Specialistul Dică! Statistica celor mai buni marcatori din penalty!

15 feb 2010 203 afişări Comentează şi tu Liga 1
Specialistul Dică! Statistica celor mai buni marcatori din penalty! Specialistul 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/5518527/1/casdi2.jpg

CFR Cluj şi-a luat în această iarnă un adevărat transformeur alloviturilor de pedeapsă. Nicolae Dică are 18 penalty-uri marcatepână acum în prima divizie, zece la Steaua şi opt la FCArgeş.

Aparent, e simplu! Eşti singur cu portarul, ai în faţă o poartă de7 metri, dai tare şi trebuie să intre! Sau dai cu fentă şi l-aipăcălit pe neajutoratul dintre buturi. Îl execuţi, aşa se zice! Şitotuşi, nu-i aşa de simplu! Penalty-uri se ratează peste tot. Şisunt ratate de mari vedete. Dar să vedem care sunt specialiştii înprima divizie din România, în ultimii 20 de ani (vezitabelul).

A ratat doar o dată!

Când bate Dică penalty, e aproape sigur gol. Tehnic, precis, lacolţ, cu forţă: portarii nu au nicio şansă. A dat 18 din 19execuţii, singura "gherlă" fiind la un meci FC Argeş - Steaua 2-2(culmea, între echipele la care a evoluat până acum în Liga I), înminutul 90, pe când juca la Steaua!!

După plecarea lui Dică, Steaua a suferit rău când a avut deexecutat penalty-uri. A fost o adevărată criză a executanţilor delovituri de la punctul cu var! Nu mai puţin de patru jucători audat-o strâmb în campionatul trecut de la 11 metri: Arthuro, înetapa a patra, cu FC Argeş, Nicoliţă, în etapa a 12-a, cu GloriaBuzău, Ogăraru, în etapa a 21-a, cu FC Argeş, şi Bogdan Stancu, înetapa a 22-a, cu Gloria Bistriţa. Criza a fost rezolvată de Goian,primul care a marcat după seria neagră din rundele 12, 21 şi 22(între Arthuro şi Nicoliţă mai marcase Szekely, în etapa a7-a).

Steaua nu are nici în acest sezon un specialist în executareapenalty-urilor, dar nu a mai greşit nicio lovitură de acest gen,marcând trei din trei în tur: Szekely, Petre Marin şiKapetanos.
Nicolae Dică a găsit la Cluj un alt specialist, pe Cadu.Portughezul a marcat cinci goluri din lovitură de pedeapsă, dar aratat o dată.

Cel mai tare a fost Dună, fost "bancar", acum antrenor. A marcat de24 de ori din penalty, dar a şi ratat de opt ori. Dică are şansesă-l întreacă! La transformări, nu-i dorim şi la ratări!

Marii specialişti sunt portari!

Cei mai tari executanţi de penalty-uri sunt cei care ar trebui săle apere! Germanul Hans-Jorg Butt, actualmente la Bayern München,are 29 de goluri la activ, toate din penalty. Brazilianul RogerioCeni a marcat de 37 de ori de la punctul cu var, din 86 de golurireuşite în întreaga carieră. Dar recordmenul e paraguayanulChilavert, cu 45 de penalty-uri transformate dintr-un total de 62de goluri.


La CFR e mare concurenţă între Dică şi Cadu, laexecutarea penalty-urilor. Probabil că Dică va prelua aceastăsarcină
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

Nu ştiam că e aşa eficient Dică, dar şi aşa tot eu o să bat primulpenaltyurile la CFR (râde). Deocamdată eu am un avantaj, că suntgoalgheter în amicale

Ricardo Cadu, fundaş CFR

2 jucătoridintre cei care au cucerit titlul de golgheter au reuşitacest lucru fără să fi înscris în respectivele sezoane vreun goldin penalty: M. Savu (în 1999/2000) şi Fl. Costea (foto, în2008/2009)

23 de penalty-uri a ratat Rapidîn ultimii 20 de ani, cele mai multe dintre toate echipele de LigaI, urmată de Dinamo, cu 22, şi Steaua, cu 21

3 lovituri de la 11 metri a ratatVlădoiu în sezonul 1995-1996, ca şi Lupescu, în 1999-2000

7 portari şi-au înscris numele pelista marcatorilor din penalty: Ionel Dinu, Tudorel Călugăru,Florin Tene, Valentin Boşca, Khalid Fouhami, Robert Bălăeţ şiMircea Bornescu. Ultimul este singurul cu două reuşite, ceilalţiavând câte una

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.