Mihai Teja, prezentat oficial la Poli Iaşi. Ce l-a convins pe antrenor să preia Iaşiul şi care îi sunt obiectivele. Teja avertizează că va pleca dacă promisiunile nu vor fi onorate

10 iun 2019 1996 afişări Liga 1
Mihai Teja, prezentat oficial la Poli Iaşi. Ce l-a convins pe antrenor să preia Iaşiul şi care îi sunt obiectivele. Teja avertizează că va pleca dacă promisiunile nu vor fi onorate 2 imagini http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/581/7946/18164346/2/mihai-teja-poli-iasi-antrenor-2.jpg

Mihai Teja este noul antrenor al Politehnicii Iaşi. Acesta a bătut palma cu oficialii clubului din Copou şi a semnat, luni, un contract pe un sezon, având ca obiectiv menţinerea echipei în Liga I, dar şi reconstrucţia echipei.

Tehnicianul a ajuns în Iaşi în cursul dimineţii de luni, iar prima vizită a făcut-o la Palatul Roznovanu, unde a dorit să se asigure din partea primarului Mihai Chirica de faptul că nu vor fi probleme financiare. După ce edilul i-a oferit promisiunea că echipa va avea sprijinul său, Teja şi preşedintele Adrian Ambrosie au urcat în Copou, cei doi continuând negocierile privind contractul. După mai multe ore de discuţii, Mihai Teja a bătut palma cu preşedintele Ambrosie pentru un salariu de 5.000 de euro lunar, plus alte bonusuri de performanţă, în funcţie de locul ocupat la finalul sezonului. De asemenea, Teja a reuşit să-i convingă pe oficialii ieşeni să-i accepte trei oameni noi în staff, un antrenor secund, un preparator fizic şi un analist video. Din staff-ul vechi, Teja îl va păstra doar pe antrenorul cu portarii Benone Dohot, renunţând la fostul secund al lui Flavius Stoican, Adrian Kerezsy.

Dorit şi de suporteri

Conferinţa de presă în care a fost prezentat Mihai Teja a fost deschisă de preşedintele executiv Adrian Ambrosie, care a ţinut să-i mulţumească lui Favius Stoican pentru munca depusă în Copou, oficialul ieşean afirmând că suporterii l-au dorit şi ei pe Teja pe banca tehnică: ”Îi mulţumesc lui Flavius Stoican pentru cei doi ani pe care i-a petrecut la Iaşi, doi ani în care am realizat cea mai bună performanţă, play-off-ul. Mihai Teja va trebui să preia munca lui şi să o ducă mai departe, spre performanţă. Am ţinut cont şi de părerile suporterilor, am văzut că Mihai Teja a fost şi favoritul lor. Îi doresc bun venit lui Mihai Teja şi îi doresc mult succes noului nostru antrenor!”.

Teja a început prin a le mulţumi suporterilor pentru faptul că l-au dorit pe banca tehnică a Politehnicii, precum şi celor din conducere: ”Le mulţumesc suporterilor pentru faptul că m-au dorit la Poli Iaşi, precum şi domnului preşedinte Adrian Ambrosie, pentru că făcut un sacrificiu mare pentru a mă putea convinge să vin la Iaşi. Am venit la o echipă bună, la care Flavius Stoican a făcut lucruri frumoase, a reuşit să o ducă în play-off. Iaşiul este un oraş mare, un oraş frumos şi merită mult mai mult, sper ca şi echipa de fotbal să se ridice la nivelul oraşului. Mulţumesc, de asemenea, şi domnului primar pentru că a avut un cuvânt de spus în aducerea mea. Obiectivul este clasarea în primele 11 locuri, dar eu îmi doresc să ne clasăm cât mai sus. Sper ca lucrurile să fie foarte bune, să ducem echipa la un nivel mai bun, să fie competitivă şi să joace un fotbal de calitate”.

”E clar, dacă nu se va rezolva cu banii, nu are rost să mai stau. Dacă nu se confirmă sprijinul financiar sau cel al infrastructurii, cu siguranţă voi pleca”

Apoi, o bună parte din conferinţa de presă în care a fost prezentat oficial a fost rezervată problemelor financiare şi de infrastructură din Copou. Mihai Teja a declarat că are promisiunea primarului că lucrurile vor intra pe făgaşul normal, punctând că dacă aceste promisiuni nu se vor concretiza în fapte, va pleca.  

”Am avut o discuţie cu domnul primar, iar dumnealui m-a asigurat că vom primi tot sprijinul şi că lucrurile vor fi bune din acest punct de vedere. Nu mă îngrijorează faptul că sunt datorii acum. Dacă ai un oraş în spate, ai cuvântul domnului primar, ceea ce înseamnă foarte mult. E clar, dacă nu se va rezolva cu banii, nu are rost să mai stau. Dacă nu se confirmă sprijinul financiar sau cel al infrastructurii, cu siguranţă voi pleca. Eu cred în oamenii care mi-au promis asta. Cred în acest proiect. Dacă nu credem, ce facem? Atunci stăm acasă şi nu mai venim la serviciu, nu mai muncim, pentru că nu ştiu ce se întâmplă, vine o furtună sau nu ştiu ce se întâmplă. Suntem oameni maturi, discutăm despre o echipă de fotbal care reprezintă un oraş puternic. Ni s-a promis că situaţia va fi stabilă, iar eu cred asta”, a precizat noul antrenor al Iaşiului.

Vrea terenuri mai bune

Acesta s-a referit şi la infrastructură, afirmând că îşi doreşte ca până la revenirea din cantonament terenurile de antrenament şi cel de joc să arate mult mai bine.

”Vreau să fiu sincer cu dumneavoastră, poate nu este cea mai bună infrastructură din Liga I sau chiar şi din liga a doua. Dar am vorbit şi cu domnul primar, şi cu domnul preşedinte, trebuie să existe un teren de antrenament mult mai bun decât acesta. Sau chiar două. Nu sunt cele mai bune condiţii. Din păcate, aceasta ar trebui să fie baza echipelor din Liga I. Dacă vrei să joci un fotbal bun, trebuie să ai condiţiile minime şi să te antrenezi pentru a practica un fotbal bun. Sper ca până venim din cantonament, cele două terenuri, de antrenament şi de joc, să arate cât mai bine. Totuşi, să nu uităm că nu sunt probleme doar la Iaşi. În afară de 2-3 echipe, cred că peste tot sunt probleme şi de bugete, şi de infrastructură. Dar eu sper să avem linişte financiară pentru a putea crea o echipă competitivă”, a mai spus fostul antrenor al FCSB.

Teja speră ca în cantonament să aibă un lot cât de cât format, atât cu jucători români, cât şi din afară: ”Ne trebuie 12-15 jucători, nu este uşor. Dar trebuie să-i aducem cât mai repede. Sper să aducem calitate. Şi din România, şi din străinătate. Mă bucur că voi avea o mare libertate de a-mi exprima părerile în legătură cu aducerea de jucători, îmi a-mi expune filosofia de joc”.

Teja a evitat să vorbească la conferinţa de presă despre fosta sa echipă. ”Ce-a fost a fost, au fost lucruri frumoase, dar prefer să vorbesc despre prezent şi viitor. Eu sunt acum la Poli Iaşi”, a mai spus Teja, care i-a mulţumit şi prietenului său Flavius Stoican: ”Am vorbit cu Flavius, este prietenul meu. Îi mulţumesc că m-a recomandat şi el aici. A făcut lucruri bune la Iaşi, sper şi eu să continui munca lui”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.