Maghiarii au venit cu o propunere unică în istoria relaţiilor cu România: "Ce-ar fi să facem asta cu ei?"

9 ian 2013 73239 afişări Liga 1
Maghiarii au venit cu o propunere unică în istoria relaţiilor cu România: "Ce-ar fi să facem asta cu ei?" no title

Forţaţi de criză, conducătorii implicaţi în fotbalul european au început să caute soluţii pentru salvarea celui mai iubit sport. Olandezii şi belgienii au dat startul, cu o idee revoluţionară: contopirea celor două campionate, lucru despre care am mai scris.

Mircea Lucescu a fost şi el soluţia propusă de Olanda şi Belgia este una salvatoare şi s-a gândit la campionat comun Ucraina - Rusia, care să adune în aceeaşi competiţie cele mai puternice echipe din cele două ţări. Ba mai mult, într-un interviu pentru ProSport, "Il Luce" susţinea că şi românii ar trebui să ia în calcul o asemenea variantă.

Ideea a prins rădăcini şi-n minţile vecinilor noştri maghiari. Site-ul sport.hir24.hu scrie despre ce ar însemna o eventuală ligă comună româno-maghiară. Cel mai important este că noua ligă, în opinia jurnaliştilor din Ungaria, ar atrage mai mulţi bani de la sponsori şi din drepturile TV, ceea ce ar însemna sume mai mari pentru cluburile din cele două ţări.

Cei de la sport.hir24.hu au venit chiar şi cu o formulă de campionat, cu câte nouă echipe din fiecare ţară: Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, FC Vaslui, Astra, Petrolul, Pandurii, Oţelul, Ferencvaros, Ujpest, Gyor, MTK Budapesta, Debrecen, Honved, Videoton, Paksi SE şi Kecskeméti TE. Valoric, multe din numele propuse de maghiari nu spun mare lucru, însă vecinii noştri sunt de părere că ar fi o competiţie foarte atractivă, care ar reuşi să aibă venituri remarcabile.

"Ideea nu este nouă şi nu este chiar imposibilă de realizat. Economiile mici nu pot ţine pasul cu nivelul internaţional. Numai dacă reuşeşti să creşti potenţialul comercial, numărul de spectatori, de sponsori şi veniturile din drepturile TV. Asta înseamnă jucătorii buni vor avea parte de meciuri mult mai bune, la nivel ridicat, aproape de elita europeană", scriu cei de la sport.hir24.hu.

Ziariştii maghiari au vrut să afle şi opinia celor implicaţi, astfel că i-au cerut părerea lui Domonyi Laszlo, directorul lui MTK. Iată ce a răspuns: "În alte sporturi este dovedit că aceste parteneriate au asigurat stabilitatea. Indiferent dacă este vorba de o ligă româno-maghiară sau una pentru Europa Centrală, multe ţări ar trebui să-şi comprime campionatele. Nu ştiu, probabil că acesta va fi viitorul", a declarat Domonyi Laszlo pentru sport.hir24.hu.

Există însă şi opinii diferite: "În momentul de faţă, nu ştiu nimic despre asta. Acum suntem trebuie să ne gândim cum să stabilizăm economic liga noastră", a comentat George Hemingway, proprietarul lui Honved.

Maghiarii sunt de părere că o asemenea idee nu este imposibilă şi foloseşte exemple din hochei şi baschet, Liga MOL - pentru primul sport şi Liga Adriatică - pentru exemplul al doilea.

Foto: Imagine surprinsă la Steaua - Ujpest

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.