Stadionul unei echipe din Liga 1 va fi modernizat. Autorităţile locale nu s-au decis încă asupra perioadei în care vor face lucrările: ”Ar trebui să joace în altă parte”

9 sep 2019 7872 afişări Liga 1
Stadionul unei echipe din Liga 1 va fi modernizat. Autorităţile locale nu s-au decis încă asupra perioadei în care vor face lucrările: ”Ar trebui să joace în altă parte”

Botoşănenii au acceptat să o primească pe stadionul Municipal pe Poli Iaşi, pentru a-şi desfăşura meciurile de pe teren propriu din Liga 1 în următoarea perioadă, după ce la arena ”Emil Alexandrescu” au început lucrările de refacere a gazonului. Însă nici stadionul din Botoşani nu este lipsit de probleme.

Autorităţile locale iau în calcul înlocuirea gazonului, efectuarea unor lucrări la sistemul de drenaj şi a instalaţiei de încălzire. Deocamdată, nu s-a decis dacă investiţia va fi realizată în 2020 sau 2021. Depinde atât de situaţia financiară a primăriei, cât şi de FC Botoşani, care ar trebui să joace câteva meciuri la Iaşi sau pe un alt stadion, aşa cum face acum Poli Iaşi.

„Terenul stadionului Municipal l-am făcut în 2007-2008. Avem 11 ani de când folosim acest gazon. Au fost destul de mulţi care ne-au spus să renunţăm la compania care s-a ocupat de întreţinerea gazonului, că este prea scumpă. În timp, s-a văzut că au făcut lucrări de calitate şi că a rezistat acest gazon. Cei de la firma care se ocupă de întreţinerea gazonului, ne-au recomandat să revenim cu nişte lucrări suplimentare. Aceste lucrări pleacă de la 70.000 de euro şi pot ajunge la 200.000 de euro. Înseamnă înlocuirea suprafeţei, refacerea drenurilor, să repunem instalaţia de încălzire. Aceste lucrări ar trebui începute în iunie, iar echipa ar trebui să joace câteva meciuri în altă parte”, a precizat Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA, cel care se ocupă de administrarea stadionului din Botoşani.

Pe lângă fotbal, pe stadionul Municipal au fost organizate în trecut şi meciuri de rugby.

În următoarea perioadă, FC Botoşani şi Poli Iaşi îşi vor desfăşura amândouă meciurile de pe teren propriu din Liga 1 pe arena din Botoşani. Ieşenii vor fi gazdă pe Municipal în partidele cu FC Hermannstadt, Sepsi, FC Botoşani şi CFR Cluj.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.