Mobilizare generală la Dinamo înaintea derby-ului cu Steaua. Stoican: „Suntem cei mai buni, cei mai puternici, cei mai tari”

Autor: Laurentiu Spiridon Publicat: 02 May. 2015, 15:14 Actualizat: 02 May. 2015, 15:15 Liga 1
Mobilizare generală la Dinamo înaintea derby-ului cu Steaua. Stoican: „Suntem cei mai buni, cei mai puternici, cei mai tari”

Flavius Stoican, antrenorul echipei Dinamo, este conștient de faptul că o victorie în derby-ul cu Steaua ar salva sezonul pentru „roș-albi”, motiv pentru care încearcă să-și dopeze cu încredere fotbaliștii. Acest joc se poate dovedi decisiv și pentru viitorul său pe banca lui Dinamo, venirea lui Dinu Gheorghe ca director general aducând în discuție și alte variante pentru postul de antrenor al „câinilor”.

Galeria va fi alături de echipa lui Stoican, ultrașii din Ștefan cel Mare anunțând că au pregătit o nouă coregrafie impresionantă, iar antrenorul lui Dinamo speră ca jucătorii să se ridice la nivelul fanilor.

„Sunt convins că atacanții mei vor marca un gol mai mult decât adversarul, că mijlocașii vor câștiga duelurile cu adversarii și că fundașii nu le vor da spații adversarilor. Mai sunt sigur că portarul va face un meci extraordinar și că jucătorii care intră pe parcurs, și țin foarte mult la asta, vor face diferența. Este cel mai important meci al sezonului pentru noi. Clar, vom vedea două echipe extrem de determinate. Sunt convins că despre suporterii noștri se va scrie laudativ mult timp după meci pentru atmosfera pe care o vor crea, dar îmi doresc să se scrie și despre echipă, de jocul ei și să echilibrăm astfel balanța între jucători și galerie”, a declarat Stoican la conferința de presă.

Stoican știe că un succes al lui Dinamo în marele derby îi poate îndepărta pe steliști de cucerirea unui nou titlu în Liga 1, iar jucătorii săi vor face tot posibilul ca să câștige jocul de duminică.

„Dacă ați vedea cum sar apărătorile și ghetele, cum trosnesc tibiile, v-ați convinge cât de încărcați sunt jucătorii mei. Trebuie să găsesc soluțiile să-i temperez un pic, să canalizăm această dorință spre victoria cu Steaua. Dacă vom învinge, îi vom bucura pe dinamoviștii din întreaga țară, chiar și pe cei de la alte echipe”, a mai spus Stoican.

În final, antrenorul a vorbit și despre relația pe care o are cu jucătorii săi, care este una deschisă și sinceră. Stoican își dorește ca la finalul jocului cu Steaua, jucătorii să îl poată privi în ochi fără să se simtă jenați.

„Băieții știu foarte bine că nu au ce să-mi reproșeze. Pentru mine, fiecare jucător este numărul 1. Niciodată nu am să-i critic în direct, de față cu alții. Mă pot uita oricând în ochii lor, nu au ce să-mi reproșeze. Dar vreau ca după acest meci și ei să se poată uita fără jenă în ochii mei”, a spus în încheiere antrenorul „câinilor”.

Autor: Laurentiu Spiridon Publicat: 02 May. 2015, 15:14 Actualizat: 02 May. 2015, 15:15 Liga 1
Pe aceeași temă