LIVE BLOG | Hermannstadt – FCSB 1-3. Vicecampiona a început greu, dar Dică a mutat inspirat și și-a ușurat situația! Dublă Tănase, gol Gnohere și două assist-uri pentru Moruțan

Redactor:
Andrei Pal
LIVE BLOG | Hermannstadt - FCSB 1-3. Vicecampiona a început greu, dar Dică a mutat inspirat și și-a ușurat situația! Dublă Tănase, gol Gnohere și două assist-uri pentru Moruțan
  • Publicat:
  • Actualizat:

Hermanntadt – FCSB 1-3 (Dâlbea 26 / Tănase 41, 67, Gnohere 57)

  • Hermannstadt: Căbuz – Company, Mijuskovic, I. Stoica, Tătar   – Bâlbea, Antonov    – Petrescu (Abdurahimi 62), Bruno (    Tsoumou 69), Nkololo (Serediuc 84) – Blănaru
  • Rezerve: Began – Pîrvulescu, B. Rusu, Dandea
  • FCSB: Bălgrădean – Benzar   , Planic, Morais, A. Stan – Nedelcu, Ov. Popescu (   Moruțan 38) – Man, Tănase, Coman (Teixeira 46) – Gnohere   (Filip 76)
  • Rezerve: Vlad – Rusescu, Roman, Zlatinski

Minutul 90+4: Final de meci! FCSB câștigă un meci pe care l-a început greu și a fost condusă, dar a reușit să revină și prin inspirația lui Dică. Antrenorul roș-albaștrilor l-a introdus în teren pe Moruțan încă dinainte de pauză, iar fotbalistul adus de la Botoșani a livrat două assist-uri perfecte. Tănase, cu o dublă, și Gnohere au anulat golul marcat de Dâlbea.


Minutul 89: Bălgrădean iese aiurea la o centrare din corner și se lovește de Blănaru, după ce a boxat cu o mână balonul. „Pufi” a rămas întins pe gazon, medicii au intervenit, dar nu a fost nimic grav și jocul a putut fi reluat! Dacă Bălgrădean suferea o accidentare mai gravă, FCSB era nevoită să joace în 10, fără portar de meserie, deoarece Dică a efectuat deja toate schimbările permise.


Minutul 70: Ocazii mari pentru Hermannstadt! Blănaru preia pe piept o minge în careul FCSB, în dreapta, trage tare și mingea e puțin deviată de Planic, iar Bălgrădean respinge în ultima clipă! În urma cornerului care a urmat, Nkololo a reluat cu capul și mingea s-a dus peste poarta, după o ieșire aiurea a lui „Pufi” Bălgrădean!


Minutul 67: GOOOOOOOOOOOL FCSB! Moruțan inventează din nou un assist perfect și îl lansează pe Tănase spre poarta lui Căbuz, decarul FCSB îl driblează pe portar și finalizează cu stângul, iar mingea se oprește în plasă cu toată opoziția lui Company.


Minutul 65: Ratare incredibilă a lui Florin Tănase! Moruțan l-a lansat din nou excelent pe Gnohere, iar „Bizonul” l-a servit excelent pe Tănase, care s-a lăsat pe spate și a tras mult peste poartă!


Minutul 57: GOOOOOOOOOL FCSB! Gnohere marchează și aduce echipa lui Dică în avantaj! Moruțan inventează o pasă de geniu, cu exteriorul, și îl lansează pe „Bizon” spre poarta lui Căbuz, francezul îl driblează pe Mijuskovic, trage cu dreptul și îl învinge pe portarul sibienilor! Dică a fost inspirat când l-a băgat în teren pe tânărul venit de la FC Botoșani.


Minutul 52: Ocazie Hermannstadt! Dâlbea trage din afara careului, după ce Nkololo i-a așezat mingea, însă balonul e deviat de un coechipier, Buno, și a ieșit în afara terenului!


Minutul 46: A început repriza a doua! Cu a doua schimbare la FCSB. Dică îl scoate pe Coman și îl trimite în teren pe Teixeira.


Minutul 45+2: Pauză pe stadionul Trans-Sil! O primă repriză care a început greu, dar care s-a aprins imediat după ce formația lui Alexandru Pelici a reușit să deschidă scorul.


Minutul 41: GOOOOOOOOOOL FCSB! Stan a centrat din stânga în careu, Man a preluat și pasat în dreapta, iar Tănase a tras din prima, tare, fără preluare, balonul a fost deviat de Antonov și portarul Căbuz și a intrat în poartă! E 1-1, cu câteva înainte de pauză!


Minutul 38: Dică nu mai așteaptă pauza și face prima schimbare! Moruțan îi ia locul lui Ovidiu Popescu.


Minutul 36: Gol anulat Hermannstadt! Dâlbea face dubla, dar arbitrul asistent semnalizează ofsaid! Petrescu a centrat din corner, Blănaru a reluat de lângă Planic, iar Dâlbea a reluat în plasă, însă asistentul de pe partea dreaptă a ridicat fanionul, iar centralul George Rădulescu a fluierat o poziție afară din joc!


Minutul 25: GOOOOOOOOL HERMANNSTADT! Dâlbea înscrie! Chalkiadakis bate un corner, Blănaru a reluat cu capul, după ce Planic a sărit pe sub minge, iar Răzvan Dâlbea a marcat în poarta goală. Bălgrădean era căzut!


Minutul 21: Florinel Coman trage, dar șutul său e blocat de Mijuskovic, apoi Ovidiu Popescu își încearcă și el norocul de la distanță, dar mingea trece mult peste poarta lui Căbuz!


Minutul 18: Ocazie mare de tot pentru FCSB! Tănase a reușit o pătrundere bună în partea stângă, după o combinație cu Stan, decarul FCSB-ului a centrat, iar Man a ajuns la minge, a preluat și a șutat, însă portarul sibian Căbuz a reușit să respingă. Gnohere era și el în apropiere, însă pericolul a fost îndepărtat.


Minutul 2: Planic greșește o pasă simplă spre Bălgrădean, Blănaru întoarce mingea în marginea careului, de unde Bruno trage puternic, iar „Pufi” reușește să respingă in-extremis în lateral.


Minutul 1: A început meciul!
 


19:30 Avem echipa de start a FCSB! Dică trimite „greii” în teren! „Tripleta de aur” a lui Becali, Man, Tănase, Coman, e folosită de Dică încă din primul minute, Gnohere e și el titular. Junior Morais joacă din nou fundaș central, alături de Planic, după ce a mai făcut-o în partida de campionat cu Sepsi (2-0) și în Cupă, cu Unirea Alba Iulia (1-0). Pe bancă, Dică nu are niciun fundaș de meserie.


Cu Gigi Becali anunțând că va trage linie după etapa a 13-a, presiunea de pe umerii lui Nicolae Dică începe să crească, iar tânărul antrenor nu mai are loc de experimente. Dacă în meciul de joi a folosit o formulă din care au lipsit numele importante, în fața celor de la FC Hermannstadt vor sta cei mai buni jucători ai vicecampioanei României. Rămași în Ardeal după deplasarea de la Zlatna, bucureștenii se vor baza din nou pe Bogdan Planic, revenit după accidentare, iar colegul sârbului din centrul linei defensive va fi Junior Morais. În atac, Rusescu nu-i va lua fața lui Gnohere, iar linia de trei din spatele său îi va conține pe Man, Tănase și Coman, obișnuiții acelor posturi.

Dică vrea revanșa

Lider în Liga 1 Betano cu 18 puncte, unul peste Astra și două peste Sepsi și CFR, FCSB întâlnește penultima clsată, dar motivația va exista din plin. De ce? Hermannstadt este echipa care, anul trecut, în Cupa României, a făcut posibilă una dintre cele mai mari rușini din scurta carieră de antrenor a lui Nicolae Dică. Deși era reprezentantă a Ligii 2, echipa condusă și atunci de Alexandru Pelici a dat lovitura și a umilit vicecampioana la Sibiu, scor 3-0, într-un meci în care vedetele lui Gigi Becali au fost ridiculizate de determinarea și forma bună a adversarilor. Bogdan Rusu, cu o dublă, și Ștefan Blănaru, ambii anunțați titulari în această seară, au marcat golurile uneia dintre cele mai mari umilințe din istoria recentă a clublui roș-albastru.

Ștefan Blănaru, puctul de interes

Iar pentru atacantul de 29 de ani, meciul din această seară va fi unul cu totul și cu totul special. Marcator anul trecut contra FCSB-ului, Blănaru a fost văzut drept o soluție pentru atacul campioanei înaintea venirii lui Raul Rusescu. Nu uită de interesul FCSB-ului și speră că prestația de la Târgu Mureș îl va ajuta să rămâne în vizorul liderului: „Indiferent de adversar, vreau să marchez și să îmi ajut echipa prin jocul meu. Acest joc vine bine și pentru mine. În ultimele etape am jucat mai puțin. Sper ca duminică să îmi ajut echipa, să joc bine și să prind cât mai des echipa. Într-adevăr s-a vorbit despre un interesul FCSB-ului pentru mine și sper ca după acest meci interesul să rămână”, a declarat Blănaru, înaintea partidei.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită cu lingura
Mama studentei ucise în Timișoara a cedat când și-a văzut fiica în sicriu: „Este ținută doar pe perfuzii și hrănită…
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Blonda care a uimit în finala Champions League din 2019 s-a reprofilat. Cu ce se ocupa acum tânăra
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Se jucau
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după încăierarea din sala de clasă
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă simt vinovat!
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: Nu mă…
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu cancer
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care s-a gândit familia
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Atleta Viorica Viscopoleanu şi gimnastul Dan Grecu au primit Colanul de Aur la 110 ani de la înfiinţarea COSR
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
Care e, de fapt, viteza minimă de deplasare în localitate? Poți lua amendă pentru așa ceva?
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură îngrijise, de fapt
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a ajuns la veterinar. Ce creatură…