Steaua – Chiajna 4-0: Valentine’s Game. Concordia n-a opus rezistență, echipa lui Reghe e lider. A marcat și Sânmărtean

Steaua - Chiajna 4-0: Valentine's Game. Concordia n-a opus rezistență, echipa lui Reghe e lider. A marcat și Sânmărtean
  • Publicat:
  • Actualizat:

AICI AI COMENTARIUL LIVE-TEXT AL PARTIDEI STEAUA – CHIAJNA

Steaua a învins cu 4-0 pe Concordia Chiajna la debutul Ligii I pe 2014, într-o partidă în care campioana a impresionat prin creativitate și expresivitate fotbalistică. Sânmărtean a fost cel mai aplaudat fotbalist de pe teren datorită driblingurilor și paselor care au încântat tribuna

În limbaj de lemn e „socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. În limbajul fotbalistic, Sânmărtean, Chipciu, Stanciu și Popa sunt mai buni, din toate punctele de vedere, decât oricare dintre cei 11 trimiși pe teren de Ionuț Chirilă, cel care anunțase că poate să producă surpriza în Ghencea. Poate că și siguranța în forța elevilor săi l-a ținut deoparte pe Laurențiu Reghecampf, în zilele ce au precedat partida cu Chiajna, de discuțiile legate de un eventual aranjament între cele două părți. Fie ei și prieteni foarte buni, Chirilă nu are cu ce să-l ajute pe un Reghecampf care are la dispoziție pasatori precum Sânmărtean, viteziști ca Popa sau Chipciu și fundași cu exactitatea în joc afișată de Szukala și Gardoș. Nu a fost nevoie!

Repriza lui Sânmărtean
Steaua a început jocul cu un avânt impresionant dat, în primul rând, de entuziasmul transmis din tribune. Apoi, jocul a devenit mai simplu din minutul 9, atunci când o centrare în fața porții a lui Popa a fost deviată în poartă, cu genunchiul, de Varela. Minut 9 din care Chiajna a încetat să încerce să joace fotbal și a încercat să supraviețuiască. Doar că s-a lovit de foamea de performanță a lui Sânmărtean, jucător fără trofeu la 34 de ani, și om care a dirijat excelent ofensiva lui Reghe. Golurile primei reprize au venit de la Chipciu, care a interceptat o pasă slabă spre portar a lui Leca, și de la Sânmărtean. Ultimul a făcut 3-0 din penalty, lovitură de pedeapsă acordată la o fază plecată tot din piciorul lui. Nicușor Stanciu își pregătise mingea pentru a executa, însă presiunea publicului care i-a scandat insistent numele lui Sânmărtean l-a făcut pe Reghecampf să decidă schimbarea executantului.

Keșeru, slab și inexact la debut
Specularea lipsei de orice inițiativă a Chiajnei a funcționat ireproșabil și în partea a doua, atunci când Steaua și-a continuat forcingul la poarta „victimei” Râmniceanu. Portarul ilfovenilor și-a îngropat definitiv echipa în minutul 60, atunci când aproape că și-a împins în poartă șutul de la marginea careului trimis de Chipciu. Cu Keșeru intrat pentru ultimele 35 de minute, Steaua și-a pierdut cu trecerea timpului abilitatea de a ajunge în fața porții, însă a controlat meciul printr-un foarte exact joc de posesie la centrul terenului. Atacantul venit de la Bastia a ratat caraghios șutul la o centrare a lui Tănase în primele minute de la intrarea pe teren, apoi a dispărut din meci. Relevant sau nu, jocul cu Chiajna a trimis pe Steaua pe primul loc, la golaveraj, și aduce injecția de moral de care elevii lui Reghecampf aveau nevoie în vederea atacării unui retur de campionat mult mai dificil decât cel din sezonul trecut.


Steaua – Concordia Chiajna 4-0 (3-0)
Marcatori: Varela ‘9, Chipciu ”32 și ’60, Sânmărtean ’45

  • Steaua 4-2-3-1: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Pîrvulescu – Pintilii (cpt.) (Răduț ”75), Sânmărtean (Piovaccari ’81) – Popa (Keșeru ”53), N. Stanciu, Tănase – Chipciu

Antrenor: Toni Petrea
Rezerve: Niță – Râpă, Prepeliță, Iancu
Cartonașe galbene:

  • Chiajna 4-4-2: Râmniceanu – Dima, Leca, Melinte, Savin – Onduku, Sterianos, Bambara (Purece ”37), Coșereanu (Orlando ”60) – Wellington (D. Florea ”60), N. Roșu

Antrenor: Ionuț Chirilă
Rezerve: Cobrea – M. Ioniță, Strătilă, M. Neagu
Cartonașe galbene: Roșu ‘5, Onduku ’31


22:21 S-a terminat. Steaua – Chiajna 4-0, însă meciurile cu adevărat serioase din această primăvară de-abia de acum urmează pentru echipa lui Reghecampf. Galeria scandează trivialități la adresa rivalilor de la Dinamo, iar jucătorii Stelei aplaudă.


22:17 E minutul 90 și Chiajna tocmai a reușit să tragă primul șut pe spațiul porții. Scăpat în tușă, în partea dreaptă, Da Costa a tras, însă Tătărușanu a respins în corner.


22:13 Penalty clar pentru Concordia: Gardoș i-a pus piedică lui Florea, însă Cristi Balaj, după ce a dus fluierul la gură, a făcut semn ca jocul să continue. Eroare gravă de arbitraj, însă contextul în care s-a petrecut, la 4-0 pentru Steaua, o face nesemnificativă.


22:08 A ieșit și Sânmărtean, zâmbind, în aplauzele spectatorilor, iar în locul său a intrat Piovaccari. Debut cum nu se poate mai potrivit pentru mijlocașul de 33 de ani venit de la Vaslui. Se anunță o poveste de dragoste și între fanii campioanei și Sânmărtean.


22:02 Cu meciul încheiat, pe teren poate să intre și Mihai Răduț, un jucător scump la vedere în tricoul Stelei. Mijlocașul a intrat în locul lui Pintilii în minutul 74, iar banderola de căpitan a trecut pe brațul lui Tănase. Între timp, Chiajna a tras primul șut spre poartă prin Florin Purece.


21:59 E 4-0 și pe internet au început să apară bancurile pe seama meciului. Unul dintre ele: „Jucătorii Concordiei și-au dat viața pe teren. Din păcate, pentru ei, și-au dat-o din primul minut”.


21:55 Crainicul stadionului a anunțat asistența din această seară. Conform oficialilor Stelei, în tribune sunt 10.722 de spectatori.


21:47 GOOOOOOLLLLLLLLLL Steaua – Concordia 4-0. După 5 minute în care a avut două situații importante de gol, Steaua a marcat din nou, însă de data aceasta cu ajutorul portarului Râmniceanu. Chipciu a tras de la distanță, însă mingea nu trebuia să-i pună probleme goalkeeperului. Râmniceanu a prins, dar a scăpat balonul în poartă în stânga sa (foto) . Golul comic primit de portarul de la Chiajna aduce aminte de un alt goalkeeper al Concordiei, israelianul Edan Baruch, autor a trei gafe oribile într-un meci pierdut cu 4-0 la Vaslui. Antrenor la Chiajna era atunci Reghecampf, finul tatălui lui Baruch. 


21:39 Reghecampf i-a transmis lui Mihai Stoica să-l trimită în teren pe Claudiu Keșeru. Iese Adrian Popa și intră atacantul adus de la Bastia în această iarnă. Keșeru are 37 de minute la dispoziție să deschidă și el lista de goluri pentru Steaua în fața unui adversar resemnat. Piovaccari se încălzește pe margine și își așteaptă rândul să intre și el pe teren.


21:32 A început partea a doua a meciului. Steaua continuă să atace, însă trebuie așteptată reacția Concordiei. Jucătorii lui Chirilă sunt datori la capitolul fotbal.


21:21 Atmosfera de sărbătoare continuă și în pauză pe stadionul Ghencea. Un suporter și-a cerut iubita în căsătorie chiar de Valentine’s Day. La tribuna a doua a apărut un banner pe care scria „Ana, vrei să fii soția mea?”. Autorul era deja pe gazon, lângă banca Stelei, iar când Ana a coborât din tribună îndrăgostitul a îngenuncheat și i-a pus un inel pe deget.  În acel moment, pe tabelă a apărut mesajul „Te iubesc, puiul meu!”. E clar, dragostea plutește în aer în Ghencea în seara asta, doar Tănase se pare că nu o simte.


21:13 GOOOOOOLLLLLLL Steaua – Concordia 3-0. A marcat și debutantul Sânmărtean, și încă de două ori. Stanciu a intrat în careu, a fost lovit violent peste tibie de un fundaș, a continuat faza, apoi a fost călcat de un al doilea fundaș , iar Balaj a dat penalty. Sânmărtean a înscris, arbitrul a cerut repetarea, însă de data asta mijlocașul a tras în stânga și a făcut 3-0. Chiajna joacă foarte slab, iar Steaua este deja lider în Liga 1. Stanciu trebuia să execute lovitura de la 11 metri, însă publicul l-a cerut pe Sânmărtean (foto), iar Reghecampf a cedat.


21:11 Suspendat, Laurențiu Reghecampf stă în tribuna 0, alături de Georgievski, chiar în spatele băncii de rezerve a Stelei. Managerul Mihai Stoica se ridică des de pe bancă și preia indicații de la antrenor.


21:08 Chirilă reacționează. L-a scos pe Bambara, un închizător, în minutul 37, și l-a introdus pe Purece, un mijlocaș ofensiv. Probabil, antrenorul Chiajnei îl retrage pe Roșu, care are un galben, la închidere și-l joacă pe Purece în mijlocul liniei de trei din spatele vârfului. 


 21:02 GOOOOOOOLLLLLL. Steaua – Concordia 2-0. Chipciu a înscris probabil cel mai ușor gol al carierei sale. Fundașul Mihai Leca a vrut să paseze înapoi portarului Râmniceanu, însă i-a făcut mingea cadou stelistului care a înscris cu poarta goală. Concordia nu pare conectată încă la ritmul de meciuri oficiale, iar unii jucători par rămași cu gândul la vacanță. Chirilă va avea de lucru serios în cele 15 minute de pauză. Leca (21 de ani), omul care i-a pasat decisiv lui Chipciu, a fost junior la Steaua, însă a părăsit clubul când academia a fost desființată.



20:55 La începutul partidei, fanii Stelei de la peluza Nord au afișat un banner cu mesajul „Indiferent de adversar, în casa noastră trăim atmosfera roș-albastră”. În tribune sunt în jur de 8.000 de spectatori, mult sub asistențele de pe Național Arena. Între timp, meciul a scăzut puțin în intensitate după primele 20 de minute extrem de alerte


20: 50 Stanciu valsează în stânga apărării lui Concordia, intră în careu după ce a driblat trei oameni și trage violent peste poartă. Steaua insistă cu atacurile pe acea parte: în primele 21 de minute ale meciului au apărut trei faze importante de poartă din zona fundașului stânga de la Chiajna.


20:39 GOOOOOOOLLLLLL. Steaua – Concordia 1-0. Mai devreme s-a purtat ca un fundaș, acum Varela a finalizat ca un atacant pur sânge. Scăpat singur în dreapta, Adi Popa a centrat pe 4 metri în fața porții, iar fundașul dreapta de culoare a înscris cu genunchiul, sub bara transversală. În imaginea de mai jos se observă spațiul imens pe care Popa l-a avut la dispoziție pentru a centra. Fundașul stânga Savin nu va avea viață ușoară cu Ionuț Chirilă la pauză.


  20:35 Neluțu Roșu a primit primul cartonaș galben din 2014 pentru un fault la Chipciu. Între timp, Varela a scăpat spre poartă în partea dreaptă, însă șutul lui de fundaș a trecut fără niciun pericol prin fața porții.


20:31 A început. Iarna a trecut în mare viteză, ne așteaptă o primăvară încinsă, cu trei echipe în lupta pentru titlu. Pentru statisticieni, primul aut al anului în Liga 1 a fost bătut de jucătorii Concordiei.


20:28 Două minute până la începerea sezonului de primăvară din Liga 1. Iată așezările celor două echipe, conform graficii de la DigiSport:



20:21 Cifre noi în privința asistenței din Ghencea. Oficialii Stelei vorbesc despre 7.200 de bilete vândute. Cu tot cu invitațiile de la tribuna oficială, ar însemna că la meci vor fi în jur de 8.000 de spectatori.


20:18 Mijlocașul Concordiei, Sorin Strătilă, se încălzește în fața tribunei 0 din Ghencea, iar fanii Stelei nu l-au uitat pentru intrarea dură pe genunchiul lui Chiricheș din timpul derbyului cu Dinamo, din sezonul trecut. Înjurat copios, Strătilă i-a ascultat, a făcut o braziliană și apoi a făcut o plecăciune ironică în fața spectatorilor.


20:15 În sezonul trecut, partida Steaua – Concordia a avut loc în prima etapă. Meciul s-a jucat în iulie 2012, în Ghencea, iar în tribune au fost 15.000 de spectatori. Iată caseta meciului:


20:09 Venit în Ghencea la 19:45, Helmut Duckadam a declarat: „Ar fi culmea să ne încurce o echipă precum Concordia Chiajna. Sper să nu avem emoții și să câștigăm pentru a ajunge pe primul loc”. Parcarea din spatele tribunei oficiale s-a umplut cu mașini, iar suporterii au început să intre în stadion. Oficialii Stelei anticipează în jur de 7.000 de suporteri în tribune.


19:58 Într-un interviu în exclusivitate acordat pentru sport.ro, primarul din Chiajna, Mircea Minea, a vorbit și despre faptul că antrenorul Concordiei, Ionuț Chirilă, și-a petrecut vacanța cu antrenorul Stelei, Laurențiu Reghecampf: „Nu știu, și între Petrolul și Steaua sunt legături, nași, fini, și au ieșit meciuri disputate. Vreau să terminăm cu speculații, cu tot felul de cumetrii din astea. Trebuie să ne schimbăm mentalitatea”. În iarna lui 2012, cele două echipe s-au întâlnit într-un amical în Antalya, câștigat surprinzător cu 4-1 de Chiajna, antrenată atunci de Reghecampf. Presa din România a scris atunci despre unele bănuieli care au planat asupra partidei.


19:55 Pentru prima dată de când este la Steaua, Reghecampf va folosi un număr „9” fals, Nicușor Stanciu. Interesant este că antrenorul Stelei nu a folosit deloc această soluție în amicalele din iarnă.

Iată cum arată Steaua în această seară:

STEAUA: Tătărușanu – Varela, Szukala, Gardoș, Pîrvulescu – Pintilii, Tănase – Popa, Chipciu, Sânmărtean – Stanciu
Rezerve: Niță, Râpă, Prepeliță, Piovaccari, Keșeru, Răduț, Iancu
 


UPDATE 19:45 Ce pot cumpăra de pe stadion spectatorii care au venit pe Ghencea sa asiste la Steaua – Chiajna: popcorn – 10 lei, suc – 5 lei

UPDATE 19:40 Până la această oră, cu 50 de minute înainte de startul partidei, în tribune sunt aproximativ 300 de suporteri, cei mai mulți la tribunele I și 0


UPDATE 19:00 Panoramă de pe stadionul Ghencea, cu o oră și jumătate înainte de primul fluier


UPDATE 18:30 Steliștii pleacă în aceste momente de la hotel spre stadion. Autocarul este însoțit de o mașină a Jandarmeriei


UPDATE 18:00 Managerul Stelei a anunțat într-o postare pe contul său de Facebook că, până la ora 17.30, se vânduseră aproximativ 6.000 de bilete. Cu toate acestea, Mihai Stoica susține că se așteaptă la un stadion cu 12.000 de oameni în tribune


UPDATE 17:35 100% este procentajul de victorii ale Stelei în cele patru întâlniri directe cu Concordia Chiajna în Liga I. Totuși, ilfovenii au fost autorii eliminării actualei campioane din ediția trecută a Cupei României, în faza „16-imilor”. Pe 31 decembrie 2012, la Chiajna, echipa condusă atunci de Ilie Stan a reușit să învingă Steaua la penalty-uri cu 4-3, după ce Alexandru Chipciu și Cristi Tănase au ratat ultimele două lovituri de departajare.


UPDATE 16:40 Declarații optimiste din partea unuia dintre cei mai apreciați foști fotbaliști ai Stelei. Nicolae Dică crede că transferul lui Lucian Sânmărtean va ajuta Steaua și că fanii ar trebui să aibă răbdare cu Keșeru. „Sânmărtean este un fotbalist de mare valoare, e unul dintre cei mai buni din România și mă bucur că a venit la Steaua. Cu siguranță o să facă diferența în unele partide. Pentru Keșeru e un nou început, el e plecat de peste 10 ani din România. Trebuie să avem răbdare, sigur se va impune și el„, a spus Nicolae Dică la DolceSport.


Steaua va disputa în această seară, de la ora 20:30, pe stadionul din cartierul Ghencea, primul meci oficial pe acest an, restanța din etapa a III-a cu Concordia Chiajna. Lucian Sânmărtean, ultima achiziție a echipei campioane, va fi titular. Kapetanos e suspendat și nu va juca, în timp ce Latovlevici e accidentat.

Căpitanul Pintilii e apt și va fi diseară pe teren. În această dimineață, fotbaliștii păstrați în lot de Reghecampf au convenit să meargă să se relaxeze în complexul IDM, unde fotbaliștii au jucat tenis de masă, biliard și bowling, dar s-au pozat și cu fanii prezenți din întâmplare acolo. 

La ora 13:00, jucătorii au ajuns înapoi în cantonament la Hotel Parliament, unde au luat prânzul, după care a urmat odihna obligatorie înainte de meci. 

Echipa probabilă a Stelei (4-1-4-1): Tătărușanu – Varela, Gardoș, Szukala, Pîrvulescu – Pintilii – Chipciu, Sânmărtean, N. Stanciu, Tănase – Piovaccari

Partida Steaua- Concordia Chiajna va fi transmisă de Digisport și va fi LIVE TEXT pe www.prosport.ro.

Cote în scădere pentru victoria Stelei la casele de pariuri

În ceea ce privește câștigătoarea partidei din această seară, casele de pariuri au dat-o pe Steaua drept favorită clară, cu cote între 1.15 la bet-at-home și 1.23 la betfair. Pentru cei care intuiesc o surpriză, casele de pariuri oferă o cotă foarte bună la victoria Concordiei. Aceasta oscilează între 10.00 la Sportingbet și bet-at-home și 17.50 la betfair.

Cristian Scutariu / Redactor
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de la Pro TV
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă, la Survivor All Stars de…
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă…
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic impresionant
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
Simona Halep iubeşte din nou. S-a retras de la turnee şi a postat imaginile romantice. Cine este alesul?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai culca cu el?
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Au editat ADN-ul uman cu Inteligența Artificială! Ce-a urmat este ULUITOR
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea Stăpânului Moldovei
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile îl vor ține la psihiatrie
De la Floreasca, l-au internat la Obregia. Mititelu Jr., mutat la 'Spitalul 9'! Ce au constatat medicii + câte zile…
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
Marele ACTOR al țării a MURIT! Durere infinită: Actor extraordinar și un om și mai valoros
"Am călătorit în timp". Profesor ieșit din comă a fost în anul 3906 și știe ce urmează
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Cum s-a răzbunat în mod spectaculos un bărbat părăsit de soție din cauză că era obez VIDEO
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Lozuri pentru sprijinirea sportivilor români la JO de la Paris
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Un nou SUV s-a lansat pe piața din România. Bate BMW sau Mercedes-Benz?
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen