Primele ţinte ale ieşenilor şi posturile deficitare la Poli după numirea lui Mihai Teja antrenor. Un fost oficial de la FC Botoşani ar putea conduce departamentul de scouting la Iaşi

11 iun 2019 3709 afişări Liga 1
Primele ţinte ale ieşenilor şi posturile deficitare la Poli după numirea lui Mihai Teja antrenor. Un fost oficial de la FC Botoşani ar putea conduce departamentul de scouting la Iaşi
GALERIE (5 de imagini) VEZI GALERIA

Imediat după ce antrenorul Mihai Teja a semnat contractul cu Poli Iaşi, oficialii clubului din Copou şi noul tehnician au început să creioneze lista cu posibilele achiziţii ale verii.

În condiţiile în care din lotul vechi au rămas în Copou foarte puţini jucători, ieşenii sunt nevoiţi să aducă peste 12 jucători noi, după cum a declarat şi antrenorul Mihai Teja la conferinţa de presă de luni, în care a fost prezentat oficial.

Cu excepţia postului de portar, bine acoperit în acest moment, oficialii Politehnicii vor să completeze lotul cu jucători în fiecare compartiment.

”Posturile deficitare sunt cele de fundaş central, fundaş dreapta, mijlocaş central, mijlocaşi laterali ambele benzi şi atacant. Trebuie să completăm lotul în cel mai scurt timp, dar nu ne grăbim, pentru că avem nevoie de calitate. Vor fi şi jucători români, dar şi străini”, a declarat preşedintele executiv Adrian Ambrosie.

Gorobsov, Marc, Enache şi Steliano Filip sunt pe lista ieşenilor

Conform unor surse, ieşenii s-au orientat pe piaţa internă spre cele două echipe care au retrogradat în liga secundă, Concordia Chiajna şi Dunărea Călăraşi.

Jucătorii aflaţi pe lista oficialilor lui Poli sunt, printre alţii, Nicolas Gorobsov, Andrei Marc şi Cristian Albu de la Concordia Chiajna, iar de la Dunărea Călăraşi sunt vizaţi Steliano Filip şi Gabriel Enache.

Anton Heleşteanu ar putea conduce departamentul de scouting

Preşedintele lui Poli Iaşi spune că, după instalarea antrenorului, priorităţile sunt definitivarea departamentului de scouting şi completarea lotului de jucători.

”În momentul de faţă, următoarea prioritate a mea este să definitivez componenţa departamentului de scouting din cadrul clubului, care să colaboreze cu antrenorul şi să ia jucătorii cei mai potriviţi pe profilul echipei şi al tehnicianului. Antrenorul va solicita jucătorii departamentului de scouting, acesta va tria jucătorii doriţi, îi va propune antrenorului, iar împreună vor decide din punct de vedere sportiv. Apoi, dacă antrenorul şi cei de la scouting decid că jucătorul trebuie transferat, vom discuta detaliile financiare”, a precizat Adrian Ambrosie.

Cele mai mari şanse să conducă acest departament de scouting le are fostul arbitru FIFA ieşean Anton Heleşteanu, fost director sportiv şi scouter la FC Botoşani, acesta fiind de mai multe zile în tratative cu preşedintele Ambrosie pentru cooptarea sa în staff. Din departament vor mai face parte team-managerul Marius Onofraş, fostul secund al lui Flavius Stoican, Adrian Kerezsy şi prof. Nucu Antohi, directorul şcolii de antrenori CRSSE, cel care se va ocupa de viitoarea academie a clubului.

Costel Pană, în stafful lui Teja

Mihai Teja nu a anunţat la conferinţa de presă de luni componenţa staffului său, dar cert este că va veni în Copou împreună cu un antrenor secund, foarte probabil Costel Pană, un preparator fizic şi un metodist. Antrenor cu portarii va fi ieşeanul Benone Dohot, cel care a făcut parte din staff-ul lui Flavius Stoican.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.