, dar Dennis Man a avut o reluare defectuoasă și mingea s-a dus, plouat, peste poarta lui Pigliacelli.


Minutul 1: A început meciul de pe „Ion Oblemenco”, după minutul de reculegere ținut în memoria lui Ilie Balaci.


20:45 În locul de unde Ilie Balaci urmărea meciurile Craiovei pe Oblemenco, alături de foștii săi colegi din generație „Maxima”, a rămas doar un tricou cu numele și numărul pe care „Minunea Blondă” l-a purtat în cariera de jucător.


20:20 Fanii Universitatății Craiova au depus o mulțime de candele într-un loc speciala amenajat la stadion. În plus, la Peluza Nord va fi arborată o pânză neagră în semn de doliu pentru cel care a fost Ilie Balaci, care s-a stins din viață duminică dimineață, la 62 de ani.


20:07 Echipa de start a Craiovei! Mangia s-a hotărât ce echipa va folosi în derby-ul cu FCSB, pe care oltenii vor da totul ca să-l câștige, în memoria lui Ilie Balaci.


19:43 Imagini live cu sosirea oltenilor la stadion:


19:27 Echipa de start a FCSB-ului! Nicolae Dică a ales cuplul de fundași centrali cu care va încerca să câștige pe Oblemenco, într-o zi tristă pentru olteni. Nedelcu și Ovidiu Popescu fac pereche la mijlocul terenului, Man, Tanase și Coman îl sprijină pe Gnohere, aflat în atac.


18:49 Oltenii se strâng pentru „Minunea Blondă”! La stadion au început deja să ajungă fani care-i aduc un ultim omagiu lui Ilie Balaci, iar pe esplanada noului „Ion Oblemenco” a fost amenajat un loc special în care suporterii aduc flori, lumânără și candele în memoria celui care i-a încântat pe teren.


Chiar dacă au existat zvonuri conform cărora meciul va fi amânat, președintele Craiovei a lămurit situația:  „Suntem toți la club și am hotărât să nu cerem amânarea meciului. 30.000 de oameni vor fi împrună la această durere. Familia Universității Craiova este în lacrimi. Așa cum marile bucurii au fost trăite împreună, trebuie să fim și acum împreună. Sunt convins că el ar fi vrut să se joace acest meci. Va fi o partidă în care respectul ne va face mai puternici, cu inima îndoliată vom lupta pentru el„, a declarat Marcel Popescu, pentru Digi Sport.

Ilie Balaci, unul dintre cei mai mari fotbaliști români, a decedat azi, la vârsta de 62 de ani – o tragedie inimaginabilă, care a răvășit instantaneu fotbalul românesc. Legendarul fotbalist, supranumit „Minunea blondă” pentru talentul său inegalabil, s-a născut la data de 13 septembrie 1956, a evoluat ca mijlocaș și a antrenat numeroase echipe. Lider al celebrei „Craiova Maxima”, generația de aur a Băniei, a dus Universitatea  în semifinalele Cupei UEFA ediția 1982-1983 – prima echipă din România ajunsă, după Al Doilea Război Mondial, în această fază a unei cupe europene.

Stadionul „Ion Oblemenco” găzduiește cel mai interesant meci al acestei etape, U Craiova – FCSB. După 11 etape, gazdele se situează pe locul 7, cu 16 puncte, și au nevoie de victorie pentru a reveni în primele 6. De partea cealaltă, vicecampioana țintește revenirea pe primul loc, după ce a fost devansată de CFR Cluj. FCSB acumulează 21 de puncte, la două lungimi de ardeleni, care au un meci în plus.

Nicolae Dică este conștient că partida din Bănie va fi una dificilă și vrea ca elevii săi să dea totul pentru victoria în derbi. „Trebuie să-i blocăm pe adversari. De la mijloc în sus au jucători foarte buni, de națională. Am pregătit bine faza defensivă. Mitriță este un jucător foarte bune, de națională. Și Bancu e foarte bun, Koljici s-a integrat bine, iar Mateiu este un mijlocaș central cu calități.

Trebuie să ne bucure că stadionul va fi plin. Craiova este o echipă care își dorește să câștige campionatul. S-au făcut investiții, se lucrează foarte bine. E normal. Este un adversar puternic„, a declarat Dică la conferința de presă.

În privința întâlnirilor directe, balanța este înclinată semnificativ în favoarea bucureștenilor. În ultimele 10 confruntări, FCSB s-a impus de 9 ori, iar o partidă s-a încheiat la egalitate.

Potrivit informațiilor de pe pagina oficială a Craiovei, meciul se va disputa cu casa închisă.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat obsesiv cele două păsări
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Bergodi a câștigat o avere ca ”să rezilieze amiabil” contractul cu Rapid. Nu și-a asumat nimic
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
Tânărul pe care Mădălin îl urmărea cu mașina rupe tăcerea: „A murit din prostia lui”
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
„Sincer, eu l-aș titulariza pe el la EURO”. Fotbalistul care nu trebuie să lipsească din echipa de start a României
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe care le face zilnic
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
Bomba bombelor în showbiz, avem imagini colosale cu Anamaria Prodan
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui erau banii
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
Detalii incredibile despre înmormântarea de lux a lui Costel Corduneanu! Ce s-a aflat despre mormântul Stăpânului Moldovei
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
Gheorghe Dincă a părăsit închisoarea. A fost plimbat cu mașina prin Craiova
Gheorghe Dincă a părăsit închisoarea. A fost plimbat cu mașina prin Craiova
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce s-a întâmplat!
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce s-a întâmplat!
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Becali, „turbat“ de fericire: planul său pentru a celebra câștigarea titlului va face înconjurul lumii
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
Henry Cavill şi Natalie Viscuso au anunţat că vor deveni părinţi
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
E legală depășirea prin dreapta a unei mașini ce virează la stânga? Ce prevede Codul Rutier
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au o fetiță de 5 luni
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13 iUmor și Denisa Drăgan au…