Prima declaraţie a lui Şumudică după ce a fost demis de la Rapid: "Decizia e a lui Copos!" Ce variante au giuleştenii

27 apr 2011 22390 afişări Liga 1
Prima declaraţie a lui Şumudică după ce a fost demis de la Rapid: "Decizia e a lui Copos!" Ce variante au giuleştenii Prima declaraţie a lui Şumudică după ce a fost demis de la Rapid: "Decizia e a lui Copos!" Ce variante au giuleştenii

UPDATE18:42 Antrenorul secund al echipei Rapid, BogdanAndone, a declarat, miercuri, că va pleca de la grupareagiuleşteană împreună cu Marius Şumudică, apreciind că este normalsă-l urmeze pe acesta.

"A fost o decizie luată de Şumudică împreună cu domnulCopos şi sper ca aceasta să fie un imbold pentru echipă, săreuşească să se califice în Liga Europa. Eu am venit cu Şumudică şiplec cu el. Din moment ce el a luat această decizie, e normal ca eusă-l urmez.

Sincer, nu mă aşteptam să se întâmple asta pentru că şidupă înfrângerea cu Sportul, echipa e pe locul 5, adică înobiectiv. Sper ca băieţii să se mobilizeze şi să obţină rezultateşi sunt convins că-şi vor atinge obiectivul. A fost o perioadăfrumoasă petrecută împreună, o experienţă unică şi era normal să seîncheie cu o despărţire grea", a declarat BogdanAndone.

Tot miercuri, tehnicianul Marius Şumudică a declarat că nu maieste antrenorul echipei Rapid şi că joi vor fi stabilitate cuexactitate datele rezilierii contractului.

Joi se va oficializa, cel mai probabil, noua conducere tehnică agiuleştenilor: Marian Rada-antrenor principal şi CristiPetre-antrenor secund.

Alte nume vehiculate pentru a-l înlocui pe Şumudică au mai fostCosmin Contra şi Viorel Moldovan.


UPDATE 18:15- Marius Şumudică a oferit prima declaraţie dupăaflarea veştii că, începând de astăzi, nu mai este antrenorulRapidului: "Într-adevăr, nu mai sunt antrenorul Rapidului,aştept o hârtie pentru rezilierea contractului, pe care o voi primimâine. Până nu primesc hârtia nu vorbesc despre o altă destinaţie.Îmi pare rău că plec, dar îmi pare şi bine că las echipa pe un locde cupe europene, obiectiv trasat de conducere la începutulsezonului. Decizia rezilierii i-a aparţinut domnuluiCopos.

Mâine o să ajungem la un consens, după care şi domnulCopos, şi eu vom spune mai multe despre colaborarea noastră. Eu nuam nimic să-i reproşez, îi respect decizia, eu sunt supărat că n-amputut să duc la bun sfârşit o muncă titanică şi că nu pot să măbucur de reuşite. Eu vă spun, Rapidul acum nu are cum să ratezecupele europene.

Las Rapidul acolo unde n-a fost în ultimii ani. Din vară, probabilcă voi avea şansa să lucrez în altă parte şi voi elimina dingreşelile pe care le-am făcut. Am întâmpinat multe greutăţi. Voielimina din greşeli, veţi mai auzi de antrenorul Şumudică, văpromit. În momentul de faţă, nu pot să atac pe nimeni de la Rapidşi nu o fac.

Domnul Copos este un om care bagă bani şi care poate să spunăorice. Rezultatele pot spune dacă Şumudică a fost antrenor de Rapidsau nu. Nu am discutat cu suporterii, le mulţumesc din sufletpentru susţinere. Sunt foarte amărât în acest moment şi îmi estefoarte greu să mă concentrez, trec într-o perioadă delicată şiacest moment cred că mă va marca în laturaprofesională.


UPDATE17:30: Marius Şumudică s-a întors la baza ProRapid, dar nu a ieşit cu jucătorii la antrenament.

Şedinţa de pregătire a fost condusă de Cristian Petre.

Este aşteptat să sosească la Pro Rapid şi George Copos, care vaavea o ultimă discuţie cu Marius Şumudică şi cu Dinu Gheorghe înaceastă seară.

Mâine se va oficializa, cel mai probabil, noua conducere tehnicăa giuleştenilor: Marian Rada-antrenor principal şi CristiPetre-antrenor secund.

Alte nume vehiculate pentru a-l înlocui pe Şumudică au mai fostCosmin Contra şi Viorel Moldovan.


UPDATE17:15: Dinu Gheorghe a ajuns la baza Pro Rapid,după întâlnirea cu George Copos, şi l-a anunţat pe "Şumi" că Rapidrenunţă la serviciile sale.

Marius Şumudică şi-a luat "la revedere" de la jucători şi apărăsit baza Pro Rapid. Rămâne de văzut dacă tehnicianul şiconducerea Rapidului vor ajunge la o înţelegere pentru reziliereade comun acord a contractului.

Şedinţa de recuperare din această după-amiază e condusă deCristi Petre, iar mâine se va oficializa, cel mai probabil, nouaconducere tehnică a giuleştenilor: Marian Rada-antrenor principalşi Cristi Petre-antrenor secund.


UPDATE17:00 După întâlnirea cu George Copos, DinuGheorghe a plecat şi el la Pro Rapid pentru a asista la şedinţa derecuperare de după meciul cu Sportul.


UPDATE16:15: George Copos şi Dinu Gheorghe se află laCrowne Plaza, unde discută despre reziliarea contractului luiMarius Şumudică.

Tehnicianul s-a prezentat la Pro Rapid, unde urmează să seîntâlnească cu jucătorii.

Şedinţa de recuperare va fi condusă totuşi de unul dintresecunzi, cel mai probabil de Cristian Petre.


UPDATE14:28: George Copos caută în continuare soluţiipentru banca tehnică a Rapidului. Contractul lui Marius Şumudică vafi reziliat în cursul după-amiezei de azi, eşecul cu Sportulfiindu-i fatal lui "Şumi".

Dacă la început s-au vehiculat variantele Cosmin Contra şiViorel Moldovan, patronul Rapidului este foarte tentat să apelezela soluţii din curtea proprie.

Astfel, cele mai mari şanse de a pregăti Rapidul în ultimele 5etape le au Marian Rada (actualmente la Rapid 2) şi Cristian Petre(fostul secund al lui Şumudică).


UPDATE13.16 - Şumudică a declarat că nu ştie nimic deceea ce a declarat astăzi George Copos şi se va prezenta la ora17.00 pentru a conduce antrenamentul.

"Eu nu ştiu nimic. La ora 5 mă prezint la antrenament. Vomvedea atunci ce se va întâmpla", a spus Marius Şumudicăpentru www.prosport.ro


UPDATE13.04 - George Copos a făcut primele declaraţiidupă ce astăzi Marius Şumudică s-a întălnit cu Dinu Gheorghe la ProRapid. Patronul echipei a declarat că, din punctul său de vedere,Şumudică este ca şi plecat de la Rapid.

"Eu insist ca despărţirea să se facă, probabil se vaface azi. E decizia staff-ului său dacă pleacă cu el saunu.

Dinu Gheorghe se află la FRF, la Comisia deLicenţiere. În această după-amiaza, la orele15.00-16.00 o să ne întâlnim cu Marius Şumudică şi Dinu Gheorghe laPro Rapid pentru rezilierea de comun acord a contractului, iarantrenamentul de la ora 17.00 o să-l conducă cineva din stafultehnic. Oricum, este doar o refacere, nu este cevacomplicat. Trebuie să se rezolve situaţia asta, eruşinos ce se întâmplă.

Eu consider că în vară am făcut o greşeală, era unantrenor fără experienţă. La Rapid ai nevoie de experienţă pentru agestiona grupul. Poate că Şumudică va fi un unul dintre cei maibuni antrenori români la 50-60 de ani, va avea uşile mereu deschisela Rapid.

Dinu Gheorghe trebuie sa vină cu propuneri. Ideal ar fi săfie un antrenor nu doar pentru cele 5 etape, ci şi pentru viitor.Nu contează dacă e român sau străin. Cred că am autoritatea ca omcare a băgat 8 milioane la echipă în acest an să mă implic. Eruşinos ce se întâmplă acum. Ar fi o nenorocire sa se rateze EuropaLeague. Din punctul meu devedere, Şumudică e demis. Se încearcă o despărţire pe caleamiabilă", a spus George Copos.

Întrebat cine va fi viitorul antrenor al Rapidului, Copos arăspuns: "Nu ştiu deocamdată, nu pot să avansez niciunnume. Îl aştept pe domul Dinu să vedem ce soluţii de antrenorpropune. Cosmin Contra esteliber, de Viorel Moldovan am înţeles că ar fi prin SUA. Nuîmi dau seama câte soluţii avem în momentul de faţă".

Conform unor surse, antrenamentul de la ora 17.00 va fi condusde secundul Cristian Petre.


UPDATE12.27 - Se pare că oficialii clubului bat înretragere. Dacă aseară lucrurile păreau clare, respectiv Şumudicăurma să plece, astăzi lucrurile s-au mai schimbat. Conducerea nuare nicio variantă pentru postul de antrenor. Sunt şanse mici, darsunt, ca Şumudică să rămână până în vară.

Pe lista pentru postul de antrenor al Rapidului se află mai multenume. Selecţionerul Răzvan Lucescu depinde de meciul cu Bosnia din3 iunie, în cazul unei înfrângeri urmând să plece de la naţională.Un alt nume este Cristi Pustai, antrenor la Gaz Metan Mediaş.Cosmin Contra şi Ioan Ovidiu Sabău sunt alte două variante. Fostjucător la Rapid, Sabău este aprope de a salva de la retrogradarepe FCM Târgu Mureş. Cosmin Contra a antrenat la Timişoara înprimele 18 etape şi a fost văzut la ultimele 2 meciuri disputate deRapid pe teren propriu, cu Universitatea Craiova şi PoliTimişoara.

"Am fost de două ori pe Giuleşti când eram la cursurileŞcolii de Antrenori şi mi-a plăcut atmosfera creată defani", a spus Contra.


UPDATE11:50 - Şumudică a plecat de la baza ProRapid şi seîndreaptă spre casă. Discuţiile de la baza de antrenament au fostpurtate cu Dinu Gheorghe. George Copos nu a fost la întâlnire,aflându-se în aceste momente la hotelul Crowne Plaza.

Nu se ştie cu exactitate ceea ce s-a discutat, niciuna din părţinedorind să dea detalii.


George Copos a luat atitudine după ce Rapid a pierdut pe terenpropriu meciul cu Sportul Studenţesc, scor 0-1: "E greu sămai continue Şumudică, am văzut o echipă judeţeană în aceastăseară. Ambele părţi ar trebui să încetăm de comun acordcontractul", a spus Copos la finalul meciului de asearăpentru Mediafax.

Antrenorul a ajuns la baza Pro Rapid în această dimineaţă şinegociază cu conducerea echipei rezilierea contractului. Şumudicăare o clauză de reziliere de 500.000 de euro în cazul în care vademisiona, iar obiectivul său a fost clasarea pe un loc de EuropaLeague. Rapidul se află pe locul 5, cu 46 de puncte.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.