Stoichiţă are ambiţii mari: Astra în EL

14 iun 2010 53 afişări Liga 1
Stoichiţă are ambiţii mari: Astra în EL Stoichiţă are ambiţii mari: Astra în Europa League!

Mihai Stoichiţă a fost prezentatoficial la Astra Ploieşti, club cu care a semnat un contract pe 2sezoane, cu un obiectiv clar: participarea în cupele europene aechipei din "9 Mai". Acesta a făcut cunoştinţă cu vestiarul, dar nua condus primul antrenament, fiind ocupat, alături de conducere, deprobleme administrative. "Nu vin să mă bat la retrogradare, înprimul an sper la o clasare în primele 8 echipe, apoi, clar,participarea în Europa League, a anunţat Stoichiţă. Preşedintele deonoare, Emanoil Savin a fost şi mai tranşant: "vrem în Europa dinprimul an".

De la primul antrenament a lipsit portughezul Paulinho, învoit ozi, iar singura noutate a fost bulgarul Borgozunov, celălalttransfer cert, portarul francez Ebede fiind învoit. În plus,jucătorii de la FC Bihor, Raymond Lukacs, atacant şi fundaşulAndrei Tînc au fost în curtea clubului, pentru negocieri,reprezentaţi fiind de impresarii lor, Ionel Codoban şi AdiAlecsandrescu, un alt jucător care are relaţii contractuale cuacelaşi impresar, dorit la Ploieşti, fundaşul de la ConcordiaChiajna, Florin Gardoş fiind, şi el, "în aşteptare". În afaraacestora, până miercuri, se va mai perfecta cel puţin încă untransfer, de asemenea fiind aşteptaţi câţiva străini, de valoare, oaltă pistă urmărită de ploieşteni fiind aceea a atacantului RomeoSurdu, de la Steaua. Stoichiţă a confirmat şi interesul pentrufraţii Karamian şi un alt bulgar, Jelev, dar a precizat că trebuiesă se încadreze într-un buget prestabilit.

Programul divizionarei A va continua la Ploieşti, până sâmbătă,când se pleacă într-un stagiu la Braşov, până în 30 iunie, cândeste programat şi un amical, primul din mandatul lui Stoichiţă,apoi, din 3 iulie, Astra va merge într-un turneu în Austria, cu 5partide de verificare, care se va încheia în 17 iunie.

DennisŞerban - colaboratorul lui "Lippi"
Noul antrenor şi-a stabilit şi o mare parte din staff-ul cu care valucra, Leo Toader ocupându-se de pregătirea portarilor, RaduPaligora urmând să fie medicul grupării ploieştene, iar DennisŞerban, noul manager sportiv, în discuţie intrând şi un secund,nestabilit 100%, încă. De remarcat prezenţa lui Dennis Şerban, carea fost jucător în "9 Mai", unde a debutat şi ca antrenor, în liga aIII-a, acum 4 ani!

Buduru -doar la Astra
Tot ieri s-a oficializat şi numirea lui Petre Buduru la Astra,acesta revenind de la Dinamo, unde nu va mai îndeplini niciofuncţie, după ce s-a şi pensionat, el fiind, deja, fost colonel.Buduru va fi preşedinte executiv, într-o organanigramă nouă, careva fi definitivată săptămâna viitoare. "Stoichiţă este un om devaloare, iar venirea lui este o garanţie că se vrea mai mult, fiindalegerea patronului Ioan Niculae" - a spus Buduru. La rândul său,Emanoil Savin a precizat că Dunărea Giurgiu va fi "satelitul"oficial al Astrei.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.