Treabă nemțească! Prima victorie după 4 etape pentru Reghe: Ceahlăul-Steaua 0-2

Redactor:
Marius Pitaru
Treabă nemțească! Prima victorie după 4 etape pentru Reghe: Ceahlăul-Steaua 0-2
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ceahlăul a făcut, în fața Stelei, cel mai prost meci de când echipa a fost preluată de Vasile Miriuță. Galben-negrii s-au înțeles pe teren, de parcă în acest joc s-au văzut pentru prima dată

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Steaua, echipă europeană, cu șanse mari la campionat, pentru al doilea an consecutiv. Ceahlăul, o echipă mică, un fel de revelație, adică așa cum se spune atunci când ai rezultate, dar nu prea știi ce să faci cu ele. Deși nemțenilor le zâmbea mustăcioară ori de câte ori cineva le amintea că ar avea șanse la Europa League, dacă și-ar propune asta, galben-negrii și-au redescoperit condiția. Aceea de echipă mică, emotivă în fața Stelei, de parcă înfrângerea ar fi subînțeleasă. Și cum la omul sărac nici boii nu trag, arbitrul Cristi Balaj a mai avut și el o atitudine pro-Steaua, fără decizii ce să bată la ochi, dar cu un fluier foarte sensibil la căderile elevilor lui Reghecampf.

Antrenorul Stelei a știut ce are de făcut încă de la bun început. A băgat pe teren o combinată a titularilor cu rezervele din partida cu Chelsea, iar trupa din Ghencea și-a dat un refresh. Campionii n-au alergat neapărat mai mult decât nemțenii, dar au jucat din experiență, din plasament, pe scurt, din valoare. Unde mai punem că și Ceahlăul a făcut daruri. Fostul stelist Dumitraș s-a plasat prost la golul lui Adi Popa, când roș-albaștrii au combinat bine pe stânga. Golubovic a înghețat de unul singur în atacul nemțenilor, iar singurul său voleu din prima repriză a mers pe lângă poartă. Și când jocul intrase într-o letargie demnă de o cauză mai bună pe o temperatură ce la calcule a dat cu minus, Stanciu a inventat un șut frumos de pe la vreo 20 de metri, de l-a lăsat cu gura căscată și pe Jovic. Steaua își rezolvase meciul încă de la pauză.

În repriza secundă s-a mulțumit să joace exact, să elimine greșelile personale, iar asta n-avea cum să nu fie rețeta succesului. Pentru că Ceahlăul a terminat mult mai repede decât Steaua rezerva germană de vitaminizare, deși și roș-albaștrii folosesc același dealer. Cu un moral bun, campionii au primit undă verde de la Piatra Neamț să-și apere titlul într-o dublă europeană cu Astra, ce se dispută în Liga I.


UPDATE: ECHIPELE DE START

CEAHLĂ‚UL: Jovic – Dumitraș, Marc, Cânu, Rusu – Achim, Stana – Chitoșcă, Golubovic, Gheorghiu – Constantinescu

Rezerve: Martin Jicha, Ichim, Sorin Tăbăcariu, M. Onciu, D. Popadiuc, Garcia Lopez , C. Ștefănescu
Antrenor: Vasile Miriuță

CLICK AICI PENTRU LIVE TEXT de la Ceahlaul – Steaua

STEAUA: Tătărușanu – Râpă, Gardoș, Szukala, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – Adi Popa, Stanciu, Tănase – Piovaccari

Rezerve: Niță, Chipciu, Prepeliță, Pârvulescu, Varela, Kapetanos, Iancu

Arbitri: Cristi Balaj, Octavian Șovre, Marius Nicoară

CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO


20:08 Avem echipele de start de la Piatra Neamț.
 


20:03 INFO TACTIC Daniel Isăilă (foto) e pus pe fapte mari. A făcut două schimbări la pauză: au intrat Amorim și Yazalde, au ieșit Bukary și Enache. A început repriza a doua și Astra nu-și poate permite să piardă două puncte importante în fața Viitorului

 


19:57 Apropo de site-urile cluburilor din Liga 1. Nu vă faceți iluzii că pagina de internet a clubului Steaua oferă mai multe informații. Ultima știre de pe www.fcsteaua.com datează de două zile (foto), după meciul cu Chelsea. Nicio informație despre partida de peste o oră de la Piatra Neamț. Să mai avem însă răbdare, nu e timpul pierdut.

 


19:45 PAUZĂ‚ Prima repriză a partidei de la Giurgiu s-a încheiat. Pentru cei care se așteptau la multe goluri, după 4-0 și 3-0 în precedentele meciuri dintre cele două echipe, pauza vine ca o izbăvire. 100.000 de euro plătesc televiziunile din România pentru un meci din Liga 1. Așadar, pentru 50.000 de euro, echivalentul primelor 45 de minute de la Giurgiu, cei de la Digi au obținut dreptul de a difuza două ocazii mai răsărite. În rest, un fotbal sărăcăcios, deși vorbim despre liderul din campionat.


19:39 Ca să nu creadă cineva că ofițerul de la Ceahlăul este singurul om ocupat din Liga 1, iată cum arată și site-ul liderului (foto) din Liga 1, Astra, în minutul 41 al meciului cu Viitorul. Evident, nu există opțiunea de live score, iar ultima știre este postată acum două zile și conține prețul biletelor pentru acest meci.

 

 


19:33 Așa funcționează comunicarea cu fanii la un club de Liga 1 din România. Mai sunt 90 de minute până la startul meciului cu Steaua și pe site-ului clubului Ceahăul , fcceahlaul.ro, nu apare nicio știre despre acest joc (foto jos). Suporterii formației din Piatra Neamț pot afla însă despre acțiunea de selecție de la centrul de copii și juniori și despre al treilea volum despre Ceahlăul lansat în urmă cu câteva zile de Gelu Crăcană, ofițerul de presă al clubului. Probabil că, ocupat cu lansarea volumului, ofițerul de presă a uitat de partida cu Steaua 🙂


19:27 Înapoi la Giurgiu unde meciul a picat din nou în letargie. Suntem în minutul 28 și se greșesc foarte multe pase la construcția fiecărui atac.


19:21 Fan al Stelei, Ilie Năstase este nemulțumit de programul încărcat al Stelei pe final de an. „Nu există campionat în lume în care să se amâne meciuri pentru partidele echipei naționale. De ce am luat liber 10 zile? Să stăm pe teren să vorbim între noi?! Din cauza echipei naționale, Steaua suferă acum. Am stat în Franța 32 de ani și nu-mi aduc aminte de o etapă amânată pentru națională”, a declarat Ilie Năstase la Dolce Sport.

Năstase ignoră totuși faptul că programul Stelei s-a încărcat și din cauza prezenței în Champions League. De fapt, datorită prezenței în Ligă pentru că în mod sigur Steaua și-a dorit să joace în grupele celei mai tari competiții de cluburi din lume.


19:14 OCAZII MARI Exact ce vorbeam. Viitorul are prima ocazie de gol din această seară după un corner.  Puțanu a reluat cu capul din 5 metri, mingea se ducea spre poartă, însă Mățel a respins de pe linie. La faza imediat următoare, Bukari (foto) a reluat din careul mic pe lângă poarta Viitorului. Meciul s-a aprins din nimic.


19:11 Au trecut deja primele 10 minute din meciul de la Giurgiu. După o primă fază periculoasă la poarta Viitorului, jocul s-a potolit. Sunt semne că ne așteaptă o oră și jumătate plictisitoare. Să mai avem însă un pic de răbdare…


19:05 Fundașul stânga de la Viitorul, Alin Toșca, s-a apucat să taie lemne pe picioarele lui Alexandru Mățel (foto). Fără niciun pic de respect pentru fundașul dreapta al naționalei lui Pițurcă, Toșca n-a nimerit mingea și a degajat în tibia adversarului, o lovitură foarte dureroasă la minus 5 grade. Radu Petrescu îl iartă pe jucătorul Viitorului de un cartonaș galben.


19.01 Organizatorii din Giurgiu au greșit echipa de start a Viitorului. Cu numărul 20 în echipa lui Vintilă apare Emil Dică, deși fostul mijlocaș al Rapidului este acum la Ceahlăul. La Viitorul evoluează Nicolae Dică. A început meciul și Seto trage la poartă încă din secunda 27 a meciului. Se anunță o seară lungă pentru echipa patronată de Gică Hagi


18:20 Mai sunt 40 de minute până începe Astra – Viitorul. Daniel Isăilă a pregătit o formulă ofensivă și va începe încă din primul minut cu Marian Cristescu, alături de căpitanul Constantin Budescu. De partea cealaltă, Vintilă îl va arunca în teren pe Nicolae Dică, alături de fostul „copil-minune” al fotbalului românesc, Cristian Daminuță. Iată cum arată foaia de joc a meciului care va începe la ora 19:00.


17:50 Viitorul Voluntari este victima preferată a lui Constantin Budescu în acest sezon. Astra și Viitorul s-au întâlnit de două ori până acum, în ambele partide învingând giurgiuvenii. În Liga I, Astra a bătut cu 4-0, triplă Budescu, în timp ce în Cupa României trupa lui Isăilă a învins cu 3-0, iar Budescu a deschis scorul. Va reuși căpitanul liderului să marcheze din nou, diseară?


17:10 Meciul Ceahlăul – Steaua are toate șansele să se dispute în condiții neprielnice. Trenul de la Piatra-Neamț va avea de suferit de pe urma faptului că nu va fi încălzit în această noapte, când temperaturile vor coborî sub zero grade Celsius. „Instalația de încălzire a gazonului nu poate funcționa în același timp cu nocturna. Va trebui să o oprim când se lasă seara„, a spus la Sport.ro președintele de onoare al Ceahlăului, Gheorghe Ștefan. Acesta este totuși încrezător în ceea ce privește șansele echipei sale, spunând că „Miriuță este un antrenor mai bun decât Reghecampf. Chiar dacă Steaua are un lot mai bun, noi ne vom lupta cu ei și sunt șanse să câștigăm„.


16:55 Statutul de favorită pe care îl are Astra Giurgiu în confruntarea cu Viitorul pare să îl fi convins și pe Gheorghe Hagi, patronul oaspeților. În ciuda faptului că Viitorul este angrenată în lupta pentru evitarea retrogradării și se află în acest moment doar pe locul 16, cu 14 puncte din 16 partide, Hagi pare să nu creadă în elevii săi. „E un meci nu greu, foarte greu, vă dați seama. Nu știm câte șanse vom avea, dar mergem să ne jucăm șansele, pentru că nimic nu e în fotbal de la început scris„, a spus „Regele”.


16:45 Statistica nu dă emoții Stelei în confruntarea de diseară, contra Ceahlăului. În special atunci când vine vorba despre confruntările dintre echipele pregătite de Reghecampf și echipa de la Piatra-Neamț. Din cele patru întâlniri, trei pe banca Stelei și una pe banca Concordiei Chiajna, Laurențiu Reghecampf a reușit să și le adjudece pe toate.

  • 2011-12 Concordia – Ceahlăul 2-0
  • 2012-13 Steaua – Ceahlăul 3-0; Ceahlăul – Steaua 3-4
  • 2013-14 Steaua – Ceahlăul 2-1

16:15 Cei doi atacanți de careu din lotul Stelei nu se pot ridica nici măcar împreună la performanțele lui Golubovic din acest sezon. Piovaccari și Kapetanos au marcat împreună 8 goluri în Liga I, în timp ce căpitanul Ceahlăului a reușit de unul singur 9 goluri. Italianul a marcat de 5 ori în campionat, iar grecul readus de la CFR a perforat porțile adverse de numai 3 ori. În această seară este de așteptat ca Piovaccari să joace titular în partida de la ora 20.45.

Atacanții Stelei câștigă detașat lupta cu bosniacul nemțenilor la capitolul salarii. Piovaccari încasează 17.500 de euro pe lună, în timp ce Kape este plătit cu 20.000 de euro. Golubovic are o remunerație lunară de numai 5000 de euro.


 15:30 Pentru a infirma speculațiile cu privire la un eventual blat Stelei la Piatra-Neamț, acolo unde antrenor este Vasile Miriuță, prieten al lui Laurențiu Reghecampf, antrenorul moldovenilor s-a văzut nevoit să facă următoarele precizări: „Jucăm acasă, suntem puternici și sperăm ca la sfârșitul celor 90 de minute să ne bucurăm. Este foarte important pentru noi să rămânem sus. Normal că și Steaua o să vină să câștige, are un lot foarte bun, un antrenor foarte bun, dar meciul se va juca doar pe teren„.


 15:15 Deloc de neglijat este și aspectul favoritelor în opinia caselor de pariuri. Astra a învins Viitorul în tur cu 4-0, în timp ce Steaua a trecut cu 2-1 de Ceahlăul, motiv pentru care bookmakerii văd drept favorite clare echipele din fruntea clasamentului. Astra are la Bwin cota 1.19 pentru victorie. Iată câteva cote interesante din cele două partide:

  • cotă 4.00 – reeditarea desfășurării meciului din tur la Astra – Viitorul, adică X pauză/ 1 final
  • cotă 2.74 – peste 2.5 goluri la Astra – Viitorul, confruntare a celui mai bun atac din Liga I cu  a patra cea mai slabă apărare
  • cotă 9.75 – pentru scor corect 4-0 pentru Astra, același ca cel din turul campionatului

15:15 Steaua are cota 1.60 la victorie, în timp ce Ceahlăul are 5.50. Echipa lui Reghecampf este văzută drept favorită certă de toate casele de pariuri, în ciuda faptului că partida de diseară se va juca, pe terenul de la Piatra-Neamț, în niște condiții extrem de proaste. Meteorologii indică faptul că, la ora meciului, sub Pietricica vor fi aproximativ 0 grade Celsius, aspect de luat în calcul atunci când vă calculați pariurile pentru acest meci.

  • cotă 6.50 – are scor corect 1-1, rezultatul preferat al Stelei din ultima perioadă, una în care echipa are patru egaluri consecutive în Liga I
  • cotă 2.40 – Steaua pauză/Steaua final, pentru cei care cred că echipa lui Reghecampf va câștiga lejer confruntarea din Moldova
  • cotă 2.60 – pentru victorie Steaua fără gol primit. Echipa lui Reghe are cea mai bună apărare a Ligii I, cu numai 10 goluri primite

15:00 Steaua a zburat de la Londra direct la Bacău, acolo de unde a plecat cu autocarul către Piatra-Neamț. Aseară, echipă pregătită de Laurențiu Reghecampf s-a antrenat pe unul dintre terenurile secundare din baza de pregătire a Ceahlăului, unul sub care arheologii au descoperit o fostă cramă evreiască din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


Un singur pas până la „finala campionatului”, dubla pe care Steaua și Astra Giurgiu o vor disputa pe 18 și pe 21 decembrie. Până la confruntările directe, cele două echipe au de depășit câte un obstacol important. Azi, de la ora 19:00, liderul din Giurgiu va primi, pe teren propriu, Viitorul Voluntari, în timp ce Steaua va juca, de la 20:45, la Piatra-Neamț, cu Ceahlăul. Niciuna dintre cele două echipe cu pretenții la titlu nu-și permite pași greșiți în condițiile în care, în acest moment, clasamentul arată în felul următor:

 

Echipa probabilă a Astrei Giurgiu pentru meciul cu Viitorul

Coman – Mățel, Găman, Mureșan, J. Morais – Seto, Yahaya – Yoda, Budescu, Willian – Yazalde

Echipa probabilă a Stelei pentru meciul cu Ceahlăul

Tătărușanu – Prepeliță, Gardoș, Szukala, Latovlevici – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, Iancu, Tănase – Piovaccari

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur transport trimis la Constanța
Filiera prin care baronul 'Mocro Maffia' livra tone de cocaină în România! 'Scarface' a pierdut 625.000.000 € la un singur…
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
Fernando Torres semnează! Prima echipă care pe care o va antrena la nivel de seniori
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Cerințele suprarealiste ale tehnicianului dorit de Bayern Munchen
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă, doi copii îşi vor aştepta tatăl în zadar
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns de un parapet vechi. Acasă,…
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
Devine interzis prin lege în mod definitiv. Noul ordin UE trebuie aplicat imediat în România
"Am călătorit în timp". Profesorul ieșit din comă a fost în anul 3906 și spune ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Cât a ajuns să coste renovarea unui apartament în marile orașe ale României. „Chiar am avut un șoc”
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Prima competiţie de frumuseţe AI din lume
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”.…