Naşul atacă!

12 apr 2010 13 afişări Liga 1
Naşul atacă! Naşul atacă!

Preşedintele FRF e foarte iritat de faptul că Iancu a primit opedeapsă formală din partea Comisiei de Recurs a LPF pentrudeclaraţiile făcute la adresa sa. Judecat pentru declaraţiijignitoare la adresa lui Sandu, Iancu a primit o suspendare de şaseluni şi o amendă de 150.000 de lei. Apoi, la Comisia de Recurs,condusă de Daniel Florea, pedeapsa i-a fost redusă la trei luni şi14.000 de lei. Acest lucru l-a enervat pe preşedinte: "E dubios totce face Florea. Am făcut bine când l-am dat afară de la federaţie.Acum a schimbat încadrarea, dar probele sunt clare. Nu e vorba dedeclaraţii ale lui Iancu în presa scrisă, ci de o înregistrare aunei emisiuni TV în care afirmaţiile lui nu lasă loc deinterpretări. Îmi voi căuta dreptatea mai departe".

Mai mult, întrebat dacă e de părere că Dumitru Dragomirinfluenţează activitatea comisiilor, Mircea Sandu nu s-a grăbit săcombată ideea: "Nu vreau să cred că are vreo influenţă asupracomisiilor. Spune doar că atunci când comisiile erau la FRF, amspus mereu că trebuie să judece cu regulamentul în mână. Acum, elearată că regulamentele nu mai contează".

Florea,pro-Iancu

Daniel Florea e un personaj mai mult decât contestat. Ironia şipoziţia de preşedinte al Comisiei de Recurs fac ca tocmai Florea săconducă ultima instanţă românească, înainte de Tribunalul deArbitraj pentru Sport de la Lausanne, în cazul "Varga - Bălan".

De numele lui Daniel Florea se leagă mai multe deciziicontradictorii şi de maximă importanţă din fotbalul românesc. S-aaflat în centrul scandalului "Valiza", care i-a atras înlăturareade la FRF după ce a anulat toate deciziile luate împotriva Stelei.Mai recent, a dictat îmblânzirea pedepsei lui Marian Iancu în speţadeclaraţiilor făcute de acesta la adresa preşedintelui FRF, MirceaSandu. De asemenea, tot în favoarea lui Iancu şi a Timişoarei arevizuit şi o hotărâre, care datează din decembrie 2009, lalitigiul financiar dintre Gabi Balint şi Timişoara. Acum, acelaşiFlorea se pregăteşte pentru un ultim verdict în cazul "Varga -Bălan", în care Timişoara a câştigat punctele la "Disciplină". Astadupă ce a mai judecat un alt 0-3 împotriva Rapidului. Cel din cazul"Bricheta".

Valentin Alexandruare imunitate

Dacă judecata LPF ar fi luat o altă turnură în cazul "Varga -Bălan", s-ar fi putut ajunge la concluzia că secretarul general alLPF, Valentin Alexandru, a greşit. Dumitru Dragomir are însă motivefoarte serioase pentru a-l proteja pe colaboratorul său.

Vali Alexandru a fost cel care a primit de la preşedintelerapidist Ion Taban ultima hârtie prin care se certifica legitimarealui Varga şi a lui Bălan. A luat act de acest lucru şi, mai mult,în calitate de observator al partidei Rapid - Poli Timişoara, agirat practic că fotbaliştii pot evolua. Apoi, s-a declarat însăfără dubii de partea ideii că Rapid a greşit! Dumitru Dragomir nuare însă niciun interes ca Valentin Alexandru să ajungă în situaţiade a fi tras la răspundere. Dincolo de prietenia dintre cei doi,care datează de mulţi ani, Valentin Alexandru este martor-cheie înprocesul de luare de mită intentat lui Dumitru Dragomir în afacereaterenului cumpărat de LPF în 2001 de la Gino Iorgulescu! Astfel,Vali Alexandru este de neatins în acest moment pentru Dragomir!

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.