Pe mâinile cui va ajunge ACS Poli? Un absolvent de Teologie, fost ofiţer SRI, organizator de gale K1 şi purtător de armă ar putea fi noul preşedinte dacă Sorin Drăgoi ajunge la LPF

6 oct 2017 5155 afişări Liga 1
Pe mâinile cui va ajunge ACS Poli? Un absolvent de Teologie, fost ofiţer SRI, organizator de gale K1 şi purtător de armă ar putea fi noul preşedinte dacă Sorin Drăgoi ajunge la LPF
GALERIE (4 de imagini) VEZI GALERIA
  • Luna octombrie va fi una de ”foc” pentru ACS Poli Timişoara, care e posibil să treacă prin schimbări majore. Preşedintele Sorin Drăgoi candidează la şefia LPF, alături de Gino Iorgulescu şi Marius Stan, iar dacă va câştiga alegerile îl va lua la Bucureşti şi pe actualul vice al clubului timişorean, Radu Birlică. Marele semn de întrebare este cine îi va locul lui Drăgoi, iar multe voci vorbesc despre consilierul primarului Nicolae Robu, Ionuţ Nasleu.
  • În acest context ”fierbinte” a venit şi decizia definitivă a instanţelor cum că trei ani de zile clubul a primit ilegal bani de la primăria Timişoara, iar suma constitutie un prejudiciu de 6 milioane de euro.

Alegerile LPF vor fi în data de 23 octombrie, iar Sorin Drăgoi şi-a depus candidatura. Dacă va câştiga, fostul city-manager al Timişoarei, originar din Urziceni, nu va merge singur din Banat spre Capitală. Drăgoi îl va numi pe Radu Birlică vicepreşedinte, întrucât preşedintele LPF are acest drept, de a-şi constitui echipa. Totuşi, ACS Poli nu va rămâne dintr-o dată, în caz că Drăgoi câştigă, fără ambii şefi.

”Indiferent de ce se va întâmpla, eu i-am promis primarului că rămân la club până la 1 ianuarie 2018. Dacă Sorin Drăgoi va câştiga, voi merge abia de atunci la LPF. Nu ştiu cine va veni preşedinte, am auzit doar zvonuri. Noi vom propune oricum un alt preşedinte, iar eu voi spune public la cine ne gândim”, ne-a declarat Radu Birlică, menţionând că el şi Drăgoi nu îl vor propune pe Ionuţ Nasleu.


Sorin Drăgoi este unul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al LPF

Ionuţ Nasleu: fost ofiţer al SRI, consilier al primarului, fost organizator de gale de K1 şi purtător de armă

Despre Ionuţ Nasleu se zvoneşte că dorea şi în vară să devină preşedinte la ACS Poli Timişoara. Conform surselor ProSport, dacă echipa retrograda şi Drăgoi Birlică şi Adrian Neaga părăseau clubul, se ”pregătea” o organigrama cu Nasleu preşedinte, Marius Croitoru director general, Ioan Miculaş (fostul preşedinte al echipei de la Recaş, între timp condamnat la închisoare cu executare pentru evaziune fiscală prin firma sa de construcţii) manager sportiv şi Sorin Boiangiu (ajuns între timp la Dunărea Călăraşi) director sportiv.


Ionuţ Nasleu este un apropiat al primarului Timişoarei despre care s-a vorbit că ar putea fi pus ca şef la ACS Poli şi în vară, dacă echipa retrograda

De altfel, Nasleu s-a mai implicat la ACS Poli. A încercat să-l convingă acum un an şi jumătate să vină antrenor la Timişoara pe Ioan Andone, un apropiat al său. ”Fălcosul” a venit cu Nasleu la un meci, dar a refuzat şi în cele din urmă a ajuns la Dinamo.

Pe lângă legătura cu fotbalul, Ionuţ Nasleu are o biografie foarte colorată. Absolvent de Teologie, a fost ofiţer al SRI, senator PRM (a încercat să o convingă pe Oana Zăvoranu să candideze în Timiş) şi director al Regiei Autonome de Transport în Comun Timişoara. Nasleu a candidat în 2008 pentru Parlamentul României cu un afiş în care se menţiona că este purtător de armă. Între timp, a devenit membru PNL şi a fost şef la Agenţia Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, de unde a fost demis fără nicio explicaţie de fostul premier Victor Ponta. O perioadă, Nasleu s-a ocupat de organizarea unor gale de K1, pentru ca apoi Nicolae Robu să îl ia consilier pentru gestionarea relaţiei cu Poliţia Locală şi reducerea cazurilor de vandalism, funcţie ocupată în prezent.

ACS Poli a primit 6 milioane de euro ilegal de la primăria Timişoara. Clubul nu se îngrijorează momentan

Instanţa a dat dreptate săptămâna aceasta Curţii de Conturi a României, care a stabilit că în perioada 2012-2015, ACS Poli Timişoara a fost finanţată ilegal de primărie sub formă de cotizaţie plătită la ONG unde autorităţile sunt membru fondator, alături de Consiliul Judeţean Timiş şi Universitatea Politehnică.

Clubul de fotbal a primit 6 milioane de euro de la primărie, iar, conform deciziei definitive şi irevocabile, banii constituie prejudiciu. Totuşi, cei de la club nu se îngrijorează momentan că vor fi făcute demersuri pentru recuperarea banilor, ci că primăria trebuie să facă mai întâi o expertiză proprie.

Unele surse din domeniul judiciar spun însă că nu mai este nevoie de nicio altă expertiză, însă şi primarul Nicolae Robu susţine acelaşi lucru. Un lucru este cert, ACS Poli funcţionează de peste doi ani fără bani publici şi va fi nevoită să o facă aşa şi de acum înainte, cu mari datorii şi, posibil, cu noi conducători.

Articol scris de Anda DELIU

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.