Piţurcă a recunoscut că a fost ofertat de Dinamo: "Era imposibil să mă duc". Mesaj ferm pentru Negoiţă: "A salvat acest club, dar să nu uite asta"

6 iun 2019 4538 afişări Liga 1
Piţurcă a recunoscut că a fost ofertat de Dinamo: "Era imposibil să mă duc". Mesaj ferm pentru Negoiţă: "A salvat acest club, dar să nu uite asta"

Victor Piţurcă (63 de ani) a recunoscut că a fost dorit de Dinamo, însă a refuzat să meargă acolo pentru că nu ar fi fost primit cu braţele deschise de suporteri. Fostul antrenor din Ghencea a spus de asemenea că Negoiţă a salvat Dinamo, dar că acum are datoria să aducă oameni de valoare la club.

Piţurcă vrea să vadă din nou echipe de tradiţie în prima ligă: "Cluburile de tradiţie trebuie să vină din spate. Alea cu suporteri. Trebuie să promoveze.

Dinamo? Văd că suporterii îl înjură pe Negoiţă, dar Negoiţă a salvat acest club. Dar Negoiţă nu trebuie să uite că acum conduce cel mai mare club din prima ligă. Trebuie oameni de valoare, investiţii. Eu vad că au fost investiţii, a adus un antrenor valoros, Rednic, şi i-a dat mână liberă. Rednic a adus 17 jucători? Poate că trebuia să aducă doar 10 jucători, dar mai valoroşi decât ăştia. Dar eu nu prea vreau să comentez ce se întâmplă la alte cluburi. Dinamo şi Steaua, clubul Armatei, sunt cele mai mari cluburi din ţară.

Ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc are un umor ieşit din cadrul fotbalistic. Cu oameni de genul ăsta ne confruntăm, de asta am ajuns unde am ajuns. Eu cred că e foarte important să vină din spate cluburile de tradiţie. Cluburile care au suporteri mulţi în spate au dispărut o perioadă, ele trebuie să intre în Liga 2, în Liga 1. Aşa se va însănătoşi fotbalul.

Ofera lui Dinamo pentru mine a fost foarte serioasă. Dar era imposibil să mă duc eu la Dinamo în momentul ăla. Era foarte greu şi pentru că... fac o paranteză. M-a întrebat şi Marica dacă să meargă la FCSB, i-am zis să nu facă greşeala asta, că acolo nu e un mediu pentru el şi el e dinamovist. O să îl înjure şi dinamoviştii şi fecesebiştii. Aşa aş fi păţit şi eu", a spus Victor Piţurcă, la Telekom Sport.

 

 

În februarie 2018, ProSport anunţa în exclusivitate că Borcea vrea să-l aducă pe Piţurcă la Dinamo, pe post de manager general. Borcea se afla şi atunci în spatele gratiilor, ispăşind pedeapsa din Dosarul Transferurilor. Era o perioadă în care Borcea era dispus să revină la Dinamo.

Victor Piţurcă nu a mai antrenat din 2016, când s-a despărţit de Al-Ittihad. De-a lungul carierei, cel care face parte din grupul eroilor de la Sevilla a mai antrenat la Craiova, respectiv în trei rânduri în Ghencea. Până la Mirel Rădoi, Victor Piţurcă era ultimul selecţioner de tineret care calificase echipa naţională la un turneu final.

Cristi Borcea a fost acţionar la Dinamo timp de 17 ani, între 1995 şi 2012, timp în care "câinii" au cucerit titlul de patru ori.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.