EXCLUSIV | Patronul lui Poli Iaşi, interviu cu cărţile pe faţă: ”Dacă nu veneam eu, erau cu toţii muritori de foame. Stoican, Ambrosie, Cristea, cu toţii!”. Mesaj dur pentru "orice retardat care vrea să mă contrazică"

18 nov 2018 16837 afişări Liga 1
EXCLUSIV | Patronul lui Poli Iaşi, interviu cu cărţile pe faţă: ”Dacă nu veneam eu, erau cu toţii muritori de foame. Stoican, Ambrosie, Cristea, cu toţii!”. Mesaj dur pentru "orice retardat care vrea să mă contrazică"

Horia Sabo, directorul general de la Poli Iaşi, a reacţionat vehement la acuzele lansate de fostul director economic, Florenţa Strujan. Omul de afaceri s-a apărat după ce femeia în vârstă de 49 de ani i-a reproşat că nu i-a prezentat niciun contract şi că a fost nevoită să semneze fără să verifice vreun document. ProSport a luat legătura cu Horia Sabo pentru a lămuri situaţia explozivă de la club.

Domnule Sabo, fostul director economic al clubului din Copou, Florenţa Strujan vă acuză de faptul că nu i-aţi prezentat niciun contract şi că a fost nevoită să semneze fără să verifice vreun document.
Ce să verifice? Nu are ce să verifice. Ea avea doar de executat. Spune că nu sunt finanţator? Păi dacă s-au plătit salariile de două luni de zile din banii mei, eu cred că sunt. Dacă fostul director economic spune că nu sunt bani la club, probabil i s-a întâmplat ceva... Aştept să probeze cele spuse. Eu pot să probez, cu extrase de cont, cu contracte... e treaba mea de unde aduc banii. Nu trebuie să dau din buzunarul meu, chiar dacă am dat şi din buzunarul meu, cu alimentare în cont. Dar poate că doamna uită mai des decât ar trebui. Cred că s-a supărat că şi-a dat demisia. Când a luat prime în fiecare lună şi i-am dublat salariul aproape lună de lună, atunci i-a plăcut? A fost bine atunci? Vai de capul ei, vreţi să vă spun ceva? Nu am avut în viaţa mea un contabil aşa prost. În viaţa mea. Am ţinut-o, pentru că am promis că nu dau pe nimeni afară. Dacă ajungem la treaba cu psihlogicul, mă depăşeşte. Poate i-a plăcut situaţia de când am venit eu, când conturile erau blocate. El era un director economic de gumă. Am veni eu la club, iar conturile erau blocate.

Multă lume spune că nu aţi adus niciun ban la club şi că Poli s-ar fi descurcat fără dumneavoastră. Concret, câţi bani aţi adus la club?
Am adus 386.000 de euro, punctual. Cu cifre înregistrate la ANAF. Sunt bani şi acum. Dacă nu veneam eu, în 25 iulie se închidea clubul. Am adus o conducere corporatistă, corectă, care a făcut treabă. Echipa a trăit şi trăieşte bine, la nivel de locul 4 ca buget de salarii. De asta un cântăreţ sau un fotbalist nu este propriul lui manager, pentru că nu se pricepe la business.
Nu credeţi toate idioţeniile, eu am cifre, sunt înregistrate la ANAF. S-au încasat 5 milioane şi ceva de când am venit eu la club şi am cheltuit efectiv vreo 10. De unde? A venit zâna măseluţă credeţi? Notaţi, vă rog! Îmi asum. Dacă vrea un retardat să vină să mă contrazică, să vină tot cu cifre. Dacă nu, rămâne în sfera lipsei de ospitalitate pe care am întâlnit-o de când am venit la Iaşi. Şi nu neapărat la club, ci în general. Se caută nod în papură. Echipa funcţionează, dacă nu veneam eu, nu aveau ce să mănânce, erau muritori de foame, cu Stoican, cu toată lumea, cu Cristea, cu Ambrosie.

Aţi fost acuzat că primul lucru pe care l-aţi făcut a fost acela de a vă face un contract de muncă
Mi-am făcut contract de muncă pentru că nicăieri nu poţi munci fără contract. Eu nu negociez cu doamna contabilă, ci cu clubul. Întrebaţi pe cei cu care am negociat eu. Mă înţeleg foarte bine cu fosta conducere, nu sunt probleme. Cât despre clauza de confidenţialitate, este pusă ca să nu bată din gură aiurea toată lumea. Şi asta se întâmplă în fiecare companie. Doamna e frustrată că şi-a dat demisia, dar nu e vina mea. Şi-a mai dat-o în iulie şi am rugat-o să nu plece. Dacă băgaţi toţi oamenii în seamă... să nu intrăm în zone de calomnii. Pe 25 iulie clubul se închidea. Au fost 5 milioane din drepturile TV, dar clubul consumă 1,5 milioane pe lună. Acele contracte le-am adus eu, când am venit.

De ce nu faceţi lumină şi nu prezentaţi toate documentele într-o conferinţă de presă?
Eu am contract de asociere semnat pe cinci ani. După cinci ani o să fac lumină. Dacă clubul nu va funcţiona, atunci puteţi să îmi spuneţi.


 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.