Roman revine pe stadionul unde a suferit o accidentare cumplită. Atacantul a bătut palma cu FC Botoșani și va juca în Europa League

Roman revine pe stadionul unde a suferit o accidentare cumplită. Atacantul a bătut palma cu FC Botoșani și va juca în Europa League
  • Publicat:
  • Actualizat:

FC Botoșani nu are timp de pierdut și a început să facă transferuri pentru următorul sezon în care va juca în patru competiții: Liga 1, Cupa României, Cupa Ligii și Europa League. Primul jucător care a acceptat oferta oficialilor de la Botoșani este atacantul Dan Roman, de la Gaz Metan Mediaș, ultima echipă – retrogradată în Liga 2.

Cornel Șfaițer, președintele clubului FC Botoșani, spune că s-a înțeles cu Dan Roman (29 de ani) în privința condițiilor, iar în zilele următoare va semna contractul. Până pe 7 iunie, când este programată reunirea lotului, oficialii moldoveni vor să se realizeze cât mai multe transferuri.

„Suntem în discuții cu mai mulți jucători. Dorim întăriri în toate compartimentele. Avem nevoie de jucători. Singurul pe care îl avem în curte, în proporție de 99%, este Dan Roman. Mai avem discuții și cu jucători străini, jucători bulgari. Ne trebuie portar, fundaș dreapta, fundași centrali, mijlocași centrali, jucători de bandă”, a spus Șfaițer.

Cât privește jucătorii care vor pleca în această vară, oficialul botoșănean spune că nu renunță la nimeni până nu realizează transferurile dorite. Cert este că lotul echipei pregătite de Leo Grozavu va fi mai numeros începând din următorul sezon.

„”Nu am anunțat niciun jucător că va fi liber și nici nu o să-I anunțăm după meciul cu Viitorul. Avem o listă, dar e cu semnul întrebării. Vor pleca în funcție de ce aducem. În acest sezon ne-am bazat pe un nucleu de 14-15 jucători. La fundașii centrali au jucat doi în majoritatea meciurilor. În sezonul viitor vor fi 36 de jocuri în play-off și 40 în play-out, plus Cupa Ligii, Cupa României și Europa League. Poți atinge 50 de jocuri”, a mai spus Cornel Șfaițer.

  • Dacă nu va interveni nicio schimbare în acest transfer, Dan Roman va ajunge la echipa care a contribuit la cea mai neagră perioadă din cariera sa de jucător profesionist. Va evolua „acasă” pe terenul acolo unde pe 19 decembrie 2013 suferea una dintre cele mai groaznice accidentări văzute în Liga 1 în ultimii ani, într-un meci jucat cu FC Botoșani. Luxație și franctură de peroneu a fost verdictul primit după un duel cu Ciprian Dinu. Au urmat operații și șapte luni de recuperare despre care ProSport a relatat aproape zilnic.
  • FC Botoșani încheie actualul sezon cu un meci pe teren propriu, vineri, de la ora 18:30, cu FC Viitorul. Clubul din nord-estul țării mai poate urca un loc în clasament dacă învinge echipa lui Hagi, iar Dinamo obține cel mult o remiză, tot vineri, cu Astra. La rezultate directe, botoșănenii sunt mai buni ca Dinamo.

Grozavu nu are 18 jucători pentru ultimul joc din acest sezon

Altfel, FC Botoșani are mari probleme de lot înaintea meciului cu Viitorul, ultimul din această ediție de campionat. Curileac, Fulop, Danci și Bordeianu sunt accidentați, Ngadeu este suspendat, Roșu este învoit, deoarece i-a decedat mama, iar Vașvari și Croitoru sunt incerți.

Gabriel Vașvari, Marius Croitoru și Mihai Bordeianu au participat la antrenamentul de ieri după-amiază. Primii doi au intrat în programul normal de pregătire, dar încă acuză dureri, iar Bordeianu a făcut doar alergare ușoară.

„Este ultimul joc pe teren propriu, ultimul joc din campionat, după un sezon reușit. Nu a fost fantastic, dar nu putem spune că a fost rău. Cred că ar fi frumos să încheiem cu o victorie pe teren propriu, în fața suporterilor. Din nefericire pentru noi, avem multe probleme de lot, suspendați, accidentați. Au mai intervenit și alte probleme care fac parte din viața noastră. Mă refer la decesul mamei lui Neluț Roșu. Îi transmit și pe această cale condoleanțe. În mod sigur nu vom avea 18 jucători pentru meciul cu Viitorul. Fotbalul se joacă în 11 și mai pot intra încă trei. Dacă avem 14 e bine. Important e să fie buni”, a spus Leo Grozavu.

Tehnicianul botoșănean se așteaptă ca meciul de vineri, de pe Municipal, să fie unul spectaculos, cu două echipe care vor fi preocupate să joace un fotbal ofensiv.
„Este ultimul joc. Nu cred că îi mai interesează altceva decât să facă o partidă frumoasă, să vadă și ei pe cine se bazează din sezonul viitor. Cred că va fi o partidă deschisă. Noi am obișnuit suporterii să jucăm deschis, la victorie. Nu ne vom abate de la această tactică”, a mai spus Grozavu.

Vor să câștige cu viitorul și să spere să urce încă un loc în clasament

Andrei Patache și Attila Hadnagy sunt conștienți că FC Botoșani poate urca pe locul șapte în cazul unei victorii în meciul de vineri cumulat cu un semieșec al formației Dinamo în partida cu Astra. „Avem prima șansă. Cu aproape toate echipele cu care am jucat acasă, am pornit cu prima șansă. Noi sperăm să începem bine și să tranșăm meciul în favoarea noastră, cât mai repede. Avem ascendant moral față de ei, sperăm să continuăm cu acest ascendant. Va fi un meci frumos, deschis, sperăm să fie multă lume și să ne bucurăm cu toții de performanța pe care am reușit-o”, a spus Andrei Patache.

„Va fi un meci foarte greu. Fiecare jucător vrea să dea ultima impresie. Va fi un meci mai deschis dar sper să facem spectacol și să câștigăm. Mă bucur că anul trecut am fost golgheter, anul acesta sunt cu Gabi Vașvari pe primul loc. Puteam să mai dau goluri dar am mai ratat. Per total sunt mulțumit. Am discutat puțin despre viitorul meu dar încă nu am semnat. Eu vreau să rămân dar nu în orice condiții. Și eu am o vârstă, am familie… Mai vedem. La cum văd Liga I, mai slăbită an de an, cred că mai pot juca cel puțin un sezon”, a declarat și Hadnagy.

Grozavu vrea să rămână, dar nu în orice condiții

În altă ordine de idei, antrenorul principal al FC Botoșani a clarificat lucrurile în ceea ce privește eventuala plecare a sa după jocul cu Viitorul. Leo Grozavu spune că își dorește să semneze un nou contract, dar nu în orice condiții. Urmează un sezon foarte dificil și nu vrea să riște. În cazul în care nu va avea lotul de jucători pe care îl dorește pentru a face față în campionat, Europa League, Cupa României și Cupa Ligii, va renunța la conducerea tehnică a echipei.

„Sunt la final de contract și e posibil orice. Eu îmi doresc să continui, dar nu în orice fel de condiții. A fost un an și jumătate de muncă, s-a acumulat oboseală, stres mult. Nu este ușor. Când mi-am ales această meserie, știam că trebuie să renunț la anumite lucruri, inclusiv la familie. Suferă și ei. Sunt stări și stări. Asta nu înseamnă că voi termina contractul și voi pleca. Vom vedea, în funcție de ce obiective se doresc în continuare, de ce lot de jucători voi avea la dispoziție. Sunt lucruri foarte importante. Eu nu vreau să încep o nouă campanie și să plec după un meci sa două. Fiecare își dorește să continue mai ales când a făcut o performanță. O să ne aștepte un campionat foarte dificil, cu foarte multe jocuri, o vară foarte scurtă. Trebuie să ne organizăm la timp, vor fi jocuri din trei în trei zile, multă oboseală. Nu va fi ușor. Dacă nu știm să ne organizăm și să gestionăm bine această situație, s-ar putea ca la anul să ne trezim că după o mare bucurie vine o mare dezamăgire. Eu mai bine trag semnalul de alarmă la timp”, a spus Leo Grozavu la conferința de presă organizată la sediul clubului FC Botoșani.

Deși a declarat că își dorește să continue la FC Botoșani, la finalul conferinței tehnicianul a ținut să transmită un mesaj: „Nu vreau să se considere că e rămas bun. După un an și jumătate vreau să mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine. În primul rând jucătorilor. Nu a fost o muncă ușoară, știu că sunt un tip ambițios, un tip riguros, un tip care își dorește foarte mult și nu este ușor să lucreze cu mine. Le mulțumesc celor care au reușit să mă și înțeleagă, să mă tolereze când a fost cazul. Vreau să mulțumesc staff-ului meu, m-au ajutat zi de zi. Nu în ultimul rând conducerii clubului. Au încercat să fie alături de noi. Spectatorilor, suporterilor care au fost alături de noi și presei”.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate puteam să fug jumătate de oră'
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut: 'Dacă era în București, poate…
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Adio, Real Madrid! I-a spus „nu” lui Florentino Perez și pleacă la finalul sezonului
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al bărbatului era coborât în groapă?
Scene sfâșietoare la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce s-a întâmplat la cimitir, în timp ce sicriul cu trupul neînsuflețit al…
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
„Foarte bun!” Portar pentru naționala României: „El va fi opțiunea la EURO”
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe toți cu prezența lui
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și adio de la Antena 1
Câți bani li s-au promis chefilor Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la Masterchef. Suma care i-a convins să-și…
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o companie a familiei conducătoare din Emirate
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma uriaşă e plătită de o…
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în weekend!
Ce studii are cea mai frumoasă femeie din România. Interdicţia pe care i-a pus-o soţului ei: Doar două ore, în…
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
Ce a moștenit fiica lui Costel Corduneanu, la doar 12 ani. Elisa a...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au cunoscut celebritatea
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post la altul după ce au…
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici în cazul reluării negocierilor de pace
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
11 sportivi români vor urca în ring la Campionatul European de box
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou fenomen