Reacţia botoşănenilor după ce au acceptat ca Poli Iaşi să se mute pe stadionul Municipal pentru următoarele meciuri din Liga 1, inclusiv derby-ul Moldovei

2 sep 2019 3271 afişări Liga 1
Reacţia botoşănenilor după ce au acceptat ca Poli Iaşi să se mute pe stadionul Municipal pentru următoarele meciuri din Liga 1, inclusiv derby-ul Moldovei

Primarul Botoşaniului, Cătălin Flutur, şi conducerea DSPSA şi-au dat acceptul ca Poli Iaşi să joace următoarele patru meciuri de campionat pe stadionul Municipal. Pe arena din Copou se înlocuieşte gazonul, iar timp de aproape două luni nu se poate juca.

Pe 15 septembrie, Poli Iaşi va juca la Botoşani cu FC Hermannstadt, apoi cu Sepsi, FC Botoşani, iar la finalul lunii octombrie cu CFR Cluj.

„Am primit o solicitare din partea clubului Poli Iaşi să le permitem să joace patru meciuri pe stadionul Municipal. Unul dintre meciuri este cu FC Botoşani. Meciul ar fi trebuit să se joace la Iaşi, dar se va juca la Botoşani. Le-am dat un răspuns favorabil astăzi, tocmai pentru a ajuta o echipă din zona Moldovei. Va fi contra cost. Asta înseamnă să fi la zi cu infrastructura. Iubitorii fotbalului vor vedea mai multe meciuri la Botoşani. A fost o discuţie şi cu cei de la FC Botoşani. Domnul primar a vorbit cu dumnealor şi au fost de acord. Şi nouă ni se poate întâmpla şi să fim nevoiţi să jucăm în altă parte. Singura variantă ar fi la Iaşi”, a spus Eugen Ţurcanu, directorul DSPSA.

La un moment, Poli Iaşi a luat în calcul să joace la Vaslui sau Piatra Neamţ, însă, în cele din urmă, oficialii clubului din Copou au fost nevoiţi să apeleze la a treia variantă: Botoşani, considerată iniţial de ”avarie”. Şi asta pentru că arenele din Vaslui şi Piatra Neamţ necesită ajustări într-un timp scurt la partea de infrastructură pentru a putea găzdui meciuri de primă ligă, în timp ce stadionul din Botoşani întruneşte toate condiţiile cerute de LPF.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.