Patronul din Liga 1 care și-a pus în cap toată comunitatea. Fanii „au luat foc” și vor scuze publice: „A jignit un oraș întreg”. Se cere intervenția primarului

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 20 Nov. 2018, 19:07 Actualizat: 20 Nov. 2018, 19:08 Liga 1

Suporterii ieșeni au ajuns la limita răbdării cu noul asociat al clubului Politehnica Iași. Ultimele declarații ale lui Horia Sabo, care a afirmat că fără ajutorul său jucătorii ar fi fost muritori de foame în acest sezon, au stârnit mânia fanilor echipei din Copou. În plus, aceștia s-au simțit lezați, ca și jucătorii și ceilalți oficiali ai clubului, de altfel, de un mesaj al lui Sabo – „Dacă vrea un retardat să vină să mă contrazică, să vină tot cu cifre” și îi cer asociatului grupării ieșene să-și ceară scuze în mod public.

Asociația Liga Suporterilor Iași „Legione Azzura” a remis un comunicat de presă prin care îi cere directorului general Horia Sabo să-și ceară scuze pentru jignirile aduse. Totodată, cumunicatul a fost trimis și pe adresa clubului Politehnica Iași. Redăm mai jos comunicatul în întregime:

„Asociația LIGA SUPORTERILOR IAȘI „LEGIONE AZZURA”, cu sediul in IAȘI, înființată conform Hotărârii Judecătorești 53/PJ/2005, din data de 25.03.2005 în conformitate cu Ordonanța Guvernului nr 26/2000 cu privire la asociații și fundații, având CIF 17542570,
prin prezenta, luând act de ultimele declarații de presă ale lui SABO HORIA VLAD, cu domiciliul în localitatea BAIA MARE, str. PETRE DULFU NR. 1, AP. 7, Jud. Maramureș, solicită ca cetățeanul SABO HORIA VLAD să ÎȘI CEARĂ‚ SCUZE PUBLICE suporterilor echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI interesați de soarta acestei echipe, declarații ce au adus grave prejudicii și imaginii Orașului Iași și să prezinte LISTA SPONSORILOR și a persoanelor fizice și juridice care au împrumutat clubul și clauzele de restituire a acestora.
Acest cetățean băimărean, născut în Tg. Mureș, se consideră „salvatorul” echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI, își permite să jignească inclusiv conducerea echipei și jucătorii ce au contribuit la două dintre cele mai mari performanțe ale fotbalului ieșean din istorie (calificare în preliminariile UEFA EUROPA LEAGUE și locul 6 ocupat în Liga 1). „Nu credeți toate idioțeniile, eu am cifre, sunt înregistrate la ANAF. S-au încasat 5 milioane și ceva de când am venit eu la club și am cheltuit efectiv vreo 10. De unde? A venit zâna măseluță credeți? Notați, vă rog! Îmi asum. Dacă vrea un retardat să vină să mă contrazică, să vină tot cu cifre. Dacă nu, rămâne în sfera lipsei de ospitalitate pe care am întâlnit-o de când am venit la Iași. Și nu neapărat la club, ci în general. Se caută nod în papură. Echipa funcționează, dacă nu veneam eu, nu aveau ce să mănânce, erau muritori de foame, cu Stoican, cu toată lumea, cu Cristea, cu Ambrosie” a declarat SABO HORIA VLAD pentru Prosport.
El se afișează cu „Am adus 386.000 de euro” (sursa Prosport) dar nu spune cât s-a cheltuit de când a „preluat” clubul și până în prezent cu cele 5 noi persoane aduse în organigrama clubului (salarii, prime, deconturi, cazări, deplasări) dar și cu noii jucători din lot aduși pe „filiera” T. Selymes: Cobrea, Enoh, Sanoh, Ndongala, Bekui, Mondongu, Mimoun, I. Roșu, Pârvulescu, Aguinaldo, Flores, (salarii, prime, deconturi, cazări, deplasări), dintre aceștia s-au evidențiat doar Sanoh și Flores.    
Înaintea unui meci important, cum a fost cel cu ASTRA Giurgiu și acum urmează cel cu FCSB, în loc să se strângă rândurile și să se creeze o atmosferă propice performanțelor sportive, începem să ne arătam „mușchii” de parcă ar fi pe propia moșie … ei nici sloganele echipei nu cred că le știu: Uniți Vom Învinge! – Parte din oraș, parte din inima ta! – Și Eu Iubesc Poli Iași!
Data: 19.11.2018″

Semnează Președintele Asociația LIGA SUPORTERILOR IAȘI „LEGIONE AZZURA”, Cătălin Anechitoaiei.

Lider al Asociației Old Boys Politehnica Iași 1945: „Limbajul folosit de către directorul general nu face cinste Iașului”

La rândul său, Daniel Talpalaru, liderul Asociației „Old Boys Politehnica Iași 1945” a declarat: „Limbajul folosit de către directorul general Horia Sabo nu face cinste Iașului și clubului nostru. Este regretabil că o persoană care se erijează în a fi finanțatorul acestui club jignește un oraș întreg, suporteri, jucători, conducători, jurnaliști și simpli cetățeni până la urmă. Așteptăm ca domnul Horia Sabo să-și ceară scuze public. Îl asigurăm că vom fi alături de echipă în continuare și nu vom lăsa pe nimeni să-și bată joc de această echipă, de acest brand, de aceste culori”.

Suporterii îi cer primarului să intervină

De asemenea, suporterii ieșeni au remis un comunicat și către primarul Mihai Chirica și fac apel la edilul Iașiului să intervină în acest scandal și să rupă asocierea cu directorul general Horia Sabo.

Iată mai jos comunicatul integral:

„Catre,
Primaria Municipiului Iași

Domnule Primar,

Asociația LIGA SUPORTERILOR IAȘI „LEGIONE AZZURA”
reprezentată prin președinte Cătălin ANECHITOAIEI
și Asociatia OLD BOYS POLITEHNICA IAȘI 1945
reprezentată prin președinte Daniel TALPARARU

prin prezenta, rugăm a media o întâlnire între actuala conducere a clubului de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI, în speță Sabo Horia Vlad și Selymes Tibor, cu mass-media sportivă și o parte reprezentativă a suporterilor și susținătorilor echipei de fotbal CSM POLITEHNICA IAȘI, pe care acest individ, altfel nu pot sa ii spun, nici investitor nu este, nici finanțator nu este, nici „salvatorul” fotbalului ieșean nu este, și-a permis într-un interviu sa ne facă „retardați”  dacă il contrazicem din punct de vedere al raportului financiar-contabil al clubului de fotbal.
Solicitam Primăriei Municipiului Iași să ia act de spusele domnului Sabo Horia Vlad, care au adus prejudicii grave de imagine clubului și orașului nostru, implicit solicităm o analiză urgentă a activității domniei sale în cadrul clubului și luarea unei decizii imediate cu privire la întreruperea acestei colaborări, care nu a făcut altceva decât să aducă clubul in pragul unui colaps financiar.
Am solicitat printr-un Comunicat (anexat mail-ului) ca Sabo Horia Vlad sa își ceară scuze publice pentru afirmatiile făcute într-un interviu acordat cotidianului Prosport, declarații ce au adus grave prejudicii de imagine locuitorilor orașului Iași si in special suporterilor și susținătorilor echipei FCM POLITEHNICA IAȘI, am solicitat să prezinte și LISTA SPONSORILOR și a persoanelor fizice și/sau juridice care au împrumutat clubul și clauzele de restituire a acestora, in trecut, avem deja o astfel de experiență, când la conducerea clubului ieșean a fost Ion Negoiță.
Bineînțeles că nu ne asteptam ca Sabo Horia Vlad să facă nici unul din aceste lucruri solicitate, de aceea vă solicit ca dumneavoastră să mediați acest conflict deoarece, cum am mai precizat anterior, aduce grave prejudicii imaginii orașului Iași, suporterilor echipei FCM POLITEHNICA IAȘI, acum in prag de centenar, trebuie să arătăm UNITATE.
În speranța unui răspuns favorabil și a unei colaborări de lungă durată,
Cu stimă,                                        
CĂ‚TĂ‚LIN ANECHITOAIEI & DANIEL TALPARARU”.

 

Autor: Narcis Pohoata Publicat: 20 Nov. 2018, 19:07 Actualizat: 20 Nov. 2018, 19:08 Liga 1
Pe aceeași temă
Ce au găsit legiştii în gura Elenei Ceauşescu întrece orice imaginaţie
Ce au găsit legiştii în gura Elenei Ceauşescu întrece orice imaginaţie
Revoltător: Gino Iorgulescu, sfătuit la radio să muşamalizeze nenorocirea produsă de fiul său
Revoltător: Gino Iorgulescu, sfătuit la radio să muşamalizeze nenorocirea produsă de fiul său
VIDEO Momentul în care nevasta îşi prinde soţul în maşină cu amanta chiar în timpul unei partide de amor. „Eşti înfocată de... Nu îţi dau nicio haină“
VIDEO Momentul în care nevasta îşi prinde soţul în maşină cu amanta chiar în timpul unei partide de amor. „Eşti ...
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică pe Dan Voiculescu: Voi discuta cu avocaţii
SCANDALUL înregistrărilor cu prezidenţiabili. Ramona Bruynseels, după convorbirile făcute publice în care îl critică ...
Zidane OUT de la Real Madrid? Perez a pus mana pe telefon dupa ultimul esec si i-a transmis un mesaj clar! Anuntul momentului in Spania
Zidane OUT de la Real Madrid? Perez a pus mana pe telefon dupa ultimul esec si i-a transmis un mesaj clar! Anuntul momentului ...
Iorgulescu, sfatuit sa musamalizeze CRIMA comisa de fiul sau. Ce solutie i s-a propus? E strigator la cer
Iorgulescu, sfatuit sa musamalizeze CRIMA comisa de fiul sau. Ce solutie i s-a propus? E strigator la cer
Peste jumătate dintre şoferii din România pot lua amendă pentru aceasta neregulă!
Peste jumătate dintre şoferii din România pot lua amendă pentru aceasta neregulă!
Lovitură de teatru. Vom avea un nou super brand în Liga 1? ”Va ocupa locul Stelei”
Lovitură de teatru. Vom avea un nou super brand în Liga 1? ”Va ocupa locul Stelei”
BREAKING NEWS: Veşti extrem de proaste pentru salariaţi. COŞMARUL NEGRU pentru MILIOANE de români a devenit REALITATE
BREAKING NEWS: Veşti extrem de proaste pentru salariaţi. COŞMARUL NEGRU pentru MILIOANE de români a devenit REALITATE
Atenţie! Plăţile cu cardurile ”sar în aer”.Schimbări majore pentru TOŢI posesorii de CARDURI
Atenţie! Plăţile cu cardurile ”sar în aer”.Schimbări majore pentru TOŢI posesorii de CARDURI
Surpriza de care a avut parte un actor pentru adulţi când partenera lui s-a dezbrăcat. Poliţia a intrat pe fir / „Playboy nu ar accepta aşa ceva”
Surpriza de care a avut parte un actor pentru adulţi când partenera lui s-a dezbrăcat. Poliţia a intrat pe fir / „Playboy ...
Doamne, ce a putut primi Simona Halep acasă într-un PACHET. Când l-a deschis a avut un ȘOC!
Doamne, ce a putut primi Simona Halep acasă într-un PACHET. Când l-a deschis a avut un ȘOC!
Declarații bombă în cazul Caracal! Specialiștii FBI, blocați. România a trimis oase de animale!?
Declarații bombă în cazul Caracal! Specialiștii FBI, blocați. România a trimis oase de animale!?
Simona Halep, vestea carierei! Ce se întâmplă acum? Nimeni nu a mai primit așa o veste
Simona Halep, vestea carierei! Ce se întâmplă acum? Nimeni nu a mai primit așa o veste
Răzvan Fodor A SPUS ADIO FAMILIEI! Motivul despărițirii, neașteptat!
Răzvan Fodor A SPUS ADIO FAMILIEI! Motivul despărițirii, neașteptat!
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | VIDEO
Prezidenţiabilul ADN: Interesul lui Iohannis, un guvern şi un comisar agreat de Germania. Mureşan va ajunge premier | ...
Mihai Bendeac și-a tunat mașina! Cum arată acum bolidul juratului iUmor: a început să plângă când l-a văzut
Mihai Bendeac și-a tunat mașina! Cum arată acum bolidul juratului iUmor: a început să plângă când l-a văzut
Asia Express data de incepere a sezonului 3. Lista completa a concurentilor, surprize mari
Asia Express data de incepere a sezonului 3. Lista completa a concurentilor, surprize mari
Gestul deplasat al lui Mihai Mitoseru dupa ce a divortat oficial de Noemi! Ce a dezvaluit din casnicia lor
Gestul deplasat al lui Mihai Mitoseru dupa ce a divortat oficial de Noemi! Ce a dezvaluit din casnicia lor
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Kate Middleton, însărcinată cu gemeni? Cum s-a dat de gol Ducesa de Cambridge
Un Duster pe care nu-l vei găsi niciodată în reprezentanţă. Costă 35.000 de euro şi sigur îl vei remarca pe stradă - GALERIE FOTO
Un Duster pe care nu-l vei găsi niciodată în reprezentanţă. Costă 35.000 de euro şi sigur îl vei remarca pe stradă ...
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Anamaria Prodan şi-a pierdut casa la casino! A dat în patima jocurilor de noroc
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele pentru bărbaţi. FOTO
Nicoleta Luciu are 39 de ani şi nu mai apare la TV! Cum a ajuns să arate fosta vedetă, care făcea ravagii în revistele ...
Prima zi din weekend aduce certuri serioase în cuplu! Atenție mare daca esti Berbec, Gemeni, Rac dar și…
Prima zi din weekend aduce certuri serioase în cuplu! Atenție mare daca esti Berbec, Gemeni, Rac dar și…
„Nu arunca chiștoacele-strada nu e scrumieră”
„Nu arunca chiștoacele-strada nu e scrumieră”