"U" Cluj poate fi dezafiliată! Decizia a fost amânată pentru săptămâna viitoare

10 oct 2013 10434 afişări Liga 1
"U" Cluj poate fi dezafiliată! Decizia a fost amânată pentru săptămâna viitoare

UPDATE: Pronunţarea pe cererea de faliment în dosarul insolvenţei clubului "Universitatea" Cluj s-a amânat pentru data de miercuri, 16 octombrie, anunţă Ziua de Cluj

Şapte foşti jucători ai Universităţii au cerut falimentul clubului pentru că nu şi-au primit primele de salvare de la retrogradare din sezonul trecut. Primele solicitate de cei şapte fotbalişti însumează 105.000 de euro.


Ziua de joi ar putea fi fatală pentru "U" Cluj. "Şepcile roşii" sunt ameninţate cu falimentul

Informaţia a fost dezvăluită de Ziua de Cluj. Jurnaliştii locali susţin că miercuri a fost un nou termen în dosarul de insolvenţă, iar veştile nu sunt tocmai bune. În primul rând, s-a cerut prelungirea termenului, însă problema apare la cererea de intrare în faliment formulată de 7 jucători care nu şi-au primit drepturile.

Este vorba de Apostul Muzac, Viorel Dinu, Bogdan Apostu şi Janos Szekely, jucători care nu şi-au primit primele pentru salvarea de la retrogradare, caz despre care ProSport a scris în mai multe rânduri. Aceştia au cerut falimentul clubului. Conform ziuadecj.ro, decizia judecătorului a rămas în pronunţare şi va fi comunicată în cursul zilei de joi. În cazul în care se declară falimentul, "U" Cluj urmează să fie automat dezafiliată.

Marieta Anastrasescu, administratorul judiciar al lui "U" Cluj, spune că judecătorul trebuie în primă fază să se decidă în privinţa legalităţii cererilor de faliment şi doar apoi să dea un termen pentru deschiderea procedurii în sine: "În primul rând nu este clar dacă acestea sunt datorii curente sau sunt creanţe înregistrate înaintea declanşării procedurii de insolvenţă. M-aş fi aşteptat ca domnul judecător să se pronunţe asupra legalităţii cererilor, iar dacă acestea să fie întemeiate să mai dea un termen de plată. În cazul în care judecătorul anunţă mâine declanşarea procedurii de faliment, situaţia nu mai poate fi remediată", a spus Marieta Anastrasescu, conform  ziuadecj.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.