M. Teja feat. G. Becali - 99 Problems. Iată-le pe primele trei de la meciul FCSB - Astra: picioare de lemn, dependenţa de un fundaş şi prietenie ca în serialele americane

29 apr 2019 5345 afişări Liga 1
M. Teja feat. G. Becali - 99 Problems. Iată-le pe primele trei de la meciul FCSB - Astra: picioare de lemn, dependenţa de un fundaş şi prietenie ca în serialele americane

foto: Mediafax / Alexandru Dobre

FCSB a învins cu 1-0 în duminica Paştelui pe Astra Giurgiu. Disputat la ora 21:00 pe Naţional Arena în faţa a nici 1000 de spectatori, meciul a fost disputat mai intens decât s-ar fi putut aştepta microbiştii. Sau Dan Petrescu. Gazdele au ratat mai multe ocazii până la deschiderea scorului, însă au şi suferit defensiv, îl puteau pierde pe Tănase care ar fi trebuit eliminat pentru simulări, apoi au transpirat rece la o ocazie colosală a Astrei în ultimele secunde.

Criticată de specialişti, părăsită definitiv, pare-se, de suporteri şi înţepată de finanţator după fiecare meci, echipa FCSB-ului pare că trece printr-o stare fără de ieşire atât timp cât problemele nu îi sunt rezolvate. Şi, din seria lungă de nereguli de la clubul lui Becali, ProSport le-a identificat pe primele trei rezultate din meciul cu Astra Giurgiu.

Crevasa fotbalistică Nedelcu - Filip

Construcţia FCSB-ului e sabotată de lipsa de modalităţi de exprimare tehnică a mijlocaşilor centrali. Cum Teja a găsit oportun să înceapă cu Filip şi cu Nedelcu în centru, tentativele de construcţie ale gazdelor erau încadrate într-un tipar uşor de surprins: minge lungă din apărare pe mijlocaşii lateral-ofensivi sau minge lungă pe Gnohere, deviere şi joc pe mingea a doua. Cu toate că s-a declarat adept al unui stil de joc cu o construcţie care să plece din defensivă, Teja nu poate pune asta în practică la FCSB şi din cauza interdicţiilor primite de la patron. Stoian şi Matei, fotbalişti care pot juca în centru şi care au o exprimare tehnică peste medie, sunt abandonaţi pe bancă sau în afara lotului şi vor pleca în vară.

Cine n-are un Benzar, să-şi cumpere măcar un Belu

Un lot atât de dezechilibrat precum cel construit în ultimii ani la FCSB nu îşi putea ascunde slăbiciunile la infinit. Acest sezon a fost momentul apărării să gâfâie, iar la partida cu Astra s-a văzut cât de important este Romario Benzar, singurul fundaş dreapta din lot, pentru FCSB. Pe lângă prezenţa defensivă mult mai sigură decât cea reuşită de Mihai Roman pe Naţional Arena, Benzar este principalul şi, de cele mai multe ori, unicul furnizor constant de centrări de calitate pentru vârfurile roş-albaştilor. În lipsa acestuia, suspendat după eliminarea cu Viitorul, FCSB a fost nevoită să încerce aducerea mingilor în careu prin combinaţii, exclusiv aproape, iar încercarea a arătat noi limite.

Autoritatea e ruptă din rai

Lipsa unei figuri cu autoritate în vestiar, în lipsa lui Pintilii, combinată şi cu desele momente de subminare a autorităţii antrenorului din surse exterioare, toate aceste lucruri duc la apariţia unor momente măcar comice, dacă nu şi tragice. Spre exemplu, jocul cu banderola pe care FCSB îl tot pune în scenă în ultima vreme. De data asta, atunci când Filip a fost schimbat, cel pe braţul căruia s-a dus banderola a fost Planic. Totul până când a observat Tănase, cel care a protestat mirat şi, mai apoi, cu un alint specific şcolarilor, a refuzat onoarea de a purta banderola atunci când sârbul i-a oferit-o. Micile certuri şi micile rebeliuni demne de serialele americane cu adolescente, vezi cazurile tot mai dese cu ieşirile lui Coman, trădează lipsa unei figuri autoritare. Fie de pe bancă, fie din vestiar.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.