Mai vrem! Viitorul bate Astra la Giurgiu, scor 2-1, în cel mai frumos meci din play-off și se distanțează din nou de FCSB. Campioana își anulează orice șansă la titlu după o partidă cu trei penalty-uri ratate

  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Viitorul a câștigat pe terenul Astrei, scor 2-1, după un meci cu trei penalty-uri ratate și o mulțime de faze spectaculoase.
  • Echipa lui Hagi e lider în Liga 1, cu trei puncte peste FCSB, în timp ce campioana și-a anulat orice șansă la apărarea titlului istoric cucerit anul trecut.

Când campioana și liderul joacă un meci decisiv șansele la 90 de minute de spectacol devin, dintr-o dată, mari. Iar când cei doi antrenori se numesc Marius Șumudică și Gică Hagi, șansele sunt și mai mari. Dacă-i punem la socoteală pe Florinel Coman într-o formă de vis, un arbitru inspirat, Radu Petrescu, și un portar excelent la penalty-uri, Plamen Iliev, avem rețeta perfectă pentru meciul sezonului.

La fel ca la Ovidiu, în urmă cu patru zile, Hagi are începutul. Coman și Chițu pun în funcțiune morișca de pase, al doilea ajunge în poziție bună, dar trage peste poartă (8). E primul semnal, dar replica lui Ioniță, alt fotbalist în formă, nu întârzie să apară. Budescu își face și el intrarea în scenă și încearcă poarta cu o execuție pretențioasă (10), înainte ca Florinel Coman să dea startul distracției.

Repriza vieții pentru Coman și Iliev

Iar show-ul lui Coman și coșmarul lui Săpunaru încep devreme, în minutul 14. Noua perlă a lui Hagi pune în practică toate orele de antrenament de la Academie, găsește o pasă în stilul lui Pirlo, Chițu rămâne singur cu Iliev și deschide scorul cu ajutorul involuntar al lui Săpunaru. Spre deosebire de meciul din Cupă, „Regele” nu mai scapă lucrurile de sub control și Budescu (16) e singurul care-i dă unele emoții. Emoții infinit mai mari provoacă, însă, același Coman, care nu face decât să se distreze cu lentul și prea puțin înzestratul Cristi Oros. Puștiul lui Hagi mai provoacă unele fracturi de coloană, intră ca un uragan în careu, zâmbește pe lângă Oros, centrează și Săpunaru înscrie în propria poartă (20).

Din tribună, Șumudică vede cum meciul devine un coșmar. E condus cu 2-0 în minutul 20, Budescu se accidentează, iar Coman nu poate fi oprit sub nicio formă de un Oros care nu ar fi avut nicio șansă nici dacă era cu zece ani mai tânăr. Logic, Hagi forțează pe acest duel, Coman face ce vrea, îl păcălește și pe Săpunaru și smulge un penalty pe care tot el îl execută. Dar norocul lui Șumudică vine din Bulgaria și se numește Plamen Iliev. Portarul sare din nou în dreapta sa, Coman îl copiază pe Chițu și statistica arată două goluri și două penalty-uri ratate pentru Viitorul, moment în care Oros își ocupă binemeritatul loc pe banca de rezervă și Teixeira intră pe teren. Șumi nimerește schimbările și Florea, omul introdus în locul lui Budescu, preia superb pe piept și face 1-2 (39), înainte să îmbrace haina eroului negativ și să rateze un penalty, al treilea al meciului (42). E spectacol la Giurgiu!

Ritmul scade, fotbalul rămâne bun

Logic, pauza schimbă puțin lucrurile. Ritmul din prima repriză e greu de dus, benzina din rezervoare e din ce în ce mai puțină, dar ritmul rămâne la un nivel foarte bun. Primul care sparge monotonia e Ioniță, cu o șansă ratată imediat după reluarea jocului, apoi Hagi simte nevoie de altceva și schimbă în punctele vulnerabile. Cristi Ganea e înlocuit de Rădoi, Purece îi face loc lui Casap, iar puștiul Doru Dumitrescu e trimis în groapa cu lei într-un moment decisiv. Dar puștii Viitorului s-au maturizat, știu când să tempereze și să fragmenteze jocul, antidotul pentru Coman nu a fost încă inventat, iar liderul nu tremură. Ba chiar poate să dea lovitura, dar Casap, marcator în victoria cu FCSB, ratează vinclul cu câțiva centimetri (69).

Speranțe pentru Șumudică există, dar ele nu se numesc Sergiu Buș. Vârful adus cu misiunea prea grea de a-l înlocui pe Alibec e servit perfect de Morais, pune prost piciorul și irosește șansa unui 2-2 care ar fi aruncat meciul în aer (69). Vine finalul, iar miile de minute adunate de veteranii Săpunaru sau Teixeira în acest sezon încep să se vadă. La fel cum se vede și capacitatea lui Hagi de a închide un meci nebun, cu schimbări inspirate și cu jucători tineri.

Astra – Viitorul se termină 1-2, echipa lui Hagi se duce din nou la trei puncte de FCSB, iar campioana rămâne ultima în play-off și-și anulează cam orice șansă la titlul. Fotbalul frumos s-a terminat, urmează discuțiile de după și nu ar trebui să fiți mirați dacă unii specialiști vor spune sau vor insinua că meciul nu s-a jucat pe bune. E în ADN-ul nostru să creionăm scenarii în loc să ne bucurăm și asta nu se va schimba prea curând.


Astra – Viitorul 1-2 (D. Florea 39 / Chițu 14, Săpunaru aut. 20)

Echipele de start:

  • Astra: Iliev – Oros (Teixeira 35), Săpunaru, Fabricio – A. Stan, Seto, Lovin (D. Niculae 62), Morais – Ioniță, Buș, Budescu (D. Florea 30)
  • Viitorul: Rîmniceanu – Benzar, Țîru, Boli, Ganea (S. Rădoi 52) – Nedelcu, N. Roșu (Casap 52), Vînă – Purece (Casap 65), Chițu, Fl. Coman

22:17 FINAL DE MECI! Săpunaru are o ultimă ocazie, dar lovește prost mingea și Viitorul începe sărbătoarea. Liderul pleacă cu trei puncte de pe terenul campioanei și are, din nou, trei puncte peste FCSB în fruntea clasamentului. Titlul rămâne doar o iluzie pentru Șumudică.


22:03 Sergiu Buș arată, a câta oară?, că nu poate umple golul lăsat de Denis Alibec în atacul Astrei. Servit perfect de Morais, pune greșit piciorul și reia complet anapoda, din câțiva metrei, deși se afla într-o poziție ideală. Mai sunt 15 minute până la finalul meciului și Șumudică nu a găsit încă antidotul pentru Florinel Coman.


21:58 Hagi face și el ultima schimbare și are curajul de a miza pe Doru Dumitrescu, un jucător foarte tânăr care-i ia locul lui Purece. Viitorul are ocazia desprinderii, dar vole-ul lui Casap trece puțin pe lângă vinclu, apoi Ioniță cere un al patrulea penalty, dar nu se alege decât cu un fault în atac.


21:53 Logic, ritmul meciului scade puțin, iar Viitorul face un mic pas în spate. Din înaltul tribunei, Șumudică sesizează acest lucru și face devreme ultima schimbare, una foarte ofensivă. Iese Lovin, un închizător, și intră Daniel Niculae, un atacant. 30 de minute pentru Nico.


21:44 Hagi face primele schimbări. Ies Ganea și Roșu, intră Rădoi și Casap, ceea ce înseamnă că Purece coboară în linia de mijloc, iar locul său în atac e luat de Casap. Continuă perioada bună a Astrei, iar Junior Morais mai dă o centrare periculoasă la care Florea nu poate ajunge.


21:38 Începe repriza a doua și o luăm de la început. Ioniță îl ridiculizează pe Ganea, scapă singur cu Râmniceanu, dar șutul său, din unghi, e respins de goalkeeper-ul Viitorului.


21:21 Pauză la Giurgiu după cele mai frumoase 45 de minute ale acestei ediții din Liga 1! Trei penalty-uri ratate, un joc foarte bun al Viitorului, două schimbări la Astra și multe alte ocazii. Cine ratează repriza a doua are ce pierde.


21:18 FLOREA RATEAZĂ‚ ȘI EL UN PENALTY! Meciul de la Giurgiu capătă aspecte dramatice! Seto e luat cu totul în careu de Țîru, Radu Petrescu dictează al treilea penalty, Florea își asumă răspunderea, dar trimite pe lângă poartă. Hagi e un car de nervi pe margine și nu vrem să ne imaginăm ce face Șumudică în tribune. Mai vrem asemenea meciuri!


21:14 GOOOOL ASTRA, PENALTY RATAT VIITORUL! Benzar e cosit în careu de Junior Morais, Radu Petrescu arată din nou penalty, iar Hagi schimbă executantul. Bate Coman, tot în dreapta lui Iliev, iar bulgarul apără din nou!

Imediat, Ioniță îl găsește pe Florea, atacantul adus de la Chiajna preia superb pe piept, șutează la colțul lung și-l învinge pe Râmniceanu. 2-1 pentru Viitorul, deși tabela putea arăta la fel de bine 4-0 pentru echipa lui Hagi. 


21:09 Ocazie imensă pentru Astra! Junior Morais centrează perfect din stânga, dar Sergiu Buș se comportă precum Keșeru în meciul cu Danemarca, nu-și face bine pașii și dă pe lângă minge. Șumudică mai face o modificare, renunță la inutilul Oros, schimbă sistemul și-l introduce pe Teixeira.


21:02 PENALTY RATAT VIITORUL! Florinel Coman continuă evoluția de vis, intră din nou în careu, îl fentează pe Săpunaru și Radu Petrescu arată penalty. Execută Chițu, în dreapta lui Iliev, dar bulgarul ghicește colțul și respinge. Lucrurile nu merg deloc bine pentru Astra, iar Șumudică mai primește o veste proastă: Budescu se accidentează și iese în minutul 30, fiind înlocuit de Florea.


20:54 GOOOOOL VIITORUL! Coman ia o acțiune pe cont propriu, face ravagii în partea stângă, centrează în fața porții, iar Săpunaru intervine nefericit și trimite mingea în propria poartă!


20:53 Așa cum ne așteptam, golul lui Chițu deschide și mai mult meciul. Budescu are șansa egalării, dar execuția sa e respinsă cu greu de Râmniceanu, apoi Chițu are dubla în gheată, șutează bine la colțul lung, dar Iliev e un goalkeeper decent, și se întinde la timp. Au trecut unele dintre cele mai bune 20 de minute din actualul sezon. Mai vrem asemenea fotbal.


20:48 GOOOOOL VIITORUL! Coman îl găsește perfect pe Chițu, care scapă singur cu portarul, dar încearcă o pasă pentru Purece. Atacantul are, însă, noroc și mingea revine la el din Săpunaru, apoi trimite fără emoții în poarta rămasă goală, cu toate eforturile depuse de fundașul naționalei. 1-0 pentru echipa lui Hagi, iar meciul va fi, cu siguranță, și mai interesant.


20:46 Replica Viitorului vine rapid, iar Florinel Coman îl lasă într-o poziție foarte bună pe Chițu, dar șutul atacantului se duce peste poartă. Astra intensifică ritmul, Ioniță are o incursiune foarte bună pe stânga, dar centrarea sa nu mai ajunge la Budescu. Ajunge însă o altă minge, iar decarul Astrei încearcă poarta de la distanță și nu ratează cu mult ținta. E un start superb de partidă.


20:40 Astra începe mai bine și dreptul lui Budescu produce o centrare perfectă pentru Takayuki, la fel ca la faza primului gol de la Ovidiu, dar japonezul e blocat în ultima clipă. Imediat, Buș scapă singur spre poartă, dar e oprit eronat de un fanion ridicat de tușier. Meciul are ritm.


20:30 Start în meciul dintre campioană și lider. Ca de obicei, stadionul de la Giurgiu nu e foarte, foarte populat.


20:10 Imagini live de la Giurgiu. O bilă albă pentru Gică Hagi, al cărui club e capabil să se ocupe cum trebuie și de partea de comunicare.


19:30 O oră până ultimul meci al etapei din play-off, Astra – Viitorul, la Giurgiu. Șumudică atacă partida cu două schimbări în echipa care a învins la Viitorul, în Cupă, iar Oros și Lovin joacă în locul lui Geraldo și Boubacar. Hagi intră, evident, cu titularii și lasă experimentele deoparte.


Astra și Viitorul se întâlnesc astăzi în epilogul etapei cu numărul trei din play-off. Partida se va disputa pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, începând cu ora 20:30

Liderul play-off-ului, Viitorul, merge pe terenul campioanei en-titre pentru a reface diferența de trei puncte față de FCSB. După victoria de ieri cu Dinamo, scor 2-1, trupa lui Reghecampf i-a egalat pe puștii lui Hagi la numărul de puncte. Astra are nevoie disperată de victorie pentru a mai păstra măcar șanse teoretice la un nou titlu de campioană. Giurgiuvenii pot profita în această seară de avantajul propriului teren, „astralii” find neînviși acasă în 2017. De asemenea, Budescu&co au câștigat ultimele două confruntări directe cu Viitorul, 3-1 joia trecută în Cupa României respectiv 1-0 pe 19 februarie în Liga 1. 

  • „Hagi este un antrenor bun, ei sunt pe val, sunt lideri. Nu îi va fi ușor nici lui, nici nouă. Am pierdut doar un joc cu ei, în rest i-am bătut de fiecare dată” – Marius Șumudică

Alături de Dinamo și Craiova, Astra e fără victorie în play-off după primele două etape. O înfrângere cu 3-2 la Cluj și o remiză albă pe teren propriu cu Craiova a înregistrat formația pregătită de Marius Șumudică. De partea cealaltă, Viitorul se află la polul opus, fiind singura echipă fără înfrângere din play-off. Gruparea de la malul mării a jucat ambele partide de până acum la Ovidiu, reușind un 0-0 cu Dinamo și o victorie cu 3-1 în dauna FCSB-ului.

  • „Astra e o echipă bună care profită mereu de momentele tale de slăbiciune. Asta este, am ieșit din Cupă. Mai trebuie să creștem. Mergem înainte! Sunt mai buni ca noi în momentul de față. Urmează un nou meci direct, sperăm să facem un meci mai bun și să câștigăm” – Gheorghe Hagi

Echipe probabile:

  • Astra: Iliev – Stan, Săpunaru, Geraldo, Junior Morais – Seto, Lovin – Teixeira, Budescu, Ioniță – Buș (4-2-3-1)  
  • Viitorul: Rîmniceanu – Benzar, Țîru, Boli, Ganea – Roșu, Nedelcu, Casap – Chițu, Morar, Coman (4-3-3)

Pe aceeași temă
Andreea Esca a fost părăsită! A început să plângă: 'Aştept să mă 😞
Andreea Esca a fost părăsită! A început să plângă: 'Aştept să mă 😞
Cine sunt fostele neveste ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
Cine sunt fostele neveste ale lui Toni Iuruc. Soţul Simonei Halep a mai fost căsătorit de două ori
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea prioritate
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea prioritate
Ce fotbalist trimite FCSB la naționala Moldovei. Joacă pe postul de mijlocaș ofensiv
Ce fotbalist trimite FCSB la naționala Moldovei. Joacă pe postul de mijlocaș ofensiv
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
Loredana Groza, luată cu ambulanţa la scurt timp după ce a participat la nunta Simonei Halep… >
Loredana Groza, luată cu ambulanţa la scurt timp după ce a participat la nunta Simonei Halep… >
Şoc în politică! I-a fost retras sprijinul politic. Trebuia DEMIS!
Şoc în politică! I-a fost retras sprijinul politic. Trebuia DEMIS!
Pierdere uriașă! Celebra cântăreață a murit la 76 de ani
Pierdere uriașă! Celebra cântăreață a murit la 76 de ani
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Zodiile care primesc VEȘTI CUTREMURĂTOARE la începutul săptămânii
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a ŞOCAT o lume întreagă
„Comoară” de 100.000 de dolari, descoperită într-o cameră abandonată de 20 de ani
„Comoară” de 100.000 de dolari, descoperită într-o cameră abandonată de 20 de ani
Andreea Bălan, gafa secolului! A rămas în posteriorul gol pe stradă
Andreea Bălan, gafa secolului! A rămas în posteriorul gol pe stradă
FOTO. Cine este CÂNTĂREAŢA PREFERATĂ a lui Gigi Becali?! 'Sunt foarte aglomerată'
FOTO. Cine este CÂNTĂREAŢA PREFERATĂ a lui Gigi Becali?! 'Sunt foarte aglomerată'
RĂZBOI LÂNGĂ ROMÂNIA?! Este șoc total la graniță. Rusia ar putea invada un fost teritoriu românesc
RĂZBOI LÂNGĂ ROMÂNIA?! Este șoc total la graniță. Rusia ar putea invada un fost teritoriu românesc
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Scandal major în jurul vaccinării. Oamenii de ştiinţă demisionează în masă
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal al COVID
Ce semne îți dă corpul când ai saturația de oxigen scăzută. E un simptom fatal al COVID
Secțiile ATI, sufocate de pacienții cu COVID. Se vor lua paturi de la bolnavii de cancer sau cei răniți grav. Manager Matei Balș:
Secțiile ATI, sufocate de pacienții cu COVID. Se vor lua paturi de la bolnavii de cancer sau cei răniți grav. Manager Matei Balș: "Nu mai avem unde să îi punem"
Produse de gaming atractive disponibile acum la Dedeman
Produse de gaming atractive disponibile acum la Dedeman
Dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 în România
Dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 în România
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Radu Banciu jigneşte familia Emmei Răducanu: „Giuleşteanul de taică-su dăduse jaf la o bancă“ VIDEO
Radu Banciu jigneşte familia Emmei Răducanu: „Giuleşteanul de taică-su dăduse jaf la o bancă“ VIDEO
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Ninge în România! Autoritățile au intervenit cu material antiderapant, după prima zăpadă / VIDEO
Ninge în România! Autoritățile au intervenit cu material antiderapant, după prima zăpadă / VIDEO
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor
Care este, de fapt, marja de profit a Dacia. Ford nu reușește la Craiova aceleași performanțe
Care este, de fapt, marja de profit a Dacia. Ford nu reușește la Craiova aceleași performanțe
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Dana Săvuică, în costum de baie la 51 de ani! Cum arată fosta vedetă Playboy
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase! `Sunt jalnică`