Raţ şi-a trecut în CV o retrogradare şi pleacă cu un gust amar de pe Bega: "Cu tot respectul pentru toţi pe care i-am cunoscut, asta m-a şocat". Discursul unui om dezamăgit de soarta fotbalului românesc

3 iun 2018 11337 afişări Liga 1
Raţ şi-a trecut în CV o retrogradare şi pleacă cu un gust amar de pe Bega: "Cu tot respectul pentru toţi pe care i-am cunoscut, asta m-a şocat". Discursul unui om dezamăgit de soarta fotbalului românesc

Scurta aventură a lui Răzvan Raţ (37 de ani) la ACS Poli Timişoara s-a încheiat trist, experimentatul fundaş trecându-şi în CV-ul impresionant o retrogradare în Liga 2. La finalul celor patru luni petrecute pe Bega, Raţ pleacă cu un gust amar lăsat de întreg fotbalul românesc şi nu ştie, încă, dacă va mai continua activitatea de fotbalist.

Dorit insisten de Dinamo, Raţ a ales să meargă la ACS Poli, club care nu i-a plătit niciun salariu din momentul în care şi-a pus semnătura pe contractul scadent în vară. Ce a găsit pe Bega a fost suficient pentru ca Raţ să se convingă că fotbalul românesc nu are viitor, fiind sufocat de problemele financiare ale echipelor care activează în Liga 1 Betano: "Cu respect pentru toţi cei pe care i-am cunoscut, ce am văzut, în general, în România m-a şocat puţin. E ceea ce se întâmplă, e o realitate a fotbalului românesc şi eu cred, din ce am văzut în aceste trei-patru luni de când sunt în România, că nu suntem pe drumul cel bun. Asta ce văd dinăuntru şi nu numai la Timişoara. Cred că sunt foarte multe echipe care seamănă sau situaţiile sunt similare ca la Timişoara", a fost discursul fostului internaţional, sâmbătă seară, la Telekom Sport. Întrebat dacă a primit vreun ban pentru perioada în care a asigurat banda stângă a timişorenilor, Raţ a fost sincer: "Nu! Factorul financiar a fost poate hotărâtor pentru retrogradare, dar asta e situaţia".

Iar omul cu 113 selecţii la prima reprezentativă a României are de luat, în vară, una dintre cele mai grele decizii din carieră: "Nu ştiu dacă să închei sau nu. Voi vedea ce va fi în această vacanţă, ce va apărea. Dacă pun ghetele în cui, le pun şi iau alt drum", a mai spus Raţ.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.