Pandurii – CS U Craiova 0-1. Bawab aduce victoria după o fază superbă. Ceahlăul – CFR Cluj 0-0. Echipa lui Trică a jucat 70 de minute cu un om mai puțin

  • Publicat:
  • Actualizat:

Pandurii – CS U Craiova 0-1 (Bawab ’57)

Pandurii: Gliwa – Ungurușan (Pleașcă ’74), Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Buleică (Eric ’64) , Brata (Smrekar ’58), Nicoară – Roman
Rezerve: Stanca, Grecu, Șandru, Shalaj
Antrenor: Edi Iordănescu

CS U Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluță (Briceag ’69) , Madson (Mateiu ’46), Brandan, Târnăcop – Bawab (Herghelegiu ’84), Nuno Rocha
Rezerve: Straton,  Ivan, Dumitraș, Izvoranu
Antrenori: Sorin Cîrțu și Emil Săndoi


Ceahlăul – CFR Cluj 0-0

Ceahlăul: Jovic – Markovic, Ichim, Buden, Kneif – Tăbăcariu, Gheorghiu (Aldea ’67) – Popadiuc (Chitoșcă ’59), Ștefănescu, Margină – Cîrjan (Sialmas ’76)
Rezerve: Barna, Gorea, Balint, Chirieletti
Antrenor: Ze Maria

CFR Cluj: Amadio – Vereș, Ene, Larie, Camora –  Carp, Muniru – Deac, Jakolis (Păun ’89) , Jazvic – Tade
Rezerve: Mincă, Negruț, Pîrv, Petruș, Cubleșan, Kereki, Păun Adrian
Antrenor: Eugen Trică

22:25 Final de meci la Târgu Jiu, după o ultimă parte a partidei în care gazdele au încercat să pună presiune, dar Bălgrădean nu a avut mult de lucru. Craiova se impune, cu scorul de 1-0, și urcă pe locul 4, cu 32 de puncte. După această înfrângere, echipa antrenată de Edi Iordănescu rămâne în zona retrogradării, pe locul 12, cu 18 puncte, la egalitate cu Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.


22:11 Șansă mare pentru Pandurii. Pintilii reia cu capul din 10 metri, după o centrare a lui Nicoară, dar mingea se duce mult peste poartă. Gorjenii mai au 10 minute la dispoziție pentru a obține cel puțin un rezultat de egalitate.


22:02 Craiova ratează șansa desprinderii. Vasiljevic respinge greșit o minge, care ajunge la Bawab. Iordanianul trece de Cordoș, ajunge față în față cu Gliwa, dar trage mult peste poartă din doar șase metri.


21:52 Omul decisiv al Pandurilor în meciul cu Dinamo, Eric își face apariția pe teren în minutul 64, în locul lui Buleică. Poate fi un moment important al meciului, având în vedere calitatea brazilianului.


21:45 GOOOOOOOOOL CS U CRAIOVA! Ungurușan pierde prea ușor o minge în jumătatea adversă, după un corner al Pandurilor, iar Băluță declanșează imediat contraatacul. Mijlocașul îi pasează lui Rocha, care centrează cu exteriorul în fața porții, de unde Bawab impinge elegant mingea în poarta lui Gliwa. Este 1-0 pentru craioveni, după o contră superbă, purtată de doar 3 jucători.

Edi Iordănescu reacționează imediat. Smrekar intră pe teren în locul lui Brata.


21:35 Începe partea a doua la Târgu Jiu. Călcat în prima repriză de Brata, Madson nu a mai revenit de la cabine. Locul său în echipa Craiovei a fost luat de Mateiu.


21:19 Ovidiu Hațegan tocmai a fluierat finalul primelor 45 de minute, unele care au început foarte intens, dar în care ritmul a scăzut pe finalul primei reprize. 0-0, după o primă parte echilibrată, în care ambele formații au fost pe rând în postura de echipă care conduce jocul.


21:11 A doua parte a reprizei este, din nefericire, una modestă. Asaltul Pandurilor s-a încheiat, Craiova a echilibrat jocul la mijlocul terenului, iar ocaziile au lipsit. Între timp, două cartonașe galbene, pentru Târnăcop și Vătăjelu.


21:00 Ritmul jocului a mai scăzut, după un început energic. Brata îl calcă pe Madson, își cere scuze, dar nu scapă de cartonașul galben. Accidentarea pare gravă, iar Madson va fi, foarte probabil, înlocuit.


20:52 Ocazie imensă pentru Pandurii! Doar doi oameni, Roman și Pintilii, destabilizează întreaga defensivă adversă, mijlocașul ajunge în preajma porții de unde întoarce mingea pentru vârful de atac. Din șase metri, cu toată poarta în față, Roman șutează în tribune, ratând una dintre cele mai mari ocazii ale sezonului.


20:48 Avem parte și de prima fază controversată a meciului. Nicoară primește o pasă de la Pintilii în marginea careului, îl driblează pe Băluță și cade ca secerat. Reluările arată că a existat contact între Nicoară și mijlocașul Craiovei, dar Hațegan nu ține cont de protestele gorjenilor și lasă jocul să continue în loc să dicteze penalty.


20:44 Trec doar câteva secunde și Pandurii oferă un răspuns pe măsură. Anton prinde un șut violent, de la 25 de metri, iar mingea trece puțin pe lângă bara din stânga porții apărate de Bălgrădean.


20:40 Meciul e intens încă de la început. N-au trecut decât 10 minute și avem parte de o ocazie foarte mare. Vasiljevic trimite greșit o minge spre propriul portar, Nuno Rocha interceptează și îl lobează pe Gliwa. Din păcate pentru craioveni, mingea lovește bara. Totuși, execuția a fost una foarte frumoasă și foarte dificilă.


 


20:36 Cândva, cea mai bună echipă a Craiovei aduna câteva zeci de mii de oameni în tribune. Astăzi, la un meci jucat aproape de casă s-au strâns cateva zeci de suporteri ai lui CS U.


20:33 A început meciul de la Târgu Jiu. În mod cert, nu are cum să fie mai slab decât cel de la Piatra-Neamț.


20:22 De cealaltă parte, CS U Craiova își păstrează nucleul din prima parte a sezonului. Totuși, în lipsa soluțiilor, Cîrțu și Săndoi preferă o echipă fără un atacant central de profesie, dar cu o linie mediană foarte puternică, bazată pe cuplul de mijlocași centrali format din Madson și Brandan. Din acest punct de vedere, lupta la mijlocul terenului va fi foarte interesantă și, cel mai probabil, echipa care va domina acel compartiment va avea câștig de cauză astăzi.


20:19 Mai sunt 10 minute până la începerea meciului. E timpul să aruncăm o privire peste formula de joc a Pandurilor. Fără Nistor, Răduț și Matulevicius suspendați, Edi Iordănescu a fost nevoit să schimbe puțin la nivelul liniei mediene, care a făcut un meci foarte bun în turul semifinalelor Cupei Ligii, cu Dinamo. Astfel, antrenorul gorjenilor renunță la al treilea mijlocaș central și pare să prefere un nou sistem, 4-2-3-1, cu trei fotbaliști de viteză, Buleică, Brata și Nicoară, în spatele unicului vârf, Mihai Roman. Eric, marcatorul golului decisiv din meciul cu Dinamo este din nou rezervă.


19:53 Ne vom îndrepta atenția spre derby-ul Olteniei, dintre Pandurii Târgu Jiu și CS U Craiova. Echipele de start trimise în teren de Edi Iordănescu, respectiv Sorin Cîrțu și Emil Săndoi.

Pandurii: Gliwa – Ungurușan, Cordoș, Vasiljevic, Momcilovic – Anton, Pintilii – Buleică, Brata, Nicoară – Roman
Rezerve: Stanca, Pleașcă, Grecu, Șandru, Shalaj, Smrekar, Eric
Antrenor: Edi Iordănescu

CS U Craiova: Bălgrădean – Achim, Acka, Frăsinescu, Vătăjelu – Băluță, Madson, Brandan, Târnăcop – Bawab, Nuno Rocha
Rezerve: Straton, Briceag, Mateiu, Ivan, Herghelegiu, Dumitraș, Izvoranu
Antrenori: Sorin Cîrțu și Emil Săndoi


19:50 S-a terminat partida de la Piatra-Neamț. Un rezultat de egalitate, 0-0, care nu ajută prea mult niciuna dintre cele două echipe. Calitatea jocului a fost dezamăgitoare, unul dintre cele mai slabe meciuri pe care le-am văzut în ultimul timp. E adevărat ca CFR a rămas în 10 oameni încă din primele 20 de minute și că fotbaliștii antrenați de Eugen Trică s-au mulțumit cu un egal, dar credem că am fi putut avea parte de ceva mai mult fotbal.


19:24 Ne-am aștepta ca Ceahlăul să fie echipa care pune în pericol poarta adversă, dar lucrurile stau complet invers. CFR mai ratează o ocazie, prin Jazvic, care primește o nouă pasă bună de la Muniru, driblează doi fundași, dar șutează slab, în brațele lui Jovic.


19:16 Nu avem spectacol pe teren, dar ne ajută antrenorul Eugen Trică de pe margine. Preluarea pe piept făcută în urmă cu câteva momente ne arată că tehnicianul CFR-ului ar avea loc și acum în unele echipe din Liga 1.

Ze Maria face prima schimbare. Chitoșcă intră în locul lui Popadiuc.


19:13 Din păcate, jocul râmâne modest. Moldovenii, care ar trebui să pună presiune, par incapabili să destabilizeze apărarea adversă, în timp ce clujenii par mulțumiți cu un 0-0.

Între timp, galben și pentru Jazvic, după un fault dur asupra lui Kneif.


19:04 A început repriza a doua. Nicio schimbare în cele două echipe.


18:48 Pauză la Piatra-Neamț. 45 de minute șterse, în care singurele evenimente au fost eliminarea lui Vereș și ocazia lui Ene. Să sperăm că a doua parte va aduce mai mult spectacol.


18:37 În sfârșit, o ocazie. Deac execută un corner de pe partea dreaptă, Tade prelungește cu câlcâiul, iar mingea ajunge la fundașul central Ene, care șutează de la 12 metri, din vole. Jovic are un reflex bun și respinge mingea în corner.


18:34 Eliminarea lui Vereș a făcut ca jocul să fie parcă și mai echilibrat. CFR, care începuse partida mai bine, a făcut un pas în spate, fiind nevoită să se apere cât mai atent. De partea cealaltă, Ceahlăul nu pare o echipă construită în așa fel încât să-și domine adversarul, chiar și în momentele în care acesta are cu un om mai puțin pe teren. Un fotbal urât, fără mari realizări, doar asta am văzut în primele 35 de minute.


18:22 Ei bine, cred că ne aflâm în fața unui record în acest sezon. După ce a încasat un cartonaș galben în minutul 10, Szilard Vereș îl vede și pe al doilea, la doar 8 minute distanță, în urma unui fault dur asupra lui Kneif. CFR rămâne în 10 încă din minutul 18, iar Trică mută și-l trece pe Jakolis în flancul drept al apărării.


18:20 După 15 minute, avem și prima ocazie a partidei. Muniru recuperează foarte bine o minge la centrul terenului, îl lansează pe Jazvic, iar croatul centrează în centrul careului, spre Tade. Golgheterul francez trece însă pe lângă minge.


18:12 Au trecut primele 10 minute ale meciului, unele echilibrate, în care cele două echipe s-au luptat pentru controlul la mijlocul terenului. Singurul eveniment important e cartonașul galben încasat de Vereș, fundașul dreapta al CFR-ului, care l-a faultat tare pe Ștefănescu.


18:02 A început partida ddin Moldova. Din păcate, terenul nu se prezintă în condiții optime.


17:35 Mai sunt 25 de minute până la primul meci al zilei, cel dintre Ceahlăul și CFR Cluj. Mai jos, cele două echipe de start alese de antrenorii Ze Maria și Eugen Trică.

Ceahlăul: Jovic – Markovic, Ichim, Buden, Kneif – Tăbăcariu, Gheorghiu – Popadiuc, Ștefănescu, Margină – Cîrjan
Rezerve: Barna, Gorea, Aldea, Balint, Sialmas, Chitoșcă, Chirieletti

CFR Cluj: Amadio – Jarolis, Ene, Larie, Camora – Deac, Vereș, Muniru, Jazvic – Tade, Cătălin Carp
Rezerve: Mincă, Negruț, Pîrv, Petruș, Cubleșan, Kereki, Păun Adrian


CFR Cluj se confruntă cu probleme serioase înainte de primul meci din retur. Perioada de vacanță din iarnă a fost una extrem de agitată pentru clubul din Gruia, CFR fiind depunctată și trimisă de pe poziția secundă pe ultimul loc în clasament. Clujenii se confruntă și cu probleme financiare, conducerea luând decizia de a reduce la jumătate salariile jucătorilor.

Ceahlăul s-a schimbat destul de mult în iarnă, nemțenii abordând returul cu un nou antrenor și o nouă conducere admnistrativă. Angelo Massone a preluat conducerea clubului și l-a instalat pe bancă pe Ze Maria, fost jucător la Inter Milano.

Confruntarea dintre Pandurii și CS U Craiova este ultimul meci al primei etape a returului. Edi Iordănescu se află la prima partidă pe banca gorjenilor în Liga 1 și abordează întâlnirea cu craiovenii ca pe un veritabil derby. „Este un joc de la care avem așteptări mari, împotriva unei echipe pe care eu o respect foarte mult. Cu siguranță, va fi și un meci al orgoliilor. Este o miză importantă. Cele 3 puncte sunt foarte importante pentru ambele echipe”, a declarat Edi Iordănescu.

De partea cealaltă, CS U Craiova speră să continue seria incredibilă de zece meciuri fără înfrângere cu care a încheiat prima parte a campionatului și să treacă peste Dinamo în clasament. Spre deosebire de adversarii lor, elevii conduși de Săndoi și Cârțu nu au niciun meci oficial jucat până acum; gorjenii au evoluat contra lui Dinamo în semifinalele Cupei Ligii și s-au impus cu 2-1.

Știri despre
Pe aceeași temă
Femeia din imagine a aflat că mai are 3 luni de trăit. Ce a urmat depășește orice scenariu de film
Femeia din imagine a aflat că mai are 3 luni de trăit. Ce a urmat depășește orice scenariu de film
Cel mai bătrân motor electric din România încă funcţionează, după 132 de ani de folosire
Cel mai bătrân motor electric din România încă funcţionează, după 132 de ani de folosire
Căldură mare. Un câine nu se lasă scos din piscină VIDEO
Căldură mare. Un câine nu se lasă scos din piscină VIDEO
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
Reacție incredibilă a lui Gigi Becali după primul gol al lui Dawa la FCSB: „A dat gol? E bun!”
S-a aruncat cu bani la nunta fiului lui Nuţu Cămătaru. Mâncăruri şi băuturi fine, manelişti de top şi invitaţi în budigăi
S-a aruncat cu bani la nunta fiului lui Nuţu Cămătaru. Mâncăruri şi băuturi fine, manelişti de top şi invitaţi în…
Obiceiul care îți VA SCHIMBA viața pentru TOTDEAUNA! Imediat după ce tragi APA, nu uita să...
Obiceiul care îți VA SCHIMBA viața pentru TOTDEAUNA! Imediat după ce tragi APA, nu uita să...
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
Imagini INCENDIARE! Vedeta este dezbrăcată complet, iar fotografiile au fost publicate pe rețelele de socializare
Informație de ultimă oră despre Zelenski! Este vestea dimineții în Ucraina
Informație de ultimă oră despre Zelenski! Este vestea dimineții în Ucraina
Ce 'țeapă' au luat doi bucureșteni cazați într-un hotel de 5* din Turcia, la ultra all-inclusive
Ce 'țeapă' au luat doi bucureșteni cazați într-un hotel de 5* din Turcia, la ultra all-inclusive
Vedetele autohtone, lipsite de inhibiții pe plajă. Cum arată divele din România în costum de baie
Vedetele autohtone, lipsite de inhibiții pe plajă. Cum arată divele din România în costum de baie
Dacă iubita ta are asta în telefon, sigur te înșală! Poți verifica rapid
Dacă iubita ta are asta în telefon, sigur te înșală! Poți verifica rapid
Cel puţin cinci oameni au murit în Alpi după prăbuşirea unui gheţar. Alţi opt sunt răniţi VIDEO
Cel puţin cinci oameni au murit în Alpi după prăbuşirea unui gheţar. Alţi opt sunt răniţi VIDEO
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
BANCUL ZILEI: Un tip căsătorit are o noapte nebună cu sexy-secretara: “Ia uite, dragă, ce mi-a făcut…”
Un vameş maghiar şi-a dat demisia după un conflict violent în Vama Nădlac cu un cetăţean român VIDEO
Un vameş maghiar şi-a dat demisia după un conflict violent în Vama Nădlac cu un cetăţean român VIDEO
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Cadoul șocant primit de fetița unei actrițe care a refuzat avansurile sexuale ale unui mare regizor
Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla
Avertisment șocant pentru toți românii: ”Închideți gazele și lumina!”. Ce se va întâmpla
Hoții îți fură mașina în doar UN MINUT cu ajutorul acestei tehnici
Hoții îți fură mașina în doar UN MINUT cu ajutorul acestei tehnici
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Ana Baniciu, imagini interzise cardiacilor în costum de baie!
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină
FOTO. Vica, în costum de baie animal print! Cum arată la 47 de ani fosta balerină