Transferul verii pentru Unirea

Autor: Gigi Stancu Publicat: 21 Jul. 2009, 08:58 Actualizat: 21 Jul. 2009, 09:00 Liga 1

Ialomițenii lovesc decisiv în Liga I prin aducerea celui mai bun jucător al campioanei Sloveniei.

Așa cum anunțase și antrenorul Dan Petrescu, Unirea Urziceni se va întări în zilele următoare cu un atacant brazilian de mare valoare. Jucătorul la care se referea „Bursucul“ este Marco Tavares, atacantul campioanei Sloveniei, NK Maribor. Vârful „cariocas“ a marcat 19 goluri în sezonul trecut pentru Maribor și a fost declarat oficial cel mai bun fotbalist din Prva Liga, primul eșalon fotbalistic al Sloveniei. Tavares va veni la Urziceni împrumut pentru un an, deoarece cluburile nu s-au înțeles la preț pentru un transfer definitiv.

Atacant pentru campionat

Jucătorul nu va avea însă drept de joc în Liga Campionilor pentru că a evoluat deja în această competiție cu Maribor, săptămâna trecută, împotriva lui WIT Georgia.
Dan Petrescu se va putea baza însă pe el în Cupa României și în Campionat, în care Unirea Urziceni este angrenată începând cu
26 iulie. Cazul lui Tavares este similar cu cel al lui Ruud van Nistelrooy, care la momentul transferului său de la Manchester la Real n-a putut juca pentru spanioli în CL deoarece evoluase deja pentru englezi în această competiție, în respectivul sezon.

Jucătorul brazilian a fost marele pariu al lui Zlatko Zahovic, marea glorie a fotbalului sloven, acum director sportiv al lui Maribor, care l-a adus la echipă în 2008 de la Apoel Nicosia. Trans-ferul lui Tavares este practic cea mai importantă mutare a verii în campionatul intern, având în vedere că Steaua, CFR, Dinamo și Rapid n-au reușit până acum să transfere nimic notabil.

Plătit de fratele lui Ronaldinho

Atacantul de 25 de ani a avut o traiectorie foarte ciudată în cariera sa. Născut la Porto Alegre, orașul natal al lui Ronaldinho, Tavares a evoluat în „țara Cafelei“ pentru Atletico Paranaense, dar și pentru FC Porto Alegre, echipă unde l-a avut ca patron pe fratele milanezului, Roberto. Pe lângă aceste echipe din Brazilia, Tavares a mai trecut și pe la exotica FA Kedah din Malaysia. Jucătorul a crescut foarte mult în valoare la Apoel Nicosia, dar a explodat pur și simplu la 25 de ani la Maribor. Slovenii iau în calcul să-l cedeze Unirii Urziceni pe cel mai bun jucător al lor din cauza gravelor probleme financiare prin care trece clubul.

"VREM MAI MULȚI BANI!"

Fostul internațional sloven Zlatko Zahovic susține că Maribor e dispusă să se despartă de atacantul brazilian, dar că a refuzat prima ofertă a campioanei României.

-Domnule Zahovic, cum decurg negocierile cu Unirea Urziceni pentru Tavares?
-Am primit o ofertă din partea românilor, dar a fost refuzată, iar negocierile stagnează în acest moment.

-Unde s-au oprit discuțiile?
-La bani. Oferta făcută de domnul Stoica (n.r. – Mihai Stoica, președintele Unirii) nu corespunde pretențiilor noastre, mai ales că Tavares are oferte și de la alte cluburi.

-Care sunt calitățile lui Tavares?
-E un fotbalist cu o tehnică excelentă, inteligent, jucător de ambele picioare, deși lovește mai bine cu stângul. E una dintre vedetele noastre.

-Pentru ce sumă ar fi dispusă conducerea lui NK Maribor să se despartă de jucător?
-Nu vreau să spun nicio sumă. Oricum, în acest moment așteptăm telefonul domnului Stoica, altfel nu pot continua negocierile.

Autor: Gigi Stancu Publicat: 21 Jul. 2009, 08:58 Actualizat: 21 Jul. 2009, 09:00 Liga 1
Pe aceeași temă